Jedná se postupně o odtékání plodové vody?

anet_98
14. říj 2020

Ahoj holky, dneska jsem 37+5 a už tak 4 dny pozoruji na slipové vložce takový mazlavý hlen (čistě bílý až žlutý bez krvavých stop) a taky nazelenalou tekutinu.
Včera, když jsem vylezla ze sprchy, tak po utření mi najednou něco teklo po nohách, ale žádné velké množství. Dala jsem tedy vložku na noc a nic. Jen ráno při utření po WC zase mazlavý hlen.
Pohyby miminka cítím a občas mi břicho opravdu nepříjemně ztvrdne a začnou poslíčci (silnější menstruační bolesti v podbřišku)
Jinak před 14ti dny mi doktor oznámil, že mi dost kleslo břicho a malý se začal tlačit dolů a před týdnem mi v porodnici na kontrole řekli, že mám hlenovou zátku měkčí.

codal
14. říj 2020

Jed do porodnice, ať máš jistotu.Vem si s sebou tu vložku.

dashyyy
14. říj 2020

Voda může být i nemusí.. já jsem tohle měla týden před termínem.. dokonce jsem v porodnici podle vložky nechala testovat, jestli se nejedná o plodovku a nejednalo.. postupně odcházel hlen a taková nějaká tekutina.. vždycky zničeho nic, jako když vyliješ panáka a pak zase nic.. dr. říkala, že to značí blížící se porod, chystají se porodní cesty a tak .. zavolala bych radši dr nebo do porodky, aby to fakt nebyla voda 🙂

anet_98
autor
14. říj 2020

@codal v porodnici jsem byla včera na monitorech a doktorce jsem o tom říkala že mohlo dojít k úniku moči a ať počkám na kontrakce a ani mě nevyšetřila vaginálně 🤷‍♀️ dle monitoru je vše ok a jen mi řekla, že teď muzu začít rodit kdykoliv

anet_98
autor
14. říj 2020

@dashyyy jo jo, tohle je to samé jak říkáš jako když vylejes panáka a pak je zase klid před bouří 🙈 dr si zavolám hned jak bude mít ordinační dobu dnes je tam odpoledne

dashyyy
14. říj 2020

@anet_98 říkala mi tenkrát v porodnici, že voda sice může ucházet částečně, ale že to nebývá takhle nárazově.. že uchází prostě pořád, jako puštěnej kohoutek .. tak uvidíš 😉 už se asi mrňous chystá 🙂

sigyn
14. říj 2020

Mně ráno ušlo trochu vody, ale jen málo, že to nešlo moc poznat. Raději jsme ale jeli do porodnice, no a tam už praskla voda úplně 🙂 Jinak kontrakce jsem neměla ještě dalších 12 hodin, takže my museli porod rozjet.

anet_98
autor
14. říj 2020

@sigyn a jak si poznala že se jedná o plodovku? Ucházela pořád nebo jen lehce odtekla?

sigyn
14. říj 2020

@anet_98 Byla trochu mokrá vložka. Já si vždycky představovala kýbl vody a tady bylo tak půl panáku čiré tekutiny. Tak jsme vložku sbalili a jeli do gyn. ambulance, kde to polijí nějakou chemikálií a podle toho poznají, že je to plodovka..no a během toho testu už jsem měla mokré kalhoty, tak už to bylo jasné.

dashyyy
14. říj 2020

@anet_98 dá se to zjistit i PH papírkem, jestli doma máš.. plodová voda má jiné ph a papírek by myslím zmodral 🙂

agneska7
14. říj 2020

Tohle co popisujes mi přijde spíš že postupně odchází zatka + výtok ...ale klidně. Si zajeď za to nic nedáš .... Já měla tohle cca 2 týdny před porodem a byl to jen hodně vodovy výtok .. normálně to teklo po nohách myslela jsem si že je to plodovka ale nebyla ... U dcery mi odcházela voda postupně ale bylo to že třeba během hoďky třeba 5 x čurnuti pak třeba trochu víc pak zas jen čurnuti
U syna mi rupla a to byl fakt potůček 😁

anet_98
autor
14. říj 2020

@dashyyy ten bohužel nemám dá se sehnat normálně v lékárně?

dashyyy
14. říj 2020

@anet_98 já myslím, že určitě.. možná i v drogerce, ale to bude jistější ta dr. odpoledne

lpch
14. říj 2020

@anet_98 nemas moznost, aby ti nekdo skocil do lekarny, kde sidli porodnice? Prodavaji tam temesvaryho cinidlo. Nakapes na mokrou vlozku/ kalhotky a uvidis. Jen je treba to zkouset na uplne obycejne vlozce, bez parfemace a tak. Mohlo by to zpusobit falesne pozitivni vysledek

klokanka31
14. říj 2020

@anet_98 To vypadá že budeš brzo rodit 😉 ale raději by bylo lepší se nechat zkontrolovat, ta nazelenalá tekutina může znamenat zkaženou plodovou vodu (jestli to je plodovka).

anet_98
autor
14. říj 2020

@lpch přítel je v práci, ale za 2h by měl přijít a pojedeme nakoupit tak popřípadě se stavíme rovnou v porodnici. Obyč vložky mám připravené na šestinedělí, tak ty stačí?

anet_98
autor
14. říj 2020

@klokanka31 taky jsem to tak četla, proto jsem z toho tak vystrašená 🙈

astyna88
14. říj 2020

Temeshwaryho roztok, nebo jak se to jmenuje, stojí to asi padesát, kapnout na porodnickou vložku a hned je výsledek.

codal
14. říj 2020

@anet_98 jako já byla na konci těhotenství taky furt taková "mokrá", ale voda mi pak prdla najednou. Nos vložku a pokud bys měla pocit, že je to nějak víc, tak ji jed nechat zkontrolovat. Držím pěsti❤️.

lpch
15. říj 2020

@anet_98 ano, porodnicke jsou primo idealni 🙂

dashyyy
15. říj 2020

@anet_98 tak coooo, jak jsi dopadla? 🙂

anet_98
autor
15. říj 2020

@dashyyy volala jsem doktorce a ta mi řekla ať zkusím ten roztok, jenže pak už ze mě nic neteklo, abych to zkusila, tak jsem ji to volala a prý, že to plodovka nebude, protože ta by odtékala průběžně celý den 😅

dashyyy
15. říj 2020

@anet_98 jo to mi přesně taky říkala.. tak to bude asi to, co jsem měla já a tělo se chystá.. tak ti moc přeju klidný a pohodový porod 🙂

klokanka31
15. říj 2020

@anet_98 Taky ti přeju krásný porod 🍀

anet_98
autor
15. říj 2020

@dashyyy
@klokanka31
Děkuju moc holky 😊 už se na prcka moc těším, tak doufám, že se brzo rozmyslí a nenechá se přenášet 😅
Jen jsem zvědavá, jak ten začátek porodu poznám protože co tak pozoruji, tak každá to má jinak a bojím se, že nepoznám ani kontrakce 🙈

klokanka31
15. říj 2020

@anet_98 No asi tě nepotěším, já to taky nepoznala a málem jsem porodila doma ☺ určitě se nespoléhej na zažité rady (čekání na pravidelné kontrakce, nebo čekání na ukrutné bolesti břicha...) Podle mě ženská intuice nakonec poradí 😉

anet_98
autor
15. říj 2020

@klokanka31 no právě, proto se snažím sledovat všechno nové a zvláštní, co se děje, ale zase na druhou stranu nechci vypadat jako nedočkavá těhulka a bombardovat doktorku s každou kravinou 😅
Vždy jsem si myslela jak odejde zátka, praskne voda, začnou kontrakce a jede se, ale co jsem viděla za videa nebo si četla příběhy maminek, tak opravdu to je u každého jiné a hrozně individuální 🙈

astyna88
15. říj 2020

@anet_98

Tak to máš podobně, jako já naposledy. Lehký výtok a byla to plodovka, stačilo to na slipovku. A pak vylezla hlavička a málej vyjel jak na tobogánu, úplně ho ta voda osplouchla a byl úplně čistej. 🤣

klokanka31
15. říj 2020

@anet_98 Tak lepší bombardovat než něco zanedbat... Můj průběh porodu jsi už v nějaké diskuzi četla?

anet_98
autor
15. říj 2020

@klokanka31 ještě nečetla, máš to někde na profilu nebo ještě v nějaké diskuzi?

klokanka31
15. říj 2020

@anet_98 V pár diskuzích to bude, ale už nevím v jakých, tak ti to napíšu 🙂
V neděli hodně brzo ráno (asi kolem 2-3)mě vzbudila lehká bolest břicha, asi jako když se chystá ms. A bolest v kříži. Tak jsem začala počítat minuty, bylo to nejdřív po 5 minutách, pak po 15, břicho přestalo, tak jsem usnula s tím že to jsou asi poslíčci. Dopoledne jsme si vyrazili s manželem do ZOO, a běhali jsme tam téměř celý den. Bolesti jsem měla pouze v zádech, a strašně nepravidelný. Po 5 minutách, po 10, po 7,po 20... Doma jsem ještě žehlila a stěžovala si manželovi, že jsem se těšila na porod, a oni to jsou jen poslíčci (protože porod je přece s pravidelnými kontrakcemi, s odtokem vody a silnými bolestmi břicha...) V pondělí jsem se vzbudila po 4.hodině, žádná změna, jen jsem začala blinkat (naštěstí). To mě vyděsilo, jestli něco není s mimčem, a tak jsme jeli do porodnice aby mě okoukli. No a tam na mě zírali jako na blázna, byla jsem otevřená na 8 cm, a že nepoznám že rodím... 😊Tak fofrem na sál, ani přípravu že nestihnou. Nešlo jim ale do hlavy že kontrakce fakt nejsou pravidelný, tak mi píchli vodu a dali po 4 hodinách vyvolávačku, a malá byla na světě okamžitě ☺ porodní asistentka mě varovala že po vyvolávačce můžu mít větší bolesti, ale já je měla pořád stejné, jako od začátku. A jen v zádech. Takže já měla průběh buď nějak slabý, nebo jsem čekala bůhvíjaký horor... ☺

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru