Dobre ranko holky. Ja uz sem s tim otravna ale to dela to ze uz prenasim, mala ne a ne na svet a uz mam strach protoze za zadnou cenu nechci porod vyvolavat oxytocinem. Muzete mi popsat vase 3.porody a kontrakce jak ste doslova citily? Tohle je moje 3 tehu 2x sem ted u konce lezela v nemocnici s tim ze se rozjizdi porod a ono prd. Zacinam si myslet ze je neco spatne uz kvuly tem kontrakcim co sem vzdy u toho mela. Kdyz jsem rodila prvni a druhy dite mela jsem normalne klasiku, menstuacni bolest prichazela odchazela, zesilovala praskla voda atd. Ale tady je to jiny. Stvrdne bricho, uplne cele a citim jak kdyby se cele bricho tahalo dolu, mam tlak na cely spodek, podbrisek, pipinu, do zadku samozrejme bolestivy ale ne bolest jako pri MS. Dr furt ze je vse ok ale ja to citim jinak.
Já taky rodila jen jednou, ale taky bych neřekla, že to bylo jako menstruační bolesti. Ale tvrdlo mi celé břicho a zesilovalo to. Prostě jak jsi to popsala. Dej na svůj pocit, u mě se to změnilo z hodiny na hodinu.
Jak popisuješ, tak přesně u mě probíhal první porod.
U druhého jsem právě měla jakoby menstruační bolesti.
Každý porod je jiný.
Jestli máš pochybnosti, skočila bych k dr na kontrolu. Každopádně já měla všechny tři porody jako ms bolesti co nabíraly na intenzitě. 🙂
Každý porod je jiný, já u druhého neměla bolesti žádné, že mám kontrakci jsem poznala až těsně před finále od nějakých 8cm, kdy mi rupli vodu.
@ajamerci 1. porod vyvolávaný ve 33. tt a křížové bolesti, 2. porod mírné pobolívání břicha asi od 12 hodin (otevřená na 5 cm), od 15 hodin už jsem je musela prodýchávat a v 16:45 porod ve 38 tt, 3. porod vůbec nic a najednou v 10,30 hod.jedna velká silná kontrakce, pak půl hodiny úplný klid a znovu. Odjezd do porodnice po 11 hodině, v autě další kontrakce (vůbec jsem je neměla pravidelný), v porodnici otevřená na 8 cm a ve 12,10 se malá narodila v 41 tt. Voda mně nepraskla sama ani jednou. Takže 3 porody a každý úplně jinak.
Já měla třetí překotnej. V 10 večer sem si šla lehnout do postele, jakoby nic, než sem usla, tak mě začínalo bolet břicho, ale bylo to tak 1x za 20 minut, tak si říkám že asi poslíčky a pak najednou to začlo zrychlovat, intenzivnet rychle po sobě, tak sem akorát hlídání pro děti a skoro ani nestihla dojet do porodnice :D 2 hodiny před narozením třetího dítěte sem ještě ani nevěděla, že rodím :D
Měla jsem taky jen tažení tvrdého břicha dolů, žádné ms bolesti.
Já 3. Porod a měla jsem jen tvrdnutí a bolest v podbřišku takové že jsem si říkala to přece nemůžu rodit. Ale začala jsem krvácet tak jsme jeli a udělaly jsme dobře protože jsem málem porodila na schodech porodnice . Malý byl za 57 min od prvního náznaku že se něco děje venku . (7 min. Po příjezdu bránou nemocnice )
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ajamerci Já rodila teda jen jednou ale bolest jako při ms jsem neměla...