Kdy se dělá plánovaný císařský řez po předchozím císaři?

name6
4. srp 2019

Ahoj maminky.
Chci se zeptat,zda to někdo neměl podobně či stejně.
V září 2018 jsem porodila akutním císařem a 5 měsíců na to jsem opět otěhotněla. Všechno je v pořádku,jizva krasne drží a ani ji nějak necítím,jen třeba když si odpoledne nejdu nachvilku lehnout tak mě večer trochu bolí.
Moje otázka zní: v kolikatym tt bych teda měla rodit?
Je tu někdo kdo to měl podobně a kdy prosím rodil?
Děkuji.😊

holkacekatelka
4. srp 2019

Teď se sekce plánuje na doporuceni pediatru na 39+ kvůli mimcu, aby bylo komplet hotove.
Jsem taky po druhé sekci..jen malá sla 36+9, protože byla hypotroficka a nakonec mi i o den dřív před plánem 37+ prdla voda.

fyii
4. srp 2019

@name6 ahoj ja prvni cisar planovany v 39 a druhy taky planovany mel byt v 38, ale nakonec byl v 36 kvuli rozestupu jizvy. lezela jsem uz v porodnici 14 dni a malou se tam snazili udrzet co nejvic, kazdy den navic je totiz pro mimco den k dobru.rozestup mezi detmi 20 mesicu.

mirri7
5. srp 2019

Ahojky, nevim, z jakého duvodu jsi mela prvni sekci... Ale druha sekce neni podminkou po prvni prodelane. Pokud budes v pořádku, měli by te nechat rodit prirozene...

ilema
5. srp 2019

@name6 souhlasím s mirri7 pokud k tomu nebude závažný důvod, můžeš rodit přirozeně, první sekce není automatickou jízdenkou k druhé sekci. První dítko jsem rodila sekcí a ted jsem podruhé těhotná a pokud to půjde, raději bych přirozeně, než aby mi opět řezali břicho, určitě to má víc svých proti než přirozený porod.

name6
autor
5. srp 2019

@mirri7 jelikož jsem otěhotněla 5 měsíců po císaři tak nechcou riskovat ze mi praskne bříško :/

kittyy17
5. srp 2019

@name6 to hodně záleží na stavu jizvy. Můžou ti říkat, že jizva vypadá pěkně a čekat do 39.tydne, a najednou na kontrole řeknou, že jdeme na sál hned..
Obecně, pokud se doktoři boji, že jizva praskne při kontrakci, nebudou riskovat, že se porod rozjede. Počítej s 38. týdnem...
Já jsem otěhotněla 18 měsíců po císaři, chtěli mě nechat rodit přirozeně. Odmítla jsem přenášení a vyvolávání, bala jsem se prasknutí. Druhý císař byl v den termínu

mirri7
6. srp 2019

@name6 tak to se drz! Mam za sebou 3 sekce a zadna slava to teda nebyla...
Pokud nechteji riskovat, jak pises, tak budeš chodit casteji na uz, změří tloustku jizvy a uvidi se. My vydrzeli az do 39tt

fandysek_1
6. srp 2019

@name6 otěotnela jsem hned po šestinedelí po prvním císaři. Během těhotenství jsem mela asi 2 utz konkrétně přímo na jizvu. Vše probíhalo bez problémů. Dali mi vybrat jestli sekce nebo přirozený porod. Šla jsem do druhé sekce. Naplánováno 39+2.

bva
6. srp 2019

@mirri7 mohu se zeptat na ty tři sekce? Dalo se to anebo v jakém smyslu, ze to sláva nebyla? Diky

soleilll
6. srp 2019

@name6 Záleží na konkrétní porodnici - každá si to plánuje trochu jinak. A taky podle aktuálních kapacit. Můžeš mrknout do skupiny SC https://www.modrykonik.cz/group/4128/ Každopádně otěhotnět jen 5 měsíců po sekci je teda.... nerozumné. Držím palce, aby všechno dobře dopadlo.

mirri7
7. srp 2019

@bva je to velka operace. Rez se vede stejne, u mne se rozdeluje akorat na konci. Prvni vstavani a velka strana neskutecny. U mne urcite platilo, ze kazdy řez= vetsi bolest a horsi hojeni... Ale zase na druhou stranu obrovska motivace (2deti uz doma) dat se rychle dokupy.
Pokud te zajima neco konkretne, pis😉

bva
7. srp 2019

@mirri7 děkuji za odpověď. Já mám 2 císaře za sebou, první akutní a druhý plánovaný. Přemýšlíme o 3. dítěti, což by znamenalo i 3.cisař. U mě druhý císař určitě lepší než ten první, i co se týče bolesti i rekonvalescence

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru