Zdravím maminky, co už mají prcky 🙂 zajímalo by mě, kolik jste přibraly za poslední 3. měsíce těhotenství?Já začala poslední trimestr s +9 kg a děsím se, kolik mi tak ještě naskáče, příjde mi, že nabírám jenom pohledem na jídlo....
Ahoj, ja jsem tak do 7.mesice pribrala asi 7 kg, pak jsem se zasekla a vic uz nepribirala 🙂
@te_reza - to je hodně individuální, tak bych se vůbec neděsila. S prvním jsem přibrala 13 kg za celé těhotenství s tím, že jsem první kilo přibrala až na konci 5. měsíce, v 6 měsíci asi 3 kila a zbytek za poslední trimestr (takže asi 9 kilo). S druhým jsem přibrala za celé těhotenství jen 2 kila a obě v posledním trimestru, spíše tak na přelomu 8 a 9 měsíce.
@marta2016 : já jsem 31tt a už jsem přibrala 16kg, takže jsme na tom dost podobně..🙂)...ale já si z toho nic nedělám...užívám si to...🙂)
V posledním trimestru u prvního tehu 5 kg z celkových 7,5 kg. U druhého 4,5 kg z celkových 11 kg.
Já v 1. trimestru zhubla o 1,8 kg, pak jsem nabrala ve 2. trimestru 9 kg (+7,2 kg oproti váze před těhotenstvím) a ve 3. trimestru jsem nabrala dalších +10,8 kg.
Ahoj, ja jsem posledni trimestr nabirala kilo co tyden, do te doby +6kg a citila jsem se jako velka frajerka, co to hned shodi .. Velky prd, leda. Rodit jsem sla s +18kg ted je dceri rok a dolu mi chybi 1,5-5kg - porad kojim a hodne zadrzuju vodu, proto takovy rozpeti ☹ je to des, voda+ hormony a clovek neudela vubec nic - jen se uklidnit a cekat, az to zmizi. Sportovat jsem mohla jak jsem chtela a bylo to spis horsi, s jidlem jsem taky zkousela cary a kouzla a nic. Az kdyz jsem se na vsechno vykaslala, teprve to zaclo jit dolu (8m dcery)
Ahoj, to je hodně různé, já jsem odjakživa drobek (157cm/47kg) a celkem jsem zatím postupně přibrala +5,5kg (36 týden), z toho za 3.trimestr zatím jen +0,5kg a váha má teď spíš tendenci klesat. Taky jsem se bála že přiberu 30kg 🙂
V prvním těhotenství jsem přibrala celkově jen 4 kg (z toho dítě mělo 3,7). Ve třetím trimestru jsem už jen stagnovala nebo i trochu hubla. Nedá se soudit nic, je to strašně individuální, já jedla jak prokoplá, neomezovala jsem se vůbec v ničem. Holt mi mládě všechno vyžralo. Doufám, že napodruhé to bude stejné. 🙂
@panihk a počítám, že prcek byl OK, že? Mě všichni (v čele s tchyní, samozřejmě) hrozně straší, že mám malé bříško, že málo nabírám a já už se na tu váhu úplně bojím stoupnout, že zas nebude žádný pokrok. Nejvíc se bojím, že prtěti něco chybí, ale velké je prý tak normálně (malinko drobnější) a hlavně jím v podstatě stejně jako dřív, no o málo víc...
@deea26 Jojo, úplně v pohodě! Měla 3,67 kg, takže naopak spíš větší. A teď v 18 měsících má 11 kg, takže stále průměr. Vzala si, co potřebovala už v břiše i pak při kojení. A mně to přišlo jen vhod, přes deset let jsem nemohla zhubnout a teď jsem suprově hubená a bez přičinění. 🙂 Prostě po porodu schnu. 🙂 Užívej si to a na ostatní se vyprdni, to se máš ládovat, jen aby měla tchyně radost, že tloustneš? Ono si mimino vážně poradí a ty správný živiny si obstará, případně si chutěma řekne, co potřebuje.
já teď zhubla 1kg, nevím proč...přitom se pořád cpu...:-/...:D
@hlina36 Tak já jsem teď 31+1 a mám 20 kg nahoře...ikdyž to prý na mě není vidět, ale váha hovoří jasně 🙂 ono si z toho asi fakt nemůžeme nic dělat, stejně to moc neovlivníme...někdo přibere za celé těhu 8 kg a někdo 30. Co třeba taková Monika Absolonová, ta už má malého Tadeáše na světě, přibrala prý 33 kg...ti broučči, které máme pod srdíčkem nám to pak oplatí svým kukučem a prvním úsměvem..takže holky...kašleme na to...já už jsem se s tím smířila, že jsem taková hroší mamka...musíme si říkat, že je to všechno jen voda a že to bude mizet, ani nebudeme vědět jak 😀 😀 😀 to prostě dáme!!!!
@vasamarta jo tak to jsme teda na tom opravdu podobně...se mnou chodí do poradny holčina a je na den úplně stejně těhotná a má bříško jako jsem měla ve 4 měsíci...taky docela mazec, ale o víkendu jsem potkala na Černém mostě u Makra slečnu, která tam dělá párky v rohlíku a říká mi, jeeee, v kolikátém jste týdnu?? Kdy máte termín a já říkám, konec ledna a ona já taky...podívám a koukám jako blázen, jestli si ze mě nedělá srandu, bříško absolutně, ale opravdu absolutně žádný...takový jsme měla mimo těhu po svíčkový s 5 knedlema a říkala, že je v hrozný depce, když vidí ty maminky co mají normální těhotenský břicha a přibírají jako blázen....každý tělo je jiný, ale z ní jsem teda byla hodně v šoku...
32tt a zatím +8 kilo, taky jsem zvědavá o kolik to ještě vyleze 🙂)
za poslední měsíc jsem přibrala asi nejvíc. Říkala jsem si pohoda, pravidelně 2 kg za měsíc, na konci 8 měsíce jsem měla plus 14 kg...zítra mám termín a celkově jsem na plus 18 kg. Takže 4 kg za poslední měsíc...ale snad to pujde hned všechno dolů. 😉
Zdravím, jsem V 31.tt a mám 10kg nahoře, do 5.m jsem měla než 3kg nahoře🙂 tak uvidíme, kam se s váhou dohrabu🙂
Zacala jsem s 85, ve 33.tydnu 91, pote jsem drzela protikvasinkovou dietu a porodila o cca 14 dni driv... S 87. Hrozne otoky, ktere v porodnici jeste nabyly, tak jsem doma mela 88 a u rodicu na navsteve s malou jsem zacla hubnout, 5 kg/tyden, az nakonec za mesic 17 kg - voda a tuk z mleka. Pak jsem musela prestat kojit. To jsem tedy mela 71 a nyni zhruba 73-74, nemuzu moc ven, lecim hnusny atopak. Kvuli nemu jsem i prestala kojit, prochazim detoxem a je to zle. Jinak bych paradoxne jeste par kil vykojila. Takze holky, je to hlavne voda a tuk vykojite, pokud budete moct.
Já přibrala za poslední trimestr asi 6 z 18... 2 měsíce po porodu je dole 9 a váha už nějakou dobu stojí. Ale u mě byly obrovský výkivy při porušení cukrovkový diety třeba 3 kg za víkend (respektive 5 a dvě dolů do středy).
Ja už si nepamatuju kolik, ale vím, ze nakonci mi taky váha vždy letěla nahoru rychleji. U druhého tehu jsem na začátku dokonce 6 kg zhubla, v půlce jsem to začala dorovnavat a nakonci už to zase letělo jak splaseny.
@marta2016 Dobrý den já jsem 26 TT a přibrala jsem 17 kg taktéž, takže jsi myslím že na konci těhotenství to bude i víc o hodně🤣
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahojky ja v 6 mesici mela +7kilo a pri porodu v 40+5tt +24 kg a to jsem v poslednim mesici jeste 3kg zhubla:D
ale to je individualni.. kamaradka co rodila mesic po me byla do 6. mesice o 2 kila predemnou navic a rodila s +15kg