Kvasinky v těhotenství - nemohu se jich zbavit, bojím se, že tabletky ublíží dítěti

histerka1994
28. bře 2019

Ahoj maminky, potrebuju uklidnit, že v tom nejsem sama 🙂 od začátku tehu mám pořád dokola kvasinky, není týden kdy bych si nezavadela různé globule, pimafucin a jednu do měsíce i macmiror. Už sem si tak nějak zvyklá na to,ze si furt něco zavádím, ale hlavní je prcek, aby se něco nestalo. Doufám že když do teď co bylo oka, tak už teď ty prášky moc nezkazí. Co myslíte? Jsem 32 tt. Děkuju 🙂

zrzeckas
28. bře 2019

@histerka1994 segru to trapilo taky a mala se narodila uplne v poradku.

sraffie
28. bře 2019

Taky nato trpím od začátku těhu :( jsem 29tt a vždy jsem se toho zbavila jen tak na týden. Tak se teď snažím vynechat bílou mouku a cukr i mléko a dost mi uleví od svědění, pálení gel uriage-gyn 8 a začala jsem brát i na radu dr. probiotika tak snad to pomůže

jenny91
28. bře 2019

@histerka1994 V prvním těhu jsem to měla imrvere. Buzení v noci s šíleným svěděním, občas mě to chytlo i přes den... Když jsem se dozvěděla někde v lékárně, že bych si to měla přeléčit před porodem, musela jsem se smát. Toho se zbavit prostě nedalo. Malý se narodil naprosto v pohodě (já ani při jeho čtyřech kilech neměla poranění, i když mi říkali, že s infekcí je větší pravděpodobnost potrhání) a hned potom to jako zázrakem přešlo. V druhém těhu je to teď aspoň o něco lepší. Jinak pokaždé jsem používala akorát borax-glycerin globule a výjimečně jsem si mazala dubové kapky od Dědka kořenáře.

histerka1994
autor
30. bře 2019

@sraffie sladký taky nejím, mléko minimálně, probiotika do sebe cpu pořád ale i tak se tooh nemůžu zbavit. Mě Teda naštěstí svědění ani pálení netrápí, ale ty výtoky no..

histerka1994
autor
30. bře 2019

@jenny91 jo tak boraxovky u mě jely hodně ve druhým trimestru ale teď už jen výjimečně, většinou ten pimafucin a macmiror. Jo to mě taky zarazilo no že do porodu zalecit.. Spíš se bojím že se to na malou přenese když to ne zalecim a upřímně tohle asi ne zalecim.. Naštěstí svědění a paleni nemam, ale ty výtoky...

linee
30. bře 2019

@histerka1994 mela jsem u druheho asi od 25tt.Macmiror opakovane,ruzne vse co v tehu slo.Vsechno vydrzelo tak tyden-dva,pak byly kvasinky zpatky.Pred porodem jsem dostala nejaka atb,po porodu to odeznelo

jenny91
30. bře 2019

@histerka1994 U nás to teda malého nijak nepoznamenalo, i když jsem během těhu měla velké problémy. (U porodu jsem pak měla atb, pozitivní streptokok B.)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru