Létání ve 33. tt. Pustí mě do letatla?

pacickapaci
2. lis 2023

Zdravím maminky tehulky
Mám na vás prosbu
Zítra jsem 33tt a mám důležité jednání v kanade v Torontu ale nevím zda mě vůbec pustí do letadla a zda vůbec má nějaká zkušenost je to dlouhá cesta cca 8h moc ráda bych to odložila ale už se to nedá. Poradíte mi děkuji moc

irmamala
2. lis 2023

No jestli se nepletu, kazde aerolinky maji svoje podminky. Blbe je to s pojistenim, ale jestli letis na otocku…..

jaja01k
2. lis 2023

@pacickapaci Jestli tě do letadla pustí, zjistíš z podmínek dané letecké společnosti. Pro představu, u čsa je možné letět do ukončeného 34. týdne. 8 hodin v letadle je dlouho, já bych do toho nešla.

pacickapaci
autor
2. lis 2023

@irmamala tomu moc nerozumím

pacickapaci
autor
2. lis 2023

@jaja01k je to dlouhé vím také s toho mám strach ale letenku už zpět nedostanu

irmamala
2. lis 2023

@pacickapaci no ze kdyz chces cestovni pojisteni, tak tehotne pojistovat nechteji nebo za dost velkou cenou.

barmil
2. lis 2023

@pacickapaci to bych řešila už davno a hlavně s doktorem. Predcasny porod v Kanade může vyjit hodně draho, teď Te už nikdo nepojisti a kdyby se nedejboze něco stalo, můžeš se tam bez rodiny seknout na x tydnu.
V dnešní době jde udělat schůzku i přes zoom, teams, v Tvem stavu by to každý pochopil.
Raději bych letenky nechala propadnout

hankapiiisek
2. lis 2023

@pacickapaci Já bych neletěla. Nic není důležitější než zdraví tvoje a miminka a rodit v Kanadě bych nechtěla.

pacickapaci
autor
2. lis 2023

@hankapiiisek tak to mi moc nepomáháte vcem se kanada liší od jiných porodnic a nevěřím že by mě nechali rodit na ulici přeci nebo že by mě nenechali odrodit rodinu tam má já nejsem občan oni ano

hankapiiisek
2. lis 2023

@pacickapaci A ty se vystavíš riziku letu v tak pokročilém těhotenství?

irmamala
2. lis 2023

@pacickapaci V cem se lisi od jinych porodnic? To poznas, az ti vystavi ucet😀 Nechapu, co resis. Letet evidentne chces, je to jen tvoje zodpovednost, tak proc potrebujes schvaleni cizich lidi? Jestli te do letadla pusti, zalezi na konkretni spolecnosti, pausalne se to rict neda.

journals
2. lis 2023

@pacickapaci jestli tě ještě vůbec na palubu vezmou… pravděpodobně tě už nikdo nepojistí a nudou chtít vyjádření lékaře.
Byla jsi někdy v Kanadě? Orientuješ se v cenách a zdravotnictví? Nejspíš moc ne, jinak by ses tak hloupě neptala 🤦🏻‍♀️

kakba
2. lis 2023

@pacickapaci kazda letecka spolecnost to ma jinak, kamoska letela do Ameru v 35.tt. Letecka spolecnost, co vybrali, bere do 36.tt. Na letisti bricho maskovala, nikdo nic neresil.

eva267
2. lis 2023

Mně naprosto nečekaně odtekla plodová voda v 32+2. Syn musel ven 32+6. Z porodnice nás pustili po 30 dnech. A to jen díky tomu, že byl syn relativně ok. Já bych teda neletěla ani omylem. Z vlastní zkušenosti vím, že osmihodinový let je náročný i pro netěhotnou.

journals
2. lis 2023

@eva267 hlavně to asi nebude jen těch 8 hodin

4formy
2. lis 2023

@pacickapaci neriskovala bych...muzes i porodit predcasne v letadle,jine tlaky,stava se to.mysli na dite ..

landylu
2. lis 2023

@pacickapaci třeba kooperativa pojistí jen do 7 měs. těh. V žádném případě nejezdi bez pojištění, pokud nemáš pár milionků navíc. V tak vysokém stupni těh. nikdy nevíš a 8 hodin v letadle je strašně moc pro to bříško. Já osobně bych neletěla a tvůj doktor s tím souhlasí? To bývá také podmínka leteckých společností-souhlas doktora. Upřímně, nechápu ...přece jsi musela vědět že budeš mít jednání v takovém stupni těh. tak proč jsi to dávno neřešila?

me_druhe_ja
2. lis 2023

Já v těhotenství létala. V obou. Od 8tt do 28tt. Ve 33tt bych letěla (v případě, že bych se cítila naprosto OK a vše by bylo v pořádku) jen v rámci Evropy. Do Kanady bych si netroufla. A to nejsem žádná cita, co by řešila každý píchnutí.

drep
2. lis 2023

10 vteřin googlení: porod průměrně na 25000 kanadských dolarů. Mně to přijde jako dost peněz a nikam bych neletěla, ač jsem v těhotenství obletěla dva kongresy.

fyii
3. lis 2023

v Kanade jsou porodnice, jako vsude jinde v USA. V tom bych problem nehledala, porodit te nechaji vsude, coz o to. Ale pocitej s tim, ze by to po tobe vymahali.. Jestli te nekdo pojisti je dobra otazka, ze nekdo tam ma pobyt je uplne jedno, protoze se jedna jen o tebe a nenarozene dite. Bez pojisteni bych neletela urcite. A z vlastni zkusenosti ti reknu, ze zadna prace nestoji za zbytecny risk, vzdy je i jina cesta jak to vyresit. I kdyby letel nekdo misto tebe a ty jsi byla ucastna skrz web... Je to jen prace i kdyz ted to vypada, ze nic jineho nez prace neexistuje..

lgsk
3. lis 2023

@pacickapaci Předpokládám, že cestovní pojištění se na porod vztahovat nebude a dítě jako takové se narodí a pojištěné v ten moment nebude nikde..natož aby mělo cestovní pojištění. Běžne pojištění je v EU na nezbytnou péči. V tomhle případě si to zaplatíte sama včetně péče o dítě...u nedonošeného dítěte...jestli máte volny milion... Další věcí je, že pokud se narodí někde jinde, pak se bude řešit i rodný list... Nesla bych do toho 🙂

andreacantu
4. lis 2023

@pacickapaci od 7 mesice jen na revers a kdyz by to zacalo a rodila si pojistovna nezaplati naklady

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru