Křeče v lýtkách ve 35tt

marenkav
22. črc 2017

Ahoj maminky, prosím o radu všechny zkušenější. Asi týden mě trápí křeče do lýtek(dnes jsem 34+5), není to každý den, ale jsou hodně bolestivé a pak mě to lýtko přes den bolí. Vím, že v těchto týdnech už by se nemělo brát magnesium, aby nebránilo stahum při porodu, tak mě zajímá, jestli je nějaká náhrada magneska nebo je třeba to prostě vydržet? A také jestli neexistuje nějaká mast, kterou si pak přes den namazat to bolavé lýtko, v kterém jsem měla křeč (většinou mě křeč chytne v noci)? Děkuji všem za případné odpovědi 🙂

hanafaustyna
22. črc 2017

Co zkusit pit magnesii?

bamishop
22. črc 2017

@marenkav doporucuji bastit merunky, ty maji magnezka dost, ale porad min nez treba manosolv

zdenkaell
22. črc 2017

@bamishop merunky maji draslik.ne magnesko

miaellen
22. črc 2017

chybi vam horcik.doplnte si jej.

sailen
22. črc 2017

Pokud by nestačily přírodní zdroje, řekni si gynekologovi a určitě ti něco předepíše (třeba ten Magnosolv je jen na předpis). Jinak hořčík v tabletkách, šumácích, prášku apod. je i volně prodejný v lékárně, ale tam pozor na různé další příměsi, ne všechno je v těhotenství vhodné.
Doktor mi včera tvrdil, že není třeba držet se doporučené denní dávky (350 mg), protože z prášků se do těla vstřebá jen malá část (třeba 15%), škodlivé účinky tam nejsou (teda kromě možného svižnějšího vylučování, ale to je v těhotenství spíš bonus :D). Takže já třeba jím na doporučení 2x 500mg/den, v nemocnici ti prý s klidem nasadí 3x 1000mg/den a nevidí v tom problém. (tedy neboj se přidávat, dokud projevy jako křeče nezmizí)

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
marenkav
autor
22. črc 2017

Diky všem za rady a odpovědi 🙂

bamishop
22. črc 2017

@zdenkaell me vzdy merune vyrazne v tehotenstvi pomohly, jen u prostredni sem se musela spolehat na neco jineho, neb nebyla sezona. A pokud potrebujeme slovickarit, na svalove krece je dobre doplnit elektrolyty, merunek je ted vsude dost, proto jsem je napsala a na krece v lytkach funguji vyborne a krome drasliku jsou i vyznamnym zdrojem horciku. Drasliku clovek potrebuje 5g, takze tech 120mg ve 100g z tohoto pohledu neni zase tak moc, horciku clovek potrebuje v tehotenstvi kolem 400mg za den, merunky maji 11mg ve 100g, cili nastejno v pomeru k denni davce daneho mineralu a je to takovy slaby magnosolv, kdyz clovek sni treba pul kila a to neni zas takovy problem aneb magnosolv funguje tehotnym vyborne prave proto, ze obsahuje jak horcik, tak draslik...

muhehehe
22. črc 2017

Ahoj, co jíst (nebo sypat) neporadím, taky jsem slyšela o meruňkách, jinak nevím.. ale nevím, jestli znáš ,,trik" jak si ulevit, když tě to chytne... pomáhá to! Křeč pak hodně rychle odejde a lýtko následně nebolí (nebo bolí podstatně méně). Když tě chytne křeč do lýtka, tak hned přitáhni ,,špičku nahoru k lýtku" (prostě nepropínat nohu jako baletka, ale naopak, a co nejvíc). Fakt to pomáhá. U prvního těhotenství mne taky braly dost křeče, hlavně v noci, někdo mi pak tohle poradil, a opravdu je to bezva první pomoc ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru