Jdu s dotazem - k lékaři půjdu v pátek - jelikož jsem už překročila 27tt tak mám prsa dost zvětšená a i mi z nich jde mlezivo - asi jako každé těhotné , ale co me dnes při mazaní dost znepokojilo je to že jsem si těsně vedle dvorce v prsu nahmátla takovou bulku ... předtím tam nebyla a nebo sem o ní nevěděla ale před tehotenstvím sem neměla skoro žádná prsa 😂 tak v nic nic nebylo.... nemáte s tím zkušenost ? Že by se třeba jen udělal nějaký zánět v mlékovodu nebo abces nebo něco z toho jak ty prsa povyrostla ??? Děkuji za odpovědi , a je mi jasný že nejste lékaři abyste věděli co by to mohlo být ale jde mi spíš o to zda jste se s tím třeba některá z vás nesetkala ....
Konzultujte s lékařem. Zrovna tento týden byla v TV reportáž, že pokud se v těhotenství objeví nádor, je třeba začít s léčbou ihned. Věřím, že to není váš případ. Ale ať máte jistotu a klid.
Mě doktorka řekla, že projíždí ženským i prsa na kontrolách ale v těhotenství mi to dělat nebude, že by jsme určitě něco našly. Takže nehledal, nechat to být ale hlídat po porodu 🙂 mělo by to vymizet. U doktora se klidně zmínit, bude o tom vědět.
Taky bych se raději zmínila lékaři. Oni přeci jen pohmatem lépe poznají. Kamarádce řekl lékař, ať přikládá tvaroh, že to bude ucpaný mlekovod. Bohužel to byla ta druhá varianta, kterou by u tehdy 27leté ženy nehledali. V 8měsíci vyvolávání porodu a okamžitě na chemosku.
děkuji za odpovědi , no počkám do pátku a 100% to řeknu 😉 ale třeba to zmizí - v to doufám nejvíc 😏
@amazonkajanik když se to najde dřív, tak se to ozařuje normálně v těhotenství. Jsou na to studie, děti, které se pak narodí, sledují celý život a následky prý nejsou.
@lucie_j tak to jděte kamarádce říct na hřbitov ...je 4roky po smrti. Po třech letech se jí to vrátilo. Asi to tenkrát doktoři nevěděli ...
No trochu se mi už to zmenšilo , tak doufam že to byla jen zduřela žláza ale asi i tak se zítra zmíním ....
@amazonkajanik 🥺 to mě mrzí ... tohle by se dít nemělo 😞
@widowblack to nemělo. Hlavně že je mamograf až od 50. Přitom to teď postihuje mladší a mladší. Prý na to má vliv špatně padnoucí podprsenka, spaní v ní, jelikož se zaskrti uzliny a v té oblasti se hromadí toxiny.
Lucka byla super ženská, nafotila s ostatními,které si prošly tím samym, kalendář. Pomáhala v mamahelp. Člověk by do ní neřekl, že je úspěšná podnikatelka se salonem krásy . Hrála ženský fotbal a nepamatuji si, že bych ji snad někdy viděla nalicenou a v drahém oblečení ...
@amazonkajanik tý jo to sem ani nevěděla že za to mohou podprsenky 😳 tak já z 99% nosím posledních 5 let jen sportovní a i teď sem pořídila bezešvou kojíci - styl sportovní podprdy ale odklapávací "košíčky" . Jinak přesně tyhle lidičky by měli s námi zůstávat co nejdéle , ale osud to má jinak nalajnovaný 😞
@widowblack Jj, jsem si zas našla ty fotky, jsou u toho i jednotlivé příběhy. Nevím proč mám zafixovano, že rodila předčasně. Ona v tom roce rodila i spolužačka a ta to měla kvůli rh negativní krvy a protilátky už nezabiraly
@amazonkajanik za to já nemohu. Píšu fakta pro autorku. Tak nemusíte reagovat agresivně...
@lucie_j tak jste neměla do reakce uvádět mě,ale autorku, když to mělo být pro ni. Za intenzitu odpovědi se oomlouvám, ale když rakovina kosi v dobrých řadách, tak to člověka naštve
Tak problém se úplně vytratil- tak asi nějaka žláza byla zduřelá , ale určitě si prsta po tětotenství - nevím zda i až po kojení nechám pořádně vyšetřit ....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mela jsem u obou tehotenstvi, v levem prsu jsem si nahmatala bulku (kulicku), gynekolog rekl, ze je to normalni, hormony atd...v pohode sem kojila a pak sama zmizela....chodim i 1x rocne na sono prsou (samoplatce) a nic tam nemam...urcite se zminte doktorovi, ale u me to bylo takhle.