Dobrý den maminky. Už řadu měsíců si lámeme s manželem hlavu se jménem. Pojmenovat jej Luděk po otci manžela a mém dobrém kamarádovi nebo Dominik - Normální krásné jméno, které jde zdrobnělit? S Luďkem jsme dlouho počitali, ale čím je to bblíže, tím více si nejsme jistí. Všichni se na jméno Luděk kření a vysmívají se mu. Ale je to pěkné české jméno sic německého a slovanského původu. Ale je pro mrňouse tvrdé a nějak mi k tomu mému tvorečku v bříšku nesedí. Jaký je vás názor ženy?
Dejte které cítíte lépe. Luděk je nezvyklý ale žádná divočina.
Za mě určo Dominik 🙂 Sama budu tohle jméno psát při porodu, i když na 90 % čekáme holčičku 🤗
😍Dominik😍 toho jsem chtěla i já ... Domina, Domču , Dominička .... ale budem mít nakonec Bereniku 😊 takže za mě Dominika 👍
My měli u prvního prcka vybraného Rosťu po tatínkovi a nakonec máme Adámka 🙂 dohodli jsme se v posledním trimestru 😁 teď váháme právě mezi Dominikem a Teodorem 😁 takže za mě jasně Dominik ale samože záleží na Vás a domluvě mezi Vámi 🙂😊
Ludek je strasny. Dominik taky nic moc, za me jak na cikana.
Ludek se mi nelibi ani pro dite ani pro dospeleho. Dominik je krasne.
@makronka222 Ze jsem tech ciganu poznala v zivote hodne, ale Dominik fakt zadny z nich nebyl 😀
Dominik je celkem pěkné a moderní, i když osobně bych ho nedala. Kolega má syna Dominika a říkají mu Dóďa, což mi přijde strašný. Ale je to osobní názor. Luděk mi přijde takové vesnické, mám i před očima Luďana ze seriálu Most!, tak už kvůli tomu bych se asi zdráhala dát to jméno synovi.. Ale je fakt, že žádného jiného Luďka neznám, takže soudit nemůžu a to jméno mi vlastně nic neříká. Pokud je to Váš manžel a kamarád, tak proč ne.. K tomu jménu máte vztah, dokážete si ho představit u miminka, klidně bych ho dala.
Luděk se mi nelíbí. Znám jednoho a říká si Ludík... A to mu je přes 30 🙂 No to mám vždy tendence vybuchnout smíchy 🙂 Dominik je krásné jméno a taky bych nad ním přemýšlela.
Za mě Luděk, Dominik se mi nikdy nelíbil, ale záleží na vás co vám se líbí víc.
Znám jednoho Luďka a ani manželka ho neoslovuje jménem, jak se jí to nelíbí... Ale za mě zase lepší, než nějaká cizokrajná komolenina...
Máme Dominička, je to moje oblíbené jméno ❤ Luděk se mi nelíbí
Dominik 🙂
Za me urcite Dominik...Ludek se mi vubec nelibi
Za mě určitě Luděk. Pro mě je Dominik naprosto nehezké jméno.
Ale dejte na svůj pocit. Třeba nakonec vyberete úplně jiné. 😊
Mě se líbí oboje. Luděk je pěkné jméno, ale i Dominik je pěkné jméno. Jestli si nejste jistí Luďkem, tak ho nedávejte. Nakonec se stejně rozhodnete podle svého. Mě se o trošku víc líbí Luděk.
My máme holku Dominiku, takže asi je jasné, pro co hlasuju já 😉 Luděk mi pro miminko nesedí.
Dominik se mi líbí. Jméno Luděk bych nedala.
Ja bych za sebe nedala ani jedno z tech jmen, jak uz tu zaznelo, u Luďka si vzpomenu na burana Luďana z "dyckyMost".Je to takový "balíkovský" jméno. Dominik se mi hodí pro dítě, puberťáka, ale zase když se tak jmenuje už dospělý, nějak mi to nesedí. Ale pokud jedno z těchto jmen, tak urcite spíš Dominik.
Já bych byla pro Luďka, když se vám to jméno líbí a máte k němu vztah. My jsme pro prvního syna vybrali jméno Roman, všichni se na to tvářili, jak je to blbý a divný jméno. I mně přišlo pro miminko tvrdé a nevěděla jsem, jak mu vlastně budu říkat. Ale když se narodil a já na něj začala mluvit, najednou to přišlo samo, najednou jsem měla plno krásných podob a zdrobnělin toho jména.
Máme Dominika a jsem ráda, i když to byla spíš manželova volba. Má to hromadu tvarů, je to mezinárodní.
Nerozhodujte se podle toho, co se hodi na male dite, tim bude jen par let. Zato desitky let bude dospelym clovekem.
Osobne bych byla spis pro Ludka, pripadne pro podobne jmeno, abyste vedeli, ze zaklad byl v Ludkovi.
Dominik je nic moc. Jednak ho ma kazda druha rodina, a pak zni vazne trochu priteplene. A jak bude oslovovat Dominika? Domi, Domco? To je takove nedustojne dospeleho muze.
Dominiku bude plna skola myslim si...
Když už, tak raději Luděk, sice ho nemám v top 100 jménech, ale to Dominika taky ne a k tomu ještě je jich teď opravdu strašně moc.
záleží co chcete vy - jestli ctít tradici a dát jméno po někom koho si vážíte, nebo dát jméno které se Vám dobře zdrobňuje... Jinak já pár Luďků znám a přijde mi to docela pěkné jméno. Za to na Dominiky začínám mít alergii jak jich je teď všude plno...
Znám několik Ludku, moje známá má taky Ludu, jsou mu 4 roky, jmenuje se po taťkovi. Ani jedno jméno není žádná hrůza. Já bych nedala Luďka z důvodu, že se tak jmenoval nás pejsek, co jsme měli s manželem jako první "dite". Rozhodnete se intuici. Hodně štěstí.
Když se uzeptáš, jestli se víc líbí málo časté, nezvyklé, nepříliš oblíbené jméno, nebo dvakrát častější, módní, obvyklé jméno, tak je asi jasné, čeho se dočkáš 😀 Luděk je krásné české jméno, se kterým ale nepotká v herničce nebo ve škole zdaleka tolik jmenovců jako Dominik.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@piedra osobně bych Luděk nedala, nelíbí se mi, přijde mi divné, Dominik je krásné jméno, ale to je můj subjektivní názor, dej hlavně na sebe a na svůj vnitřní pocit a na názor manžela. 🙂