Zdravím, chci se zeptat kdy jste dostali termín císaře? Jsem 35tt, včera jsem byla sepsat porodopis a zítra jdu ke své Dr na kontrolu. O císaři vím od začátku. Jeden mám už za sebou a problém s jizvou. Ale vůbec netuším kdy se tak domlouvá?? Čím víc se to blíží tím bych to ráda věděla 😂. Mimčo je už velké a představa, že ho budu nosit do termínu mě úplně mrazí 😂😂😂
@tercasv a můžu se zeptat v kolikátém týdnů jste byla na císaři?
39+3,39+0 u prvního jsem to věděla měsíc předem kvůli KP, u druhého jsme to plánovali jen týden dopředu.
Plánovaný císař se v současné době dělá zpravidla v 39+0, pokud není důvod ho udělat dřív
V obou případech 39+0
Termín jsem dostala 39+0 a řekli mi to cca měsíc před.
Byla jsem 39+2🙂
Chteli 39+0, ale vychazelo to na sobotu, tak dali o den drive na patek. V porodnici jsem se byla domluvit o 20 dni drive.
První plánovaný císař byl 39+0, druhý na 39+2 s tím, že porod se rozjel spontánně dřív a sekce byla udělaná o den dřív, de facto půl hodiny před půlnocí (praskla mi voda, kdyby ne, čekalo by se prý do rána na stanovený termín). Takže malý se narodil 39+1
Termín jsem dostala na 39+3 prý je to dle aktuálního doporučení pediatrů. Samozřejmě, když to přijde dříve, tak to přijde dříve 🤷🏻♀️.
Jsem 19 měs.od druhého porodu plánovaným CS. Termín jsem se dozvěděla týden dopředu. A měla jsem ho v 38.týdnu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Termín jsem měla v půlce března března, v půlce ledna jsem se zeptala doktora, kdy mě pošle do nemocnice se domluvit. Žádanku mi dal hned, zavolala jsem do nemocnice a pozvali si mě za 5 dnů, abychom se domluvili a vyplnil. Takže jsem termín věděla cca 6 týdnů předem 🙂Až do termínu jsem chodila na kontroly k mému doktorovi 🙂