Ahoj dámy, jdu si pro zkušenosti-
Můj první porod (2016) jsem skoro necítila- praskla mi voda 35+2, bez bolestí, druhý den kapačka s vyvolávačkou. Nojo, jenže celý porod trval všeho všudy 6 hodin a já těch prvních 5 skoro vůbec nic necítila- jen semtam trošku tlak a lehké ms bolesti, ale kdybych neviděla monitor, nepoznala bych to. Vždy když mě sestra kontrolovala, jak se (na prvorodičku až moc rychle) otevírám, divila se, že nehekám a s úsměvem si sedím na posteli 😄 až ty poslední 2cm jsem je začala prodýchávat, ale pořád pohoda. Samotný porod dcery už teda bolel pěkně🤭
Nicméně teď jsem 35+2 s druhým a mám strach, že to zase neucítím. Mám porodnici 20 minut, ale než odvezeme dceru na hlídání, trochu se to natáhne.. nerada bych rodila v autě 😄 Tak trochu doufám že mi zase praskne voda. Poslední týden-dva mívám ms bolesti a poslíčky celkem pravidelně, ale fakt nic hrozného.
Čípek mám měkký, trochu zkrácený a na 1cm, s dcerou jsem měla totéž.
Stalo se to někomu? Jaký byl váš další porod?
První porod jsem vůbec necítila otevírala jsem se bez bolesti , pak se rozhodli,že mi dají oxitocin aby to urychlili tak potom byl necelé 3 hoďky masakr, no a druhý porod jsem kontrakce pěkně cítila ale byla to taková rychlovka že jsem porodila doma 😊
U prvních dvou sem kontrakce moc nevnimala, jako cítila sem nějaké bolení bricha, ze sou to kontrakce sem poznala jen podle toho, ze to chodilo pravidelně, ale nebolelo to, nemusela sem to nijak prodychavat atak. U třetí to bolelo o poznání víc, ale tam byl porod prekotny a čím rychleji se člověk otvírá, tím více to bolí.
Do porodnice jsem prijela na 8 a jeste jsem si vydupala klystyr. Myslela jsem, ze jsem na zacatku a ono prd. Jo a nemela jsem tendenci rvat. Za me to nebylo tak hrozny, abych rvala jak lvice.
Ano, přesně tak jsem to měla u druhého porodu, nepustili mě z poradny, že rodím a mám už půl za sebou, já si myslela, že se malá jen trochu vrtí jako vždy. Kdybych se na 8 cm nenechala ukecat na rupnuti vody, nebyly by to ani ty lehké ms křeče. Jen teda i samotný porod byl bezbolestný bez jediného zatlačení jen prodýchaný. No u třetího mě manžel pozoroval jak časovanou bombu 😁 Jako dojeli jsme, bylo mi divné, že během hodiny už jdu po šesté na malou, tak jsme vyrazili, v autě známé lehké ms křeče hned co 2 minuty, hlavička se začla klubat už ve výtahu po nutném vyplňování nemocničních papírů. Prostě se nestresovat a věřit intuici 😉 Ale já rodila vždy dost po termínu, tak manžel nebyl ve střehu zas tak dlouho 😁
Ráno poradna a že se to ještě ani nechystá a večer jsem jela a byla už na 9 cm 😁😁
Tiše závidím, po 24 h bolestí jak prase otevřená na 2 cm...😵
Já jsem porod nepoznala třikrát 😅😄🫣
Vždycky jsem porodila doma.
Posledním porod trval asi 20min. Nikdy jsem necítila nějaké pořádné kontrakce, nikdy mi dopředu nepraskla voda.
Na jednu stranu super, nemusela jsem řešit " co s dětmi". Na druhé straně ten kolotoč okolo domporodu bych už zažít nemusela. 😐
Pridavam se do klubu "Ty vubec nevis, co je porod a nes.." 😅 Jako v 22:00 mi PA tvrdila, ze budu rodit nejdriv zitra, az se vrati na vecerni smenu, nic se nechysta...a at jde chlap domu... jsem tam s nim v jedenact jeste sedela a resila jestli trapas nebo teda rodim, v jednu jsem uz mela dceru v naruci. V porodnici si me nechali uz rano po bezne prohlidce, kdy vysel pozitivni test, ze mi "ukapla" plodova voda 😅
U syna od "jdu googlit, zda uz rodim" az do finale to trvalo sice o hodinu dele, ale taky parada. Klidne bych rodila na zakazku.
Holky ja vůbec nemám co přispět k tématu, ale chtěla jsem jen říct, že díky za tohle téma! :D jsem prvorodicka, za týden termín. Celé tehotenstvi požehnání, nahore 2 kg, minuly tyden jeste na kole.... Jsem dost klidná a nastavena že to nějak dopadne, ale ty diskuze na fb skupinách kdy to je samé drama v bolestech už mě taky úplně nebavi číst. Rada jsem.si tu přečetla, že i když to nebývá časté, je to možné i u některých prožít jinak. Všem to moc preju a jsem ráda, že to některá může mít i jinak!
@barbaraskuhrovska Jen taková úvaha, to, že mít prima porod není časté, nemůže to být zapříčiněno tím, že do žen všichni valí, jak to bolí, jaké to je drama a ony už podvědomě jsou na tohle nastavené, stažené jakoby v křeči, a jejich tělu tak kladou překážku a ono to pak bolí a potvrdí to jejich přesvědčení, že tak to prostě je?
@lenerka1 ja s tebou souhlasím, mám za sebou dva porody,jeden císař,jeden přirozený,od začátku jsem se u obou snažila nastavit na to, že ano bude to bolet,ale vydrželo to tolik žen ma světě, že to.musim dát přece taky a že prostě jiná možnost není...ano bolelo to,o tom žádná,ale myslím , že to nastavení mysli mi dost pomohlo....ono teda asi taky záleží,jak má ženská vysoký prah bolesti,ale....
To samé s tím křičením, prostě spousta ženských podle mě má nastavený, že u porodu se křičí,tak prostě křičí taky, že by to zvládly určitě bez toho křičení...no teď me za pár dní čeká třetí porod,tak jsem na sebe zvědavá,jestli mi to moje přesvědčení zase pomůže 🤣
Prvni porod byl vyvolavany tabletou,jen me mravencilo a nic jineho jsem necitila.I samotny porod syna byl sestricek,ktere ho vytlacily ven tlakem na bricho... a moc se mi ulevilo,kdyz jsem domluvila i vyvolani druheho porodu.A ten byl krasny i s kontrakcema,taky tak ctyrhodnovy 🙂
První porod byl vyvolávaný. 3 hodiny fakt velkých bolestí a nekonečný tlačení.
Druhej porod začal doma. Ve 2 ráno mě vzbudily bolesti jako při MS, ale řikala jsem si, že to jsou poslíčci. V 6 ráno jsem si teda řekla, že zajedem do porodnice, jestli se něco nechystá a kdyžtak mě pošlou zpátky. Bolesti pořád skoro žádný. No a v porodnici otevřená na 8 cm 😂 víc to bolelo až poslední půl hodinu, pak jsem zkoušela jednou zatlačit a už byla venku hlavička, takže mě PA s manželem doslova odtáhla na sál a sotva jsem si lehla, tak byla malá venku.
Taky jsem prvni porod nepoznala, jen jsem porad chodila na malou, byla jsem 34+6…tak radsi kontrola v porodnici, otevrena na 5, rodite..haha😂 jak mi to rekli, tak nejaky bolesti prisly, za dve hodky pak praskla voda a to zacaly sileny kontrakce, nastesti za hodinu hotovo, cele to cele trvalo asi 5 hodin. Podruhy jsem se dost bala, ze to zase nepoznam a nestihnu…nastesti mi ve spanku praskla voda, uz jsem byla ve 40tt…hodku se nic moc nedelo, pak teda prisla jedna nekoncici hodinova kontrakce, ktera bolela jak prase…a hotovo, porod 2,5 hodiny.
Potreti uz si myslim, ze bych to nestihla😂
1. Porod trval dlouho a bolesti šílené už 18h předem...
2. Porod jsem chtěla trochu jinak - ve zkratce vše šlo podle mého plánu a po kontrakci co už doma nesly vydržet jsme vyjeli do 40km porodnice a malý se za 45 min narodil...
Asi 2h před porodem jsem v jemných kontrakcich zapínala synovi nové kolečkové brusle 🙂
Já kontrakce trochu cítila, ale vůbec jsem si nebyla jistá 🙂
@lenerka1 mě třeba začaly oba porody bolet až ve chvíli, kdy mi do nich začali zasahovat zdravotníci. Poprvé kecy (rady) a že už nemám jist (blbost! Byla jsem pak hrozně zeslabla a ještě víc vynervovaná) a u druhého porodu po vyvolavačce (a po ní to tedy stalo za to už při kontrakcich).
Ale zas rodit doma bych se bála kdyby se něco pokazilo. Ale kdyby komplikace nebyly, bylo by to jednodušší.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsem opačný případ, na monitoru nic ani hodinu před porodem, je dobrý leda na to, jak se daří miminku. Dopoledne kontrola a prohlídka a že se nic nechystá, ať přijdu na kontrolu za týden. Nepoznají nic ani z monitoru ani po prohlídce. Večer už jsem jela s bolestmi po 5 minutách, stále mi tvrdili, že nerodím, že jsou to poslíčci, protože na monitoru nic. Oba porody jako přes kopírák: ale maminko, rodit nebudete. Porod samotný nebolel, bolesti před tím k nevydržení, neotvírala jsem se, nedali mi vůbec nic. Pěkně jsem si to užila.