Ahoj holky, začínám 37. tt, doteď vše vporadku, dnes jsem byla na utz a vše dobre, jen naměřena krátká stehenní kost (všechny hodnoty v normě, jen ta délka femuru je pod hranici normy). Doktorky jsem se ptala, prý to nic neznamena, ja z toho nemám dobrý pocit. Mate zkušenost? Dekuji 😊
@werik153 dekuji, a muzu se ještě zeptat jak moc kratší ty kosti byly, zda byly jen kratší ale v mezích normy nebo už pod hranici normy?dekuji moc..
Já zase měla dítě se stehenní kosti o tři týdny větší než odpovídalo stáří plodu. A břicho naopak o dva týdny menší, takže rozdíl břicho - noha bylo 5 týdnů, což mi teda přišlo už dost. Narodila se mi normální krásná holčička, však ne všechno musí být přesně podle tabulek 🙂
Já měla u syna každou věc jinak 🙂. Zdravej kluk.
@hvezdicka09 no jelikož jsem chodila častěji na kontrolu tak bych řekla že to bylo pod hranicí.
Ničeho se neboj. Záleží i kdo UZV dělá a každý mm může značit odchylku. Kratší stehenní kostičky jsou normální, hlavně u kluků, ti běžně mají kratší končetiny. Když se dítě narodí, tak vypadá úplně normálně. Já mám 2 kluky a byla jsem stejnej případ, UZV femuru mínus 2-3 týdny , hlavička zase o 2 týdny větší.
Moje první mela nadprůměrný a ted druhá má podprumerny. 🤷♀️ První má proste delší nohy po tatovi a tahle bude malá po mne 😀 nic špatného bych v tom nehledala.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hvezdicka09 obě moje děti měli kratší stehenní kosti. Jednomu je 6r a druhému 3r a oba jsou v pořádku.