Krvácení z konečníku ve 3. trimestru, je to běžné?

nick1234
4. dub 2016

Prosím mám takový nepříjemný dotaz, od včerejška krvácím z konečníku, ne nějaké masivní krvácení, ale i když jdu třeba "na malou" tak mám na papírku krev...stolici mám ale měkkou, nemám problém se zácpou...nevítě jestli je to běžné, nebo to nějak víc řešit? Popravdě mě to ani nijak výrazně nebolí, jenom trošku po stolici, ale opravdu jenom chvilinku, a spíše až po vykonání potřeby...děkuji za rady

bureska
4. dub 2016

Můžou to být hemeroidy. V těhotenství je to i docela časté, protože miminko tlačí na střeva a žíly v břišní dutině

nick1234
autor
4. dub 2016

@bureska A je potřeba to nějak řešit? Případně jak?

naomi6
4. dub 2016

@nick1234 To je v těhotenství běžné, hlídej si jídelníček, abys neměla zácpu, často se myj, můžeš používat třeba dubovou kůru. Jinak pokud tě to nebolí, tak bych to zatím nechala, uvidíš časem. Já jsem si užila s hemeroidy dost problémů, takže tohle, co popisuješ, mi přijde v pohodě. Držím palce 😉

bureska
4. dub 2016

@nick1234 asi bych žádné léky ani hemagely nebrala...spíš zkus jíst hodně vlákniny, ovoce, zeleninu

rony77
4. dub 2016

Ahoj, tento problém mám už dva měsíce. Sice ne po malé, ale po velké vždy trocha krve na papíře. Měla jsem předepsané faktu čípky,ale gynekolog mi radi, že bych měla zajít pro jistotu na proktologii ☹ vnější hemeroidy nemám, příznaky jsou pouze to krvácení

nick1234
autor
4. dub 2016

@rony77 No já nevím tedy jaké jsou přesné příznaky vnějších hemeroidů, ale myslím si taky že je nemám a upřímně je mi trošku trapné ptát se na to doktora, já vím že je to normální věc, ale přece....a na kontrolu jdu až 18. dubna

janapavlik
4. dub 2016

Měla jsem to taky v těhotenství. V lékarně jsem si koupila čípky Preparation H a celkem rychle to přešlo. Ty čípky se mohou i v těhotenství.

monyna_88
27. dub 2016

@nick1234 a také pohyb, chce to rozhýbat střeva protože už se tam pořádně nevejdou a zácpa způsobuje hemeroidy. Takže každodenní šnečí procházky musí být.

verunka_korunka
27. dub 2016

Neměla jsem ten problém v těhotenství ale řeším to už pár let. Krvácení je potřeba zkontrolovat. Nejdřív obvodní lékař, ten dá potom žádanku na proktologii. Nevím jak moc vás mohou vyšetřovat v těhotenství... Kromě hemoroidů to mohou být i horší příčiny, jako třeba rakovina... Ale to u takto mladých lidí nebývá. Většinou jsou to hemoroidy, málo pohybu a sedavé zaměstnání tomu pomáhá...
Jinak mi proktolog radil čípky hemagel procto, jsou sice dražší, ale než factu jsou prý účinnější a hlavně se lépe zaváděly a byly příjemnější.
A stydět se není třeba, je to normální. A v této době tím trpí hooodne lidí.
Jo a sestřenka v těhotenství měla na poslední 2 měsíce i detralex aby se posílily žíly a neměla s tím takové problémy po porodu. A určitě jako lékařka by nejedla něco co by dítěti mohlo ublížit. Ale tohle je asi na doporučení lékaře, i když si tyto prášky můžete sama koupit v lékárně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru