Tady se ví vše a i se občas dobře poradí ... čím víc se mi blíží termín tak mám panickou hrůzu z klystýru - někomu to přijde ftipný ale já si nesu trauma z dětství kdy mi před slepákem "příjemná" sestra dělala klystýr 🙈 no hrůza ... u prvního porodu mi ho nestihli udělat ( šla sem akutním císařem) ale měla sem sebou yal gel - ten je teď k nesehnání . Poradtě jak se vyčistit aby mi nemuseli dělat ve špitále klasickej klystýr ... děkuji
@widowblack Jak pise Verca, nemusis si ho nechat davat. Staci rict, ze ho nechces 🙂
No taky se toho trochu bojim.. Jaká je ale pravděpodobnost, že když si ho nenechám udělat, že se u porodu po....
A zase některé holky tvrdily, že po klistýru se jim pěkně porod rozjel
Ja se ho taky obavala,ale hezky me uvolnil a vubec nic jsem necitila spatneho nebo divneho. Je to jen uzka trubicka a kdyz si vezmes,ze te to i hezky procisti,tak tober jako plus. Muzes odmitnout,ale nektere zeny pak maji blok poradne tlacit.
@widowblack taky sem se bala, ale nebylo to nic hrozneho, navic ty sestricky byly fakt mile a hodne.....pro me byla horsi predstava po..... se u porodu
Já jsem ho u prvního porodu taky nestihla a nic se nestalo, ale je pravda že týden předtím jsem se čistila sama až až.. při druhém se mě zeptali jestli ho chci, že to záleží na mě. Tak jsem si ho nechala dát, nic hrozného to nebylo, ale spíš jsem měla blbý pocit při tlačení po klystýru než bez něj.
Baxter klysma salinicke.My jsme ho v nemocnici pouzivaly misto Yalu..
@jjasmina u mně! Do hodiny byla venku. Taky jsem se strašně bála, ale v těch bolestech mě to bylo jedno a nic jsem necítila
Klidně ho odmítni - Já rodila v Rakousku a tady se nedělá, musela by sis ho vyžádat, prostě to není standard. Porodní asistentka na kurzu nám říkala, že je úplně normální, že se při tlačení pokajdíš a ať si z toho nic neděláme, ony jsou na to zvyklé, je to přirozený. Jestli ti tahle představa vadí, pak si muísš rozmyslet co spíš chceš. U druhého porodu jsem před porodem chytla průjem a hezky jsem se pročistila sama, takže nehoda nebyla (u prvního ano, ale všichni byli velice diskrétní, nebyla to žádná tragédie).
Klystyr jsem v bolestech fakt vubec nevnimala bylo to hotovy za chvili a v tech kontrakcich jsem o tom v podstate ani nevedela... myslim,ze nakonec to take nebudete resit ;) ja se vzdycky bala cevkovani a to jsem nakonec taky ani nepostrehla,kdyz me pripravovali na akutni cisar.
Já jsem si ho udělat nenechala a u porodu mi nic neuniklo..😄.. ale je fakt že jsem měla porod vyvolávaný a nedali mi cely den najist.
@widowblack tak řekni, že ho nechceš, taky jsem ho odmítla už dvakrát , protože nevidím duvod, proč bych ho měla chtít.
@jjasmina pravdepodobnost je velka 😂 Mi ho dvakrat delali a pro me fakt uleva, pomohlo to zrychlit porody, u treti jsme to nestihli a ten pocit pak pri porodu nebyl moc prijemny. Kamaradce se ted stalo to stejne s tim rozdilem, ze dost trpela na zacpu a tesila se na klistyr, jenze ho nestihli a bylo to pak dost znat 🙃
*klystyr
Mě ho nestihli a nic se nestalo, ale co vím od druhých, tak se po to i přes to, že ho měli
Tak si ho nenech udelat, mne ho ani nikdo nenabizel. Naopak jsem ho sama zadala, a PA mi rekla, ze na me nema cas. Odnesla to sama, kdyz pak pred porodem hlavicky musela uklizet 😉 (Mne to bylo uprimne jedno, je to fyziologicky proces a ona zdravotni sestra.)
Právě že pos.at se u toho nechci , ale klystyru se bojim - vím že oproti porodním bolestem atd je to prd - někomu to pomůže , kámošce to porod zastavilo - má stejný psych blok jak já ale na rady sestřicek si ho nechala udělat a litovala toho .... ale jelikož se mi zde nabidl jeden yal gel - kterej si doma klido sama udělám tak už se toho bojím míň
@widowblack Yal se dá ještě sehnat? Dr. mi ho napsal minulý rok a v lékárně mi řekli, že už se nevyrábí...
Ani u jednoho porodu jsem se nepotento a ani u jednoho jsem klysma neměla. U prvního se nestihl a u druhého mi ho nikdo nenabízel ani. Ale asi bych se nechtěla nechat rušit klystýrem v průběhu porodu.
@urtica jedna holčina se mi ozvala že ho má doma a že jej nevyužila 😉
Ja ho neabsolvovala a teda musím říct, že bych ho absolvovat nechtěla. Se zácpou jsem v těhu problém neměla, při příjmu se mě sestřička ptala, kdy jsem byla naposledy, řekla jsem, že ráno a tím bylo hotovo.
Klystýr jsem měla a... Za mě super. Opravdu to nebylo nepříjemné, naopak mi to pomohlo, na chvíli ulevilo. Za mě naprosto ok.
Ale dá se odmítnout. Tam, kde jsem rodila, nemají s odmítnutím klystýru žádný problém. Věřím, že je to tak i jinde. 😊
Já jsem ho měla, je to úplně v pohodě. 😊Aspon jsem se krásně vypraznila. Cevkovani jsem taky necítila. 😊Takze z toho strach mít nemusíš 😊. Hlavně ať tak nebo tak, jsou na to zvyklé. 😁Takže bych to nějak neřešila. 😊
@krista25 cévkování mi nevadí , ale klystýr prostě ne, mé hluboké trauma je větší než stres ze se pose*u ... jako mě nikdo nemůže ani sáhnout na konečník - tudle chlap omylem přejel a ja ho tak kopla že měl jelito 🤣 chudák
Já teda se taky bála, hlavně proto, že se mi v 39tt udělal hemoroid a bolel mě celý zadek. Řekla jsem, že ho nechci, že jsem na velký už byla, ale PA mě přesvědčila, že mi to pomůže i k porodu, že se mi to hezky prohřeje. Tak jsem svolila, ale zavedla si tu hadičku radši sama, takže to bylo bezbolestné (krom těch kontrakci) 😀 Jsem ráda, že jsem si ho nakonec dala, protože co že mě ještě vyšlo ven.... No mazec 😀 A porod se pak rozjel ještě víc...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@widowblack klistýr můžeš normálně odmítnout nemůžou té do něj nutit....