Ahoj ženy, dnes jsem byla na těhotenské poradně ve 36.tt a miminku naměřili 64mm FL. Hodně krátkou stehenní kost, která podle nich, není v normě. Setkal se s tím ještě někdo?
Popř. dorostlo vám miminko?
@hvezdicka09 moc děkuju! Mně řekli, že celkově bude drobnější a za dva týdny jdeme na přeměření. Po konzultaci s jinou lékařkou jsem klidnější… ta říkala, že je to měření strašně nepřesné, že kliknou o milimetr vedle a hned šílené skoky.
@babymama6699 jj a kor v tom posledním trimestru už je to prý hodně nepřesné. Ještě mi jeden dr řekl ze takto ke konci tehotenstvi miminka už rostou dost nerovnomerne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@babymama6699 ahoj, ja měla ve 37. tydnu ještě o 2 mm kratší, ještě jsem neporodila. Na předchozích vysetrenich to bylo v normě a až v tom 37. tydnu byla kratší. Dr řekla ze v tomto tydnu to už nevadí, ze kdyby to byla známka problemu tak by ta kost byla krátká už dřív, ze takto proste jen miminko bude mít kratší stehna a je pravda ze ženy z rodiny ze strany muže mají menší postavu. Ptala jsem se na to ještě dvou doktoru a oba mi řekli totéž. Co na to řekli tobě??