Ahojky holky, prosím o pomoc. Mám rodit 9.9. 2016 a kdy tedy mám nástup na mateřskou? Sestra mi není pořád schopna říct, kdy jdu na MD. Mám dva termíny podle MS to je 16.9 a Podle UZ je to 9.9.
Doktor řekl, že jdu na MD podle UZ. Bohužel moji sestru to nějak máte !!!
Děkuji za odpověď
Sice nejsem na mateřské, ale i tak mi lékaři vždy když jsem se ptala který termín je ten hlavni řekli, že ten podle UZ. Dcera se i v ten den narodila. Podle MS byl 11.11 a podle UZ 17.11. ☺
To já vím, že mám brát podle UZ. Jen mi jde o termín kdy mám nastoupit.
Mě to vyšlo právě 15.7 .. chci jít 8 z tydnu před.
Podle me te upozorni lékař. Je na tobě jestli v tom 32. nebo 34. tydnu. Me se ptal.
mě se tedy vůbec neptal, zda chci jít 8 nebo 6 (nebo třeba 7) týdnů před porodem, automaticky 6 týdnů před porodem
Mě řekl, že můžu jít 8 týdnu.. no uvidím jdu tam 8.7
Asi jak který doktor. Ale ja se na to ptala a řekl, ze je to moje volba. Nastoupila jsem taky 6 tydnu pred porodem. Taky zalezi na tom jestli chodíš do práce nebo jsi na neschopence. Pokud jsi doma tak to asi automaticky nechávají az na tech 6 tydnu pred TP.
Nene jsem na neschopence. U prvního dítěte jsem šla také 6 týdnu před porodem.
@bervidova @neeva opravdu je to volba ženy, nerozhoduje o tom lékař. akorát někteří mají tendenci do těch papírů automaticky psát těch 6 týdnů předem. Můj mi řekl, od kdy do kdy můžu nastoupit a do papírů jsem si to psala sama. Vzhledem k tomu, že dělám trochu do mezd, tak by to schytal, kdyby mi to chtěl určovat sám 😉
@betelgeuzz náš je takový přísný, čekala jsem,že mu vzhledem k věku, profesi a hospitalizaci v nemocnici kvůli krvácení napíše neschopenku, ptala jsem se a klasika - těhotenství není nemoc, už nekrvácím, mohu pracovat. O výměně jsem neuvažovala, máme ve městě dva, druhému je tolik, že už snad nemůže ani vidět. Takže i tentokrát počítám s tím, že půjdu 6 týdnů před.
@bervidova přísný nepřísný, je to tvoje právo si nástup volit. Já bych se ozvala.
@betelgeuzz beru to pozitivně- co bych dělala doma? 🙂 Aspoň to rychle uteklo.
@moravcovaj tak jsme se asi shodly ze je to na tobě. Na pristi kontrole se připomeň a pak si užívej v klidecku cekani na miminko.
Před čtyřmi roky jsem mela stejný termín porodu.mas nárok 8 až 6 týdnů před porodem.ja šla 15.7.
Holky moc děkuji 😃
Holky, nemam žádnou zkušenost. Mateřska se vyřizuje někde na úřade, nebo přes zaměstnavatele.? Děkuji
A kdy je lepší jít na mateřskou? J6 nebi 8 týdnu pred. Je tam nějaká výhoda ?
@hanpavka přes zaměstnavatele. gynekolog ti dá papír, kde se vyplňuje datum nástupu na mateřskou a to odevzdáš zaměstnavateli.
@barbarelka94 z finančního hlediska je lepší těch 6 týdnů, protože mateřská se pobírá 28 týdnů, a když nastoupíš později, budeš mít sice mateřskou stejně, ale za ty dva týdny budeš mít ještě výplatu.
Jo tak..Děkuji. 🙂
@betelgeuzz
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj. Nastup na mateřskou nejdříve 8 a nejpozději 6 tydnu pred terminem. Me to počítali podle ultrazvuku. TP jsem mela 1.4. a na mateřskou jsem nastoupila 20.2. Tobě to podle me vychází v rozmezí 21.7. az 4.8.