Dobrý den. Omlouvám se za anonym ale nechci aby mě tu poznala švagrová. S manželem čekámé miminko a vybírámé jména. Pro kluka máme ale pro holčičku ne. Problém je v tom,že se manželovi strašně líbí jméno Bohumila a chce jí tak pojmenovat. Mě se to jméno nelíbí vůbec,ale manžel mi řekl,že to bude Bohumila a tečka. Co mám dělat? Jak mám manželovi vysvětlit,že nechci,aby se tak jmenovala? Poraďte mi prosím.
Nebo dejte dvě jména, popř. pokřtít jako Bohumilu...toto jméno bych taky nechtěla. Můj muž měl milovanou babičku Bohunku, ale i tak by mě do jména nenutil.
Souhlasím s předchozím názorem. Pokud není možný kompromis dát 2 jmena.
Jinak je ještě šance, že to bude chlapeček.
Presne jak pise @tulikiss
Nebo použít řeckou podobu a dát Theofilu, což se mi moc nelíbí, ale lepší než Bohumila. Podobné je k tomu Theodora nebo Dorothea což jsou hezká jména za mě 🙂. A nebo z Theofily dát jen Thea.
Neexistuje žádný "bude to Bohumila a tečka". Oba dva jste rovnoprávní lidé a podle toho se musíte oba chovat. Na jménu dítěte se musí rodiče domluvit, jinak dítě pojmenují úřady... Ale ať manžel počítá s tím, že šance na to, že paní úřednice vybereme zrovna Bohumilu je asi tak 1:100000. Tobě doporučuji se nepodřizovat, dát dítěti jméno, které se ti extrémně nelíbí, je špatně. A dej manželovi jasně na srozumněnou, že rozhodovat o vašem dítěti, o jméně i o všem ostatním, budeš i ty.
Manzel rika, ze to bude Bohumila a tecka? Jestli u vas takto funguje komunikace, pak asi nezbyva rict nez nebude to Bohumila a tecka. Mimochodem znam jednu Bohumilu a ta se nechala v dospelosti prejmenovat a vubec se ji nedivim.
Tak me se zas Bohumila libi. Ale o tu tu nejde. Jde o podstatu. To si jako jeden z vas prijde a rekne, ze to bude takhle a tecka? Jako doslo tvemu muzi, ze jste oba rodice a ze dite je jeden velky kompromis? Ke me se takhle zachovat manzel, tak mu zdvihnu mandle. Ja nevim, ale kdyz se nedokazete dohodnout na necem celkem jeste jednoduchem jako je jmeno, jak se chcete dohodnout na zavazanejsich vecech? My to udelali jinak. Me u prvni dcery vysel manzel vstric, ze vyber nechal na me a ja jemu u druhe dcery. Ale hlavne jsme spolu komunikovali a vybirali a u druhe kdyz jsem v podstate nevedela jake jemno, tak jsme zase koumnikovali a hledali konsenzus, ktery bude sedet nam obema. Ja nejdriv z druheho jmena nadsena uplne nebyla, ale pak jsme to probirali ze vsech uhlu, jak navrhla neco, on se vyjadril atd. Az jsme se zpet dobrali ke jmenu. Pokud se k sobe nechovate v tomto rovnocenne, tak jaky asi ten vztah bude v budoucnu dale......
Taky znám holku, co se v dospělosti nechala úředně přejmenovat právě ze jména Bohumila na modernější (a teda i o dost hezčí) jméno. No situaci nezávidím, ale určitě stojí za to, zkusit manžela přemluvit a asi víte nejlíp, co na něj platí.
Holky máte pravdu. Až se manžel vrátí z práce,tak si s ním promluvím.
Doma jsme se také nemohli domluvit, až do konce 8 měsíce. Furt říkal že se bude jmenovat Samuel, což s tím u mě prostě nepochodil. Chápu že chtěl dvě Ska, protože dcera z jeho předchozí vztahu je Sára. Dala jsem mu asi šest jmen. Mám ráda vyloženě Česká jména. Takže když viděl že se mnou prostě nehne, tak si uvědomil že se to bez kompromisu neobejde. Takže máme Štěpána😁. Stuj si za svym, zkus to na něj že začínat jméno na B klidně může. 😁Třeba Beata, Barbora, Běla.. 😊
Tak jak to dopadlo?
Nakonec to bude chlapeček
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tak snad jste dva dospely lidi a dokazete se nejak dohodnout. prece nejde pojmenovat spolecne dite jmenem, ktere se jednomu vylozene nelibi. musite najit kompromis, protoze jmeno je jen zacatek, budete muset rozhodovat o mnohem dulezitejsich vecech a cim driv se naucite komunikovat a respektovat nazor druheho a hledat kompromis, tim lip. uprimne Bohumila bych teda ja rozhodne nedokazala dat...