Porod se blíží a já se pořád nemůžu rozhodnout nad jménem pro holčičku :D
Můj favorit je Malvínka (Malvína) ale rodina mě od toho jména odrazuje že se jí pak budou děcka kvůli jména posmivat 😐
Jako druhé jméno v pořadí je Dituška (Dita)
Moje otázka zní pro jaké jméno by jste se rozhodli vy? :D
já pro Beatku 🙂, ale z těch dvou pro Malvínku 🙂
Pokud se Vám líbí Malvína dejte ji, dneska se ve třídě sejde kupa dětí s různorodými jmény, osobně znám dvě Malvíny, takže to nemůže být zas tak zvláštní jméno a děti si v kolektivu stejně vymýšlejí různé přezdívky a komolí si jména a obvykle je třeba zvláště oddělit děti se stejnými jmény, ve třídě nás bylo 5 Jan
Ani jedno nepatří k mým oblíbeným, ale ani nemůžu říct, že by se mi vyloženě nelíbila. Možná bych brala v úvahu i jak se hodí k příjmení. Malvína je takové měkké a dlouhé, Dita tvrdé a krátké.
Jinak si do toho nenechte od nikoho kecat, stejně se nezavděčíte všem a nakonec si zvyknou na jakékoli jméno.
Malvína je krásné jméno,to se mi líbí moc... Dituška je taky moc hezká,, neudelate chybu ani s jedním.. že se děti budou smát nevěřím..
Dala bych rozhodně Ditu. Malvína mi přijde divný.....
Chtěli jsme Malvinu, ale nakonec bude Rozalie. Takže za mě Malvina.
Malvína se mi líbí, ale jak by se oslovovala? Malvi? Malvuško? Malvínko?
Obě jsou fajn, za mě asi více Malvína, dej jméno jaké se líbí tobě a partnerovi. Děti se určitě smát nebudou (pokud jim to nevnuknou rodiče). Mám výrazně mladší sestru a její kamarádky mají téměř všechny netradiční jména (samá Melinka, Lexinka) a spíš je "exotické" její typicky české jméno.
(A posměch se dá vymyslet na jakékoliv jméno, Jana-panna, kdo ne*ukal Šárku ať udělá čárku a podobně)
@sraffie urcite Dita 🙂
Já bych si nevybrala ani jedno ale to je věc názoru, každému se líbí něco jiného
Vzhledem k tomu, že mám typově podobná jména Apolenka a Evelínka, můžu říct, že už se takovým jménům neposmiva, nejsou nic divného, je to sama Liliana, Jasmina, Valentyna, apod.
Osobně se mi víc líbí Dita, resp. ještě víc Edita.
V dnešní době “nenormálních” jmen se jí určitě smát nebudou.. dala bych na svůj pocit, co se vám líbí víc 🙂 ve výsledku vám za pár let může říct že jste jí dali blbé jméno ať to bude jedno z uvedených nebo třeba Anička..
Dejte to, co se líbí vám, na ostatní se vyprdněte ;) Já bych, kdyby to byla dvě poslední jména na světě, dala Ditu.
Obě jména jsou krásná, ale přijdou mi strašně rozdílná, nevím, jak přesně to napsat... Co se třeba rozhodnout až ve chvíli, kdy maličkou uvidíte?
Vybrala bych nějaké třetí 😉
@sraffie malvina je super
Nelíbí se mi dlouhá jména, lidí mají tendenci je komolit. Takže hlasuju pro Ditu. Ale nechápu, proč se ohlizis na okolí, my jsme se na jménu dohodli s man, rodině to oznámili a smitec ;)
Rodina se mi to také snažila vymlouvat, ale já jim to prostě oznámila a na názor jsem se neptala...
Ja bych byla pro Malvinu. Jinak chapu jak je to nekdy s rodinou slozite ja jsem chtela Josefinu nebo Viktorku a snad obden mne volala mamka nebo tchyne, ze uz maji vymyslene jmeno a ze to te holcicce nemuzeme udelat, aby byla jak Viktorka co rve u splavu a nebo Pepina, ktera se hodi tak na pole. Nakonec mame Viktorku a babicky to od porodu nekomentuji.
Dneska už se děti tolik nesmějí. Nejsou všechno terezky a honzíkové. Těch originálních jmen je spousta. A Malvína je krásné. Dita se mi nelíbí, vybavím si Ditu P. Ale na rodinu se vyprdni.
Dita se hodi pro holku - eterickou vilu i ranarku, zni tvrdeji, nez Malvina, ta mi zase evokuje spis tu vilu. Ale lip se mi rika Malvina.
Jinak my jsme nikomu, ani rodine, nerekli vyber jmena, zjistili to az po porodu. Vyborna prevence kecu typu "dejte mu jmeno Alexandr", "jezis, to ne, Eliska, kazda treti je ted Eliska". Vyberte, co se libi vam.
Určitě Malvína, protože je u vás na prvním místě. Rodinu ani ostatní neposlouchejte. Vždycky bude někdo, komu se nějaké jméno nebude líbit. Měli by ho dle mého názoru vybrat rodiče. My jsme s manželem výběr jména tajili, stejně tak pohlaví miminka a termín porodu. Všem to takhle doporučuji. Měli jsme klid. 🙂
@sraffie z tehle dvou ani jedno a souhlasim s rodinou,ze se ji deti budou pravdepodobne posmivat.ono byt jiny se v detskem kolektivu moc neodpousti
@ariadna12 také jsme jméno řekli až když se malá narodila a byl klid. To už nikdo nemohl nic říkat. Pořád se všichni ptali a já jsem říkala že až se malá narodila tak to budou vědět. Přesně jsem nechtěla poslouchat věci typu no to je hrůza...a tak...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Z tady těch pro Malvínu🙂 nevím, proč by se jí měli posmívat 🙂 jestli se ti líbí, nenech se odradit 🙂