Kolik jste přibraly v posledním trimestru?

te_reza
3. lis 2015

Zdravím maminky, co už mají prcky 🙂 zajímalo by mě, kolik jste přibraly za poslední 3. měsíce těhotenství?Já začala poslední trimestr s +9 kg a děsím se, kolik mi tak ještě naskáče, příjde mi, že nabírám jenom pohledem na jídlo....

kristyna90
3. lis 2015

ahojky ja v 6 mesici mela +7kilo a pri porodu v 40+5tt +24 kg a to jsem v poslednim mesici jeste 3kg zhubla:D
ale to je individualni.. kamaradka co rodila mesic po me byla do 6. mesice o 2 kila predemnou navic a rodila s +15kg

hany_bany
3. lis 2015

Ahoj, ja jsem tak do 7.mesice pribrala asi 7 kg, pak jsem se zasekla a vic uz nepribirala 🙂

helcenka
3. lis 2015

@te_reza - to je hodně individuální, tak bych se vůbec neděsila. S prvním jsem přibrala 13 kg za celé těhotenství s tím, že jsem první kilo přibrala až na konci 5. měsíce, v 6 měsíci asi 3 kila a zbytek za poslední trimestr (takže asi 9 kilo). S druhým jsem přibrala za celé těhotenství jen 2 kila a obě v posledním trimestru, spíše tak na přelomu 8 a 9 měsíce.

marta2016
3. lis 2015

@te_reza Co bych za to dala mít jen 9 kg nahoře...ja jsem ve 28 TT a mám nahoře 17 kg...nikoho jsem zatím nepoznala , kdo by měl podobný nárůst...takže do ledna to vidím na 25 kg 😒 přitom jím dost zdravě...sladký jen občas...ale kde je zádrhel nevím...

miklea
4. lis 2015

@marta2016 Ahoj, já se o váze bavila s dr.a řekl mi, ze to jsou hormony, že trošku to ovlivnit mužů, ale úplně ne, u prvního jsem mela + 14 a teď jsem 27. Týden a mám už +9, a to mám víc pohybu a méně spím.. holky v klidu, pokud budeme chtít, tak to zase dáme dolů 🙂 😉

te_reza
autor
4. lis 2015

@marta2016 Tak to je mazec, kor jestli se moc nepřejídáš...to já si teda dopřávám aspoň 🙂

janci6
4. lis 2015

@marta2016 Moje mamka prý v těhotenství jedla velice zdravě, navíc 3 měsíce ležel v nemocnici a ještě jí nebylo dobře a přibrala také 25 kilo. Taky by mě zajímalo, jak je to možné.

klarushka05
4. lis 2015

@marta2016 : já jsem 31tt a už jsem přibrala 16kg, takže jsme na tom dost podobně..🙂)...ale já si z toho nic nedělám...užívám si to...🙂)

andelka
4. lis 2015

V posledním trimestru u prvního tehu 5 kg z celkových 7,5 kg. U druhého 4,5 kg z celkových 11 kg.

teenyel
4. lis 2015

Já v 1. trimestru zhubla o 1,8 kg, pak jsem nabrala ve 2. trimestru 9 kg (+7,2 kg oproti váze před těhotenstvím) a ve 3. trimestru jsem nabrala dalších +10,8 kg.

hlina36
10. lis 2015

@marta2016 Ahoj Marti, musím napsat, že jsem ráda, že jsem narazila na někoho kdo to má s vahou podobně :_) Jsem 32t. a mám 20kg.... Uplně se bojím lézt na váhu a děsím se konečného nárustku 🙂

daika
10. lis 2015

Ahoj, ja jsem posledni trimestr nabirala kilo co tyden, do te doby +6kg a citila jsem se jako velka frajerka, co to hned shodi .. Velky prd, leda. Rodit jsem sla s +18kg ted je dceri rok a dolu mi chybi 1,5-5kg - porad kojim a hodne zadrzuju vodu, proto takovy rozpeti ☹ je to des, voda+ hormony a clovek neudela vubec nic - jen se uklidnit a cekat, az to zmizi. Sportovat jsem mohla jak jsem chtela a bylo to spis horsi, s jidlem jsem taky zkousela cary a kouzla a nic. Az kdyz jsem se na vsechno vykaslala, teprve to zaclo jit dolu (8m dcery)

jinkai
16. lis 2015

Ahoj, to je hodně různé, já jsem odjakživa drobek (157cm/47kg) a celkem jsem zatím postupně přibrala +5,5kg (36 týden), z toho za 3.trimestr zatím jen +0,5kg a váha má teď spíš tendenci klesat. Taky jsem se bála že přiberu 30kg 🙂

panihk
16. lis 2015

V prvním těhotenství jsem přibrala celkově jen 4 kg (z toho dítě mělo 3,7). Ve třetím trimestru jsem už jen stagnovala nebo i trochu hubla. Nedá se soudit nic, je to strašně individuální, já jedla jak prokoplá, neomezovala jsem se vůbec v ničem. Holt mi mládě všechno vyžralo. Doufám, že napodruhé to bude stejné. 🙂

deea26
16. lis 2015

@panihk a počítám, že prcek byl OK, že? Mě všichni (v čele s tchyní, samozřejmě) hrozně straší, že mám malé bříško, že málo nabírám a já už se na tu váhu úplně bojím stoupnout, že zas nebude žádný pokrok. Nejvíc se bojím, že prtěti něco chybí, ale velké je prý tak normálně (malinko drobnější) a hlavně jím v podstatě stejně jako dřív, no o málo víc...

panihk
17. lis 2015

@deea26 Jojo, úplně v pohodě! Měla 3,67 kg, takže naopak spíš větší. A teď v 18 měsících má 11 kg, takže stále průměr. Vzala si, co potřebovala už v břiše i pak při kojení. A mně to přišlo jen vhod, přes deset let jsem nemohla zhubnout a teď jsem suprově hubená a bez přičinění. 🙂 Prostě po porodu schnu. 🙂 Užívej si to a na ostatní se vyprdni, to se máš ládovat, jen aby měla tchyně radost, že tloustneš? Ono si mimino vážně poradí a ty správný živiny si obstará, případně si chutěma řekne, co potřebuje.

vasamarta
19. lis 2015

@marta2016 Hele klídek🙂Já jsem na tom podobně 27tt a 15.5kg nahoře,nejsi v tom sama🙂

klarushka05
20. lis 2015

já teď zhubla 1kg, nevím proč...přitom se pořád cpu...:-/...:D

marta2016
24. lis 2015

@hlina36 Tak já jsem teď 31+1 a mám 20 kg nahoře...ikdyž to prý na mě není vidět, ale váha hovoří jasně 🙂 ono si z toho asi fakt nemůžeme nic dělat, stejně to moc neovlivníme...někdo přibere za celé těhu 8 kg a někdo 30. Co třeba taková Monika Absolonová, ta už má malého Tadeáše na světě, přibrala prý 33 kg...ti broučči, které máme pod srdíčkem nám to pak oplatí svým kukučem a prvním úsměvem..takže holky...kašleme na to...já už jsem se s tím smířila, že jsem taková hroší mamka...musíme si říkat, že je to všechno jen voda a že to bude mizet, ani nebudeme vědět jak 😀 😀 😀 to prostě dáme!!!!

marta2016
24. lis 2015

@vasamarta jo tak to jsme teda na tom opravdu podobně...se mnou chodí do poradny holčina a je na den úplně stejně těhotná a má bříško jako jsem měla ve 4 měsíci...taky docela mazec, ale o víkendu jsem potkala na Černém mostě u Makra slečnu, která tam dělá párky v rohlíku a říká mi, jeeee, v kolikátém jste týdnu?? Kdy máte termín a já říkám, konec ledna a ona já taky...podívám a koukám jako blázen, jestli si ze mě nedělá srandu, bříško absolutně, ale opravdu absolutně žádný...takový jsme měla mimo těhu po svíčkový s 5 knedlema a říkala, že je v hrozný depce, když vidí ty maminky co mají normální těhotenský břicha a přibírají jako blázen....každý tělo je jiný, ale z ní jsem teda byla hodně v šoku...

stepulka01
15. pro 2015

32tt a zatím +8 kilo, taky jsem zvědavá o kolik to ještě vyleze 🙂)

svokatko
17. pro 2015

za poslední měsíc jsem přibrala asi nejvíc. Říkala jsem si pohoda, pravidelně 2 kg za měsíc, na konci 8 měsíce jsem měla plus 14 kg...zítra mám termín a celkově jsem na plus 18 kg. Takže 4 kg za poslední měsíc...ale snad to pujde hned všechno dolů. 😉

lucieglosova
20. pro 2015

Zdravím, jsem V 31.tt a mám 10kg nahoře, do 5.m jsem měla než 3kg nahoře🙂 tak uvidíme, kam se s váhou dohrabu🙂

qz
20. pro 2015

Zacala jsem s 85, ve 33.tydnu 91, pote jsem drzela protikvasinkovou dietu a porodila o cca 14 dni driv... S 87. Hrozne otoky, ktere v porodnici jeste nabyly, tak jsem doma mela 88 a u rodicu na navsteve s malou jsem zacla hubnout, 5 kg/tyden, az nakonec za mesic 17 kg - voda a tuk z mleka. Pak jsem musela prestat kojit. To jsem tedy mela 71 a nyni zhruba 73-74, nemuzu moc ven, lecim hnusny atopak. Kvuli nemu jsem i prestala kojit, prochazim detoxem a je to zle. Jinak bych paradoxne jeste par kil vykojila. Takze holky, je to hlavne voda a tuk vykojite, pokud budete moct.

cilkat
29. pro 2015

Já přibrala za poslední trimestr asi 6 z 18... 2 měsíce po porodu je dole 9 a váha už nějakou dobu stojí. Ale u mě byly obrovský výkivy při porušení cukrovkový diety třeba 3 kg za víkend (respektive 5 a dvě dolů do středy).

bartovka83
29. pro 2015

Ja už si nepamatuju kolik, ale vím, ze nakonci mi taky váha vždy letěla nahoru rychleji. U druhého tehu jsem na začátku dokonce 6 kg zhubla, v půlce jsem to začala dorovnavat a nakonci už to zase letělo jak splaseny.

tequilka34
2. říj 2024

@marta2016 Dobrý den já jsem 26 TT a přibrala jsem 17 kg taktéž, takže jsi myslím že na konci těhotenství to bude i víc o hodně🤣

felis
2. říj 2024

@te_reza ahoj, měla jsem celkem nahoře 17kg. Ty poslední tři měsíce si ale nepamatuji (už je to 17let), ale vím, že to byla hodně voda, jak jsem zadrzovala. Po porodu jsem hubla snad kilo denně 😆 a kila šly rychle dolů.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru