AHoj holky, jsem teď ve 29tt a chtěla jsem se jet projet kousek na jízdním kole, jelikož je tak krásné počasí 🙂, co si o tom myslíte?
Já jsem děsná cyklistka a už párkrát se mi stalo, že jsem spadla, i když jezdím opatrně, takže jsem si kolo odpustila raději celé těhotenství, za případný úraz mi to opravdu nestálo.
Nejela bych, náhodou blbě padneš, nebo sebou škubneš, kdyby Ti něco vběhlo nebo vjelo do cesty.... neriskovala bych, podle mě to za to nestojí. Jízda na kole je míň bezpečná, než chůze, už i proto tam je potřeba přilba...
Já zrovna dneska říkala manželovi, že bych tak strašně ráda jela někam na kole, jak je venku krásně, někam po cyklostezce u Labe, minulý rok jsme neměli čas jezdit a teď jsem těhule, ale miminko je u mě je na prvním místě a nikdy bych ho takhle vědomě neohrozila, je to pro mě strašně riskantní sport, stačí malinko, pes v cestě, dítě, hrbol, díra a jsi na zemi, takže si to odpustím klidně až do příštího roku, však se ještě najezdím dost, ale miminko je náš poklad. 😵
Naposled jsem vyjela ve 32.tt, ale necítila jsem se nic moc, protože jsem pořád koukala, kde mi vlítne něco pod kolo a výlet jsem si moc neužila. Ideální cesta by byla rovná cyklostezka, ale tam zase bude milion čoklů a neukázněných lidí.
Ja jsem jezdila jeste tyden pred porodem. Mela jsem strašný bolesti kyčli a tak bylo kolo jediná možnost, jak se dostat dal nez 200 metru od baráku (kromě auta samozřejmě... 🙂 ).
Díky holky, nechci jet daleko, mám to spíše jako přibližovadlo 🙂 prostě to zkusím a když to nepůjde, ta kolo zase uklidím 🙂
no tak já bych na kolo nevlezla s pupíkem,na kole jezdím ráda,ale riskovat takhle v těhotenství,nikdy!!!
Jezdím u nás po vesnici s dcerou. Má nové kolo a chce jezdit, tatínek to s ní v týdnu nestíhá, tak to zbylo na mě. Mám bezproblémové těhotenství, nečekaně blbě se mi nedělá, tak dělám, co mi tělo dovolí. Srazit mě někdo může i na přechodu a taky chodím. Stejně tak auto řídím, protože musím, i když mě může někdo nabourat. Vím, že náhoda je blbec, ale to kolo za takový risk nepovažuji. Pokud je vhodně vybraný terén a okolí.
pokud máš bezproblémové těhotenství tak si myslím, že by to zase neměl být takový problém.. já jezdím na koloběžce obden se psem (pes běží kolem mě volně) a nic se mi nestalo (i když se přiznám, že jsem dvakrát trochu zprudka seskočila, protože mi náš pes vběhl pod kola - jsme ovšem v pořádku a miminko ani neškytlo - takže jezdím dál)..navíc máme v práci za měsíc vymyšlený teambuilding - máme jet všichni na koloběžce po cyklostezce nějakou trasu (to už bych měla být v 28.týdnu těhotenství).. Všichni se začali tvářit, že to změníme, ale já se proti tomu tvrdě bráním..Bude to legrace a razím tvrzení, že těhotenství není nemoc!! Pokud Ti tělo řekne, že nemůže tak ho poslechni - jinak se užij s drobečkem jízdu a nestresuj se 🙂
@mako2014 a nevadilo Ti břicho? Já právě končila ve 20 týdnu, protože mi břicho začínalo vadit. Jinak bych taky jezdila dál. Spadnout může člověk i při chůzi, nebo můžeš nabourat v autě. Toho bych se tak nebála, že je kolo nebezpečné. Ale mě to břicho překáželo. Ve 29 týdnu si to už nedovedu představit. 🙂
Já kousek jela a děsně me tlacila stydka kost -proste nepohodlne mezi nohama...a taky jsem se bala tak jsem jela desne pomalu, no proste jsem z toho stejne nic nemela...
@mako2014 a to je tedko napad nebo jsi jezdila uz driv? Ja jezdim zavodne,horska kola,cross country disciplinz.Ted v tehu zavodit samo nesmim,ale na biku zatim jezdim normal dal.I teren.Diky zavodeni znam sve limity a techniku mam trochu jinde...takze jezdim.Jen tepy si vic hlidam,abych nesla uz moc do intenzit...Kdyz jennejaky sjezd moc brutal,sbiham....Proste jedu na jistotu ted.
Jsem 23tt a v pohodě jezdím cca od 3. měsíce. Když mě začalo vadit břicho, zvedla jsem řídítka a koupila si volnější kraťasy. Nejezdím žádné terény, a když už, tak hodně pomaličku. Dokonce jsem si nechala i nášlapy, jsem na ně léta zvyklá, spíš bych se bála, že se vysekám, když bych je sundala 🙂
Na kole jezdim normálně, jsem 30.tt a vpohodě 🙂
Já jsem jezdila na kole ve čtvrtek (39+2) a v neděli jsem porodila. Ptala jsem se doktorky, jestli občas můžu popojet se synem nebo na nákup a ona mi řekla, že pokud se na tom kole cítím dobře, tak ať jezdím. Ať to nepřeháním a pokud bych cítila, že to vadí bříšku, ať toho okamžitě nechám. Že než bych měla chodit kilometry pěšky, natékat, mít bolavé nohy, tak ať si popojedu. Jezdila jsem vždy jen rekreačně a bylo to v pohodě i v těhotenství. A myslím, že můj rychlý a velmi málo bolestivý porod, můžu klidně připsat i tomu, že jsem se nevzdala aktivity v těhotenství, ale udržela se v kondici. První porod, kdy jsem těhotenství musela proležet, byl mnohem horší....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bych to neriskovala 🙂 Může se Ti udělat špatně, můžeš spadnout nebo do tebe někdo vrazí - prostě za mě je to riskantní 🙂