Všichni lékaři mi říkají, že pujdu na císařský řez, ale stále odkládají, aby mi řekli přesný datum. A přitom jsem 38tt, prý si to domluvíme příště. To už budu 39tt.
Kdy to plánovali vám? Taky až tahle pozdě?
Já jsem řešila, jestli rodit přirozeně nebo císařem a musela jsem se rozhodnout do 38+0, to byl termín, kdy už by mi císař naplánovali na konkrétní datum.
Tam opravdu záleží důvod. Já to měla pro nepříznivou porod.anamnézu + malý měl odhad 3,5kg a moje porodní cesty nejsou na takové miminko uzpůsobené. No a termín mi doktor řekl, že to bude 38.týden. Nakonec mi dal SC 38+1.
Taky v 39 tt a rodila jsem 39+5
Já měla císaře kvůli tomu, že malý byl koncem pánevním. Termín jsem měla naplánovaný 2 dny před termínem porodu.
Měla jsem naplánováno na 39tt,prcek byl KP, nakonec ale nebyl potřeba, rozhodla jsem se rodit vaginálně
Ja som šla cisárskym kôli tehotenskej cukrovke a veľkým dávkam inzulínu. Mal mal veľký váhový odhad cez 4kg v 36tt. Naplánovali mi prvý možný termín ,kedy sa bude brať malý ako donosený 38+0tt
První CS 39+0 a druhý a třetí 38+0 bylo to vždy v srpnu tak jsem byla i ráda, že byl co nejdříve.
Mně to naplánovali hned ve 34.tt,prvne když jsem přišla do nemocnice na kontrolu. Kamarádce to minulý týden řekli den předem 🤷♀️
Já byla na cs 38+3 a kamarádka nějak podobně.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já šla na plánovaný 40+1. Čekalo se, jestli se rozběhne spontánní porod, naplánovali jsme to až na poslední poradně před termínem....asi záleží i z jakého důvodu ho máš indikovaný.