Zdravím maminky tehulky
Mám na vás prosbu
Zítra jsem 33tt a mám důležité jednání v kanade v Torontu ale nevím zda mě vůbec pustí do letadla a zda vůbec má nějaká zkušenost je to dlouhá cesta cca 8h moc ráda bych to odložila ale už se to nedá. Poradíte mi děkuji moc
@pacickapaci Jestli tě do letadla pustí, zjistíš z podmínek dané letecké společnosti. Pro představu, u čsa je možné letět do ukončeného 34. týdne. 8 hodin v letadle je dlouho, já bych do toho nešla.
@irmamala tomu moc nerozumím
@jaja01k je to dlouhé vím také s toho mám strach ale letenku už zpět nedostanu
@pacickapaci no ze kdyz chces cestovni pojisteni, tak tehotne pojistovat nechteji nebo za dost velkou cenou.
@pacickapaci to bych řešila už davno a hlavně s doktorem. Predcasny porod v Kanade může vyjit hodně draho, teď Te už nikdo nepojisti a kdyby se nedejboze něco stalo, můžeš se tam bez rodiny seknout na x tydnu.
V dnešní době jde udělat schůzku i přes zoom, teams, v Tvem stavu by to každý pochopil.
Raději bych letenky nechala propadnout
@pacickapaci Já bych neletěla. Nic není důležitější než zdraví tvoje a miminka a rodit v Kanadě bych nechtěla.
@hankapiiisek tak to mi moc nepomáháte vcem se kanada liší od jiných porodnic a nevěřím že by mě nechali rodit na ulici přeci nebo že by mě nenechali odrodit rodinu tam má já nejsem občan oni ano
@pacickapaci A ty se vystavíš riziku letu v tak pokročilém těhotenství?
@pacickapaci V cem se lisi od jinych porodnic? To poznas, az ti vystavi ucet😀 Nechapu, co resis. Letet evidentne chces, je to jen tvoje zodpovednost, tak proc potrebujes schvaleni cizich lidi? Jestli te do letadla pusti, zalezi na konkretni spolecnosti, pausalne se to rict neda.
@pacickapaci jestli tě ještě vůbec na palubu vezmou… pravděpodobně tě už nikdo nepojistí a nudou chtít vyjádření lékaře.
Byla jsi někdy v Kanadě? Orientuješ se v cenách a zdravotnictví? Nejspíš moc ne, jinak by ses tak hloupě neptala 🤦🏻♀️
@pacickapaci kazda letecka spolecnost to ma jinak, kamoska letela do Ameru v 35.tt. Letecka spolecnost, co vybrali, bere do 36.tt. Na letisti bricho maskovala, nikdo nic neresil.
Mně naprosto nečekaně odtekla plodová voda v 32+2. Syn musel ven 32+6. Z porodnice nás pustili po 30 dnech. A to jen díky tomu, že byl syn relativně ok. Já bych teda neletěla ani omylem. Z vlastní zkušenosti vím, že osmihodinový let je náročný i pro netěhotnou.
@pacickapaci neriskovala bych...muzes i porodit predcasne v letadle,jine tlaky,stava se to.mysli na dite ..
@pacickapaci třeba kooperativa pojistí jen do 7 měs. těh. V žádném případě nejezdi bez pojištění, pokud nemáš pár milionků navíc. V tak vysokém stupni těh. nikdy nevíš a 8 hodin v letadle je strašně moc pro to bříško. Já osobně bych neletěla a tvůj doktor s tím souhlasí? To bývá také podmínka leteckých společností-souhlas doktora. Upřímně, nechápu ...přece jsi musela vědět že budeš mít jednání v takovém stupni těh. tak proč jsi to dávno neřešila?
Já v těhotenství létala. V obou. Od 8tt do 28tt. Ve 33tt bych letěla (v případě, že bych se cítila naprosto OK a vše by bylo v pořádku) jen v rámci Evropy. Do Kanady bych si netroufla. A to nejsem žádná cita, co by řešila každý píchnutí.
10 vteřin googlení: porod průměrně na 25000 kanadských dolarů. Mně to přijde jako dost peněz a nikam bych neletěla, ač jsem v těhotenství obletěla dva kongresy.
v Kanade jsou porodnice, jako vsude jinde v USA. V tom bych problem nehledala, porodit te nechaji vsude, coz o to. Ale pocitej s tim, ze by to po tobe vymahali.. Jestli te nekdo pojisti je dobra otazka, ze nekdo tam ma pobyt je uplne jedno, protoze se jedna jen o tebe a nenarozene dite. Bez pojisteni bych neletela urcite. A z vlastni zkusenosti ti reknu, ze zadna prace nestoji za zbytecny risk, vzdy je i jina cesta jak to vyresit. I kdyby letel nekdo misto tebe a ty jsi byla ucastna skrz web... Je to jen prace i kdyz ted to vypada, ze nic jineho nez prace neexistuje..
@pacickapaci Předpokládám, že cestovní pojištění se na porod vztahovat nebude a dítě jako takové se narodí a pojištěné v ten moment nebude nikde..natož aby mělo cestovní pojištění. Běžne pojištění je v EU na nezbytnou péči. V tomhle případě si to zaplatíte sama včetně péče o dítě...u nedonošeného dítěte...jestli máte volny milion... Další věcí je, že pokud se narodí někde jinde, pak se bude řešit i rodný list... Nesla bych do toho 🙂
@pacickapaci od 7 mesice jen na revers a kdyz by to zacalo a rodila si pojistovna nezaplati naklady
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No jestli se nepletu, kazde aerolinky maji svoje podminky. Blbe je to s pojistenim, ale jestli letis na otocku…..