Kdy mám nastoupit na mateřskou?

moravcovaj
30. čer 2016

Ahojky holky, prosím o pomoc. Mám rodit 9.9. 2016 a kdy tedy mám nástup na mateřskou? Sestra mi není pořád schopna říct, kdy jdu na MD. Mám dva termíny podle MS to je 16.9 a Podle UZ je to 9.9.
Doktor řekl, že jdu na MD podle UZ. Bohužel moji sestru to nějak máte !!!
Děkuji za odpověď

neeva
30. čer 2016

Ahoj. Nastup na mateřskou nejdříve 8 a nejpozději 6 tydnu pred terminem. Me to počítali podle ultrazvuku. TP jsem mela 1.4. a na mateřskou jsem nastoupila 20.2. Tobě to podle me vychází v rozmezí 21.7. az 4.8.

evilin
30. čer 2016

Sice nejsem na mateřské, ale i tak mi lékaři vždy když jsem se ptala který termín je ten hlavni řekli, že ten podle UZ. Dcera se i v ten den narodila. Podle MS byl 11.11 a podle UZ 17.11. ☺

moravcovaj
autor
30. čer 2016

To já vím, že mám brát podle UZ. Jen mi jde o termín kdy mám nastoupit.

moravcovaj
autor
30. čer 2016

Mě to vyšlo právě 15.7 .. chci jít 8 z tydnu před.

neeva
30. čer 2016

Podle me te upozorni lékař. Je na tobě jestli v tom 32. nebo 34. tydnu. Me se ptal.

bervidova
30. čer 2016

mě se tedy vůbec neptal, zda chci jít 8 nebo 6 (nebo třeba 7) týdnů před porodem, automaticky 6 týdnů před porodem

moravcovaj
autor
30. čer 2016

Mě řekl, že můžu jít 8 týdnu.. no uvidím jdu tam 8.7

neeva
30. čer 2016

Asi jak který doktor. Ale ja se na to ptala a řekl, ze je to moje volba. Nastoupila jsem taky 6 tydnu pred porodem. Taky zalezi na tom jestli chodíš do práce nebo jsi na neschopence. Pokud jsi doma tak to asi automaticky nechávají az na tech 6 tydnu pred TP.

moravcovaj
autor
30. čer 2016

Nene jsem na neschopence. U prvního dítěte jsem šla také 6 týdnu před porodem.

betelgeuzz
30. čer 2016

@bervidova @neeva opravdu je to volba ženy, nerozhoduje o tom lékař. akorát někteří mají tendenci do těch papírů automaticky psát těch 6 týdnů předem. Můj mi řekl, od kdy do kdy můžu nastoupit a do papírů jsem si to psala sama. Vzhledem k tomu, že dělám trochu do mezd, tak by to schytal, kdyby mi to chtěl určovat sám 😉

bervidova
30. čer 2016

@betelgeuzz náš je takový přísný, čekala jsem,že mu vzhledem k věku, profesi a hospitalizaci v nemocnici kvůli krvácení napíše neschopenku, ptala jsem se a klasika - těhotenství není nemoc, už nekrvácím, mohu pracovat. O výměně jsem neuvažovala, máme ve městě dva, druhému je tolik, že už snad nemůže ani vidět. Takže i tentokrát počítám s tím, že půjdu 6 týdnů před.

betelgeuzz
30. čer 2016

@bervidova přísný nepřísný, je to tvoje právo si nástup volit. Já bych se ozvala.

bervidova
30. čer 2016

@betelgeuzz beru to pozitivně- co bych dělala doma? 🙂 Aspoň to rychle uteklo.

neeva
30. čer 2016

@moravcovaj tak jsme se asi shodly ze je to na tobě. Na pristi kontrole se připomeň a pak si užívej v klidecku cekani na miminko.

evaii
30. čer 2016

Před čtyřmi roky jsem mela stejný termín porodu.mas nárok 8 až 6 týdnů před porodem.ja šla 15.7.

moravcovaj
autor
30. čer 2016

Holky moc děkuji 😃

hanpavka
13. srp 2016

Holky, nemam žádnou zkušenost. Mateřska se vyřizuje někde na úřade, nebo přes zaměstnavatele.? Děkuji

barbarelka94
13. srp 2016

A kdy je lepší jít na mateřskou? J6 nebi 8 týdnu pred. Je tam nějaká výhoda ?

betelgeuzz
13. srp 2016

@hanpavka přes zaměstnavatele. gynekolog ti dá papír, kde se vyplňuje datum nástupu na mateřskou a to odevzdáš zaměstnavateli.

@barbarelka94 z finančního hlediska je lepší těch 6 týdnů, protože mateřská se pobírá 28 týdnů, a když nastoupíš později, budeš mít sice mateřskou stejně, ale za ty dva týdny budeš mít ještě výplatu.

barbarelka94
13. srp 2016

Jo tak..Děkuji. 🙂
@betelgeuzz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru