Krvácely vám v těhotenství dásně?

danca94
15. črc 2019

Zdravím 😊👋 děvčátka, také vám krvaceli v tehotenstvi dasne? (Čekáme holčičku, 28+2TT) začala jsem používat lacalut a nějak se to nemění, u zubarky jsem samozřejmě byla, pravidelně chodím. Říká mi dost lidi, ze je to tím jak těhotné mají prekrveny dasne.. 🤷🏻‍♀️😪 je to prej normální.. 🙄🤧
(Krvácí při čištění zubu i normálně bez důvodu.) 😖

svetlanalana
15. črc 2019

aahoj, ano, take jem to tak mela a po porodu jeste par mesicu

annynka94
16. črc 2019

Taky to tak mám, používám Parodontax a je to lepší 🙂 chuťově je ta pasta sice hrozná (taková slaná), ale docela pomáhá a už sem si na ni zvykla 😀

hezz17
16. črc 2019

Krvacely mi hrozně, a vyřešila to zubní hygiena. Pasta to nevyřeší. Teď čekám 2. a nekrvaci nic. Těhotné mají vyšší sklon, ale nedá se to tím prostě omlouvat ale o zuby pečovat.

janule1940
16. črc 2019

Určitě zajít na zubní hygienu. Zdravá dáseň nekrvácí, i když je překrvená. Ale v těhotenství mají dásně prostě větší sklon k zánětu. Chodím pravidelně a nemám problémy. V prvním těhu jsem nechodila a krvácely mi, plus se mi strasně kazily zuby.

danca94
autor
24. črc 2019

Rada bych přidala dnešní zkušenost pro ty kteří budou mít stejný problém a strach o své zoubky a budou vyhledávat takovou konverzaci, aby se popř. něco dozvěděli 😊😌
Dneska jsem byla ráno u zubarky stim, ze budu klidnější když mi řekne, ze to nic není. Paní zubařka mi zuby prohlédla a řekla, ze stim nějak nic neudělá, ze je to ze všech hormonu a těhotné na to dost trpí. 😑 každopádně mi udělala dentální hygienu, dasne prohlédla a poradila mi zubní pastu a ústní vodu (parodontax) a také nejjemnější kartáček (ultra soft) v lékárně mi poradili Curaprox. Jinak zuby mám dobre, nekazi se a jiný problém než prekrveny dasne nemám. V říjnu mám další kontrolu ale hned 1.rijna mám termín 😂🤷🏻‍♀️ Takze když to nepřijde dřív než v den termínu, raději tam zajdu hold v ten osudný den 😱😂
Pro ty kteří nevěděli stejně jako já.. po porodu jediné až po sestinedeli k zubarce. 🙃

danca94
autor
24. črc 2019

Cena za vše 409,- 🙃

misulkari
24. črc 2019

@danca94 trpěla jsem na krvácení dásní strašně moc v těhotenství, byla jsem nešťastná, všechno vyzkoušela, pasty, vody... Před třemi týdny jsem porodila a jako když utne, opravdu do týdne bez krvácení 🙂

danca94
autor
24. črc 2019

@misulkari no to je super 🤩 já to mám taky celkem dost, při čištění zubu je to mazec 🤧 a občas se mi i stává, ze když mluvím, tam najednou krev 😭 Tak snad mi to pomůže, nerada bych přišla o zuby. Mám špatný vzor u brachovo přítelkyně, ta má 3holcicky a zuby skoro žádný, ale ona se o ne nikdy nestarala, takze si za to asi muže sama no 😏
Jinak mám termín za 2mesice no.. 1.10. Takze snad 😳🙏

misulkari
24. črc 2019

@danca94 vydrž, při čištění to byla katastrofa, krve jak blázen, občas i při jídle, když jsem kousla do něčeho tvrdšího, jablko jsem si netroufla vůbec. Držím palce a věřím, že ti to taky utne, mimča si berou strašně moc z nás no 🙂

barlem
24. črc 2019

@danca94 Mne behem tehotenstvi krvacelo snad vsechno🙂dasne, neustale mi tekla z niceho nic krev z nosu atd...uderem porodu vse preslo🙂

danca94
autor
24. črc 2019

@misulkari
@barlem
To rada slyším děvčata.. 🙏 musíme si projít peklem hold no.. zkratka nosime v sobě další život, tak ted opravdu jen vydržet až to odezní 😶😊 z jablicka mám taky celkem strach ted už.. ještě nedávno jsem si je dala s chuti, ted raději nakrajet na mesicky, aby byl klid 😤😂

radkaem
24. črc 2019

Taky mi krvácí dásně a občas z nosu. V prvním těhotenství jsem to neměla. Až teď s dvojčaty. Ale zase na druhou stranu mám díky těm hormonům skvělou pleť a pevné vlasy. Prostě něco za něco 🙂

leymea
24. črc 2019

V prvnim tehotenstvi mi taky krvaceli dasne, ale nejvic v prvnim trimestru. Dokonce jsem smrkala krev. Zubar mi tehdy rekl, ze je to u tehotnych normalni. Ted ve druhem tehotenstvi mi dasne nekrvaci a ani nesmrkam krev. Je to zajimavy 😀

danca94
autor
24. črc 2019

@radkaem no, ale po porodu prej vlasy padají dost 😂😭😭😭
@leymea rikala mi známa, ze mužů být rada, ze mi krvaci jen dasne, ze ji krvacelo z nosu.. takze to zaziva taky asi dost těhotných :/ nastesti já ne (teda snad nezačne).. 🙄
A ty dasne mi krvaceli nejvíc v polovině druhého trimestru a ted začátek třetího.. Ale je fakt, ze se to možná lepší.. Snad 🙏😂

saminomimino
24. črc 2019

Ano,po každém po porodu hned klid ,je to běžné

iris92
24. črc 2019

Krvaceni dasni zpusobuje zanet zpusobeny nedostatecnou hygienou. V tehotenstvi mate narok jak na zubni prohlidku, tak na dentalni hygienu a ustni voda ani pasta to nevyresi. Chce to pouzivat mezizubni kartacky a cistit a cistit 👍

danca94
autor
24. črc 2019

@iris92 o zuby se starám myslím si, ze pečlivě ;) u zubaře jsem každý půl rok, tak jak to má být. Na preventivce, která je povinna v tehotenstvi jsem byla cca před 2mesicema. Tam samozřejmě důkladná prohlídka, kde vše bylo v poradku. Hygiena je důkladná jak ráno, tak večer. Dentální hygienu mi dneska zubarka dělala, jinak řekla ze je vše v poradku, jen prekrvene dasne.. 👍🏻

leymea
24. črc 2019

@iris92 ano, mezizubni kartacek mi zubar "naridil" pouzivat.

leymea
24. črc 2019

@danca94 staram se o zuby stejne jako predtim. Myslim, ze se to ovlivnit neda. Bud v klidu, proste to tak je a ono to samo prejde 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru