Je to sobeckost z mé strany?

auverka
23. dub 2016

☹ Musím na to myslet každý den termín mám už za 11 dní. A příští týden 30. máme 5 let výročí a jak jinak jsou i čarodějnice a chce jít s kamarády pít. A ta představa , že kdyby náhodou to přišlo a já se mu nedovolala ,,, nebo nebyl schopen mě odvézt. Já nevím říkala jsem mu, že Ať se jde klidně bavit o 2 pivech, že sice mě tu bude smutno samotné. Ale na to mě bylo řečeno však mě znáš víš, že neumím jít na dvě piva. Říkala jsem, že bych byla ráda kdyby byl semnou doma....Pak když budu v porodnici může si to tu oslavovat ty 3 dny.. Je to moje první těhotenství a strach prostě mám, jako snad každý. Ale když se o tom začnu sním bavit, tak akorát tak brečím a pak se stejně pohádáme... tak jestli to má cenu na něho naléhat? Přeci nechci tak moc toho. Nebo snad jo?

dindonka
23. dub 2016

Taky mame vyroci 30.4. 🙂 jinak sobeckost to neni, spis od tveho partnera. Ja to mela stejne, denne 4 piva a nechtel prestat pry mame taxi...

japona
23. dub 2016

@auverka Na výročí bych se vykašlala a nechala ho jít na carodejnice s kamarády, ale nechápu, jak může uvažovat o tom, že bude tak pod obraz, že by se mu nedalo dovolat. Odvézt vás může taxík, ale měl by být schopen aspoň vzít telefon, přijet za vami do porodnice a být vám oporou. Jestli se nedokáže ovládat a zlije se i tak, zvazila bych, zda jsem vybrala diteti dobrého tatínka..

auverka
autor
23. dub 2016

@dindonka Taky si právě říkám, že opravdu nechci tak moc... Za jiných okolností bych to jinak tak neřešila... někdy je to asi těžký s těma chlapama 😨

kacca11
23. dub 2016

Mně by už asi blikalo výstražné svetylko, kdybych věděla, že se neumí bavit bez alkoholu. Pro někoho maličkost, ale já bych si s takovým asi neplanovala dítě. Prome je už tohle znakem nezodpovědnosti, tak coholt čekat dál...

Já bych na tvem místě neměla problém, protože můj muž se dokáže bavit i bez alkoholu, pokud je třeba. A vím, že by mi výročí dostatečně vynahradil, spíše by mu dal prednost.

shine2015
23. dub 2016

@auverka a takovy byl vzdy????
Jinak souhlas s @japona i kdyz narovinu me by to bylo lito i tak ze me necha samotnou doma v dobe terminu a musi za kazdou cenu jit s kamosema....

shine2015
23. dub 2016

@kacca11 presne....alkohol v takove mire - nedokazu si dat dve piva vzdyt me znas....je pro me vystraha....
Ja mam i pristup nejprve rodina a pak ostatni....

magdalenan
23. dub 2016

@auverka Asi bych to nehrotila a nechala ho jít. Pokud to má takhle, vůbec bych se nedivila, kdyby ses celý večer dívala na jeho kyselej ksicht a nedej Bože, když neporodíš 🙂 Ne, pardon, omlouvám se za nejapný vtípek. Chlapi to holt mají jinak, oni nejsou těhotní a nerodí, takže jim nespíná, že pár dní před termínem jsme jako na trní.

Asi bych se s ním domluvila, že pokud ti 30.4. bude dobře, tak půjde a v nejakem slusnem stavu se vrati domů (ne po čtyřech pozpátku) a pokud se budeš cítit špatně, budou třeba silní poslici nebo dokonce kontrakce atd., no tak zůstane doma. A pokud by se cokoli dělo, tak si zavoláš do porodky a poradíš se podle situace jestli taxi nebo rz. A partner prostě bude ready na mobilu. Taky záleží kam na tu párty půjde, já jsem sice teprve kolem 30tt, ale může pouštím kdykoli chce, protože je jen v hospůdce dole pod barákem, jenže můj si dá čtyři piva a do půlnoci je doma.

Prostě udělejte kompromis 🙂 Ale znáš ho sama nejlépe, těžko radit, když to máme doma každá jinak, ale já bych ho nenutila být doma, když bych se cítila ten den OK (jistě, může se to změnit z hodiny na hodinu, ale snad je jasné co myslím) 🙂

kika_21
23. dub 2016

Blbí chlapi, blbé čarodejnice. Sobeckost to samosřejmě není.Asi bych se urazila, že je to takový ..., že to nepochopí.Kdyby šel na chvíli a bez chlastu, nic by se nestalo. Nebo snad bude mít první dítě toloikrát v životě , kolikrát jsou čarodejnice?

magdalenan
23. dub 2016

@magdalenan A ano, ten alkohol sam o sobě je věc úplně jiná, že by se nedokázal bavit bez piva bych asi taky zvažovala jestli je v poradku.. Já se vyjadřovala jen čistě k tomu jít či nejít... Ale uznávám, že "správný" partner by měl asi sám navrhnout, že nikam nepůjde a radši bude doma, kdyby něco.. Je to těžké.. :-/

auverka
autor
23. dub 2016

To že nemá klapku to měl vždy..... neumí se bavit při pár piv.... A s tím už asi nic neudělám. To máte pravdu.... plánovala či neplánovala.. já nevím asi si říkám , že ho poslední dobou znám míň a míň.... Nebyl vždy takový..... pak změnil sortu kamarádů a změnil se. Oni to mají doma takový a je jim vše dovoleno... A já za vším vidím to špatné. No každopádně Vám děkuji za názory a rady, nebudu to dál sním řešit a uvidím jak mě ten daný den bude... když mě bude zle ... poprosím ho a uvidím jak na nás myslí...

odula
23. dub 2016

No... Ono je to s tim termínem trochu těžký. Můžeš porodit za tri dny nebo za tri tejdny. Toho 30. to ještě může být úplně v klidu. Ja byt tebou tak to ještě neřeším. Mohlo by dojít k prekotnymu porodu, ale to se u prvního stava dost málo. Takže kdyz půjde pařit 30., a ty ještě pořád nebudeš mit bolesti a budeš dva v jednom bez známek přípravy, tak bych to neřešila. I kdybys zacala prvni dobu porodní v noci, tak je velká šance ze se ještě i vyspi z kocoviny nez pojedete. 😉 promiň trochu to zlehcuju. Ale jestli opravdu potřebuje tak nutně zapařit a nutne se nalamat, tak bych ho nechala POKUD budeš jasně vědět ze se ještě nic nechystá. Pokud bych mela prasklou vodu nebo posly blizko u sebe nebo samozřejmě kontrakce nebo uz dilatovany čípek, tak bych asi jasně vyjádřila ze si nepreju aby nikam chodil, ze potrebuju podporu a mu slušně vysvětlila, ze zatímco s kamaradama muze pařit i příští rok, porod jeho prvního dítěte se uz opakovat nebude a at si laskavě srovná priority.

buldrik
23. dub 2016

@auverka ... jaky mate plan na to, az to prijde ? A co navrhuje pro pripad, ze dostanes kontrakce a on nebude dostupny nebo schopny dojet a odvezt te do porodnice ?

Carodejnice jsou kazdy rok, mimco je jen jednou, dvakrat za zivot. Mel by mit trochu rozum a ubrat paru. Nerikam, at nechodi vubec, ale at nepije. A skoro bych zaukolovala jednoho z kamosu, ktery pujdou a ktery to ma v hlave sporadany, aby ho hlidal a nenechal opit.

nutricnihodnota
23. dub 2016

Sobecký je to, že se nedokáže obejít bez jedný jediný posraný chlastačky. Co to jako je? Chlap, kterej čeká rodinu a chová se jak nevybouřenej puberťák? Fujtajxl ☹

hancazivocich
23. dub 2016

@auverka - a já bych i přes slzy a vše prostě zvedla hlavu.. Ex byl to samé... Když do hospody, tak se zbořil.. Chodil, i když věděl, že můžu rodit... Aby o tom nevěděl, tak mi psali jeho kamarádi, co s nimi šel - kdo z nich má u sebe ten večer mobil - kdyby to na mě přišlo. ... Když přišlo, byl doma, odvezl, ale cca odjížděl - na oběd, na večeři, tak naznal, že se s tím porodem flákám a prostě odejl.. domů, odpočinout se, vyspat.. si...a pokud holka, nevolat, pokud kluk, dát vědět i v noci.. a tehdy jsem se šprajcla.. Byl poslední, kdo se o tom dozvěděl, že je tátou.. Pak si připosraně malou fotil, ale noc předtím, než nás pouštěly, se zbořil tak, že nás nebyl schopen odvézt z porodky.. pak ... došlo i na DN... ale od toho porodu jsem věděla, že s tímhle pánem už ne...
Prostě - na tvém místě (já)..mám mobil imrvere u sebe, nabitý, v něm číslo na taxík, kamarádku, kohokoliv, kdo tě odveze.. A pokud bude on v hospodě, nevolej, jen pošli sms....Podle toho, jak se budeš cítit.. Ale opilý, nebo otrávený chlap ti u porodu nepomůže - budeš řešit jeho, tvoje emoce k němu a zbytečně tě to rozhodí.... viz můj případ.. Já rodila sama.. a taky jsme to zvládly s malou..!! Neupínala bych se k němu, nedělala scény..
A na řeči typu - tys to dřív neviděla, atd... Je už trošku pozdě.. On to vidí ze začátku málokdo!
Drž se, zvládneš to!

olga_
23. dub 2016

Nehledě na to, že nikoho pod parou k porodu ani nepustí... A ona to může být rychlovka i u prvního mimča. U mě například
dopředu nic, žádní poslíčci, prostě nic. Ráno v šest praskla voda, když jsem se zvedla, že půjdu na WC a v půl druhé byl syn na
světě. Sobeckost to od tebe opravdu není. Ale jak radí všechny výše, pojistila bych si odvoz a podporu jinde.

nita1984
23. dub 2016

Holky..... napadá vás, jak musí budoucí mamince být, když jí píšete, že si pořídila miminko se "Špatným tatínkem"? Třeba to tak vlbec není a jen má pisatelka strach a slabou chvilku.... i kdybych si myslela, že by si s někým takovým dítě pořizovat neměla, nepsala bych jí to pár dní před porodem....
berte to jen jako takový postřeh 😉

barulina
23. dub 2016

No na to,ze si zajde zryt rypak nevidim nic zleho. Muj si aky zajde a zrube se jak zakon kaze, i ja to umim. Ale v tp se bal it i do prace ja mela uz rva dny kontrakce. Ale ikdyby nebyly,nesel by. Takze za me je sobevkej ten tvuj. Ale to ze secsem tam ozere z nej nedela spatneho mezodpovednejo cloveka

eldrag
23. dub 2016

Ja myslim, ze je přirozený že chcezakladatelka partnera u sebe v tehle dobe, kdy se porod muze rozjet. A kdyz se zamyslim jak by to mohl citit chlap mozna potrebuje takovou tu jistotu ze je stale "volny" pro akce. Jedine co vim, je ze kdyby me takhle partner nechal asi bych mu to neodpustila. Zakladatelce radim zavolat si kamaradku nebo proste se zaridit tak aby nebyla sama ale treba si uzila klidny vecer s nekym, kdo ji pripadne podpori. Upřímně já do dneška neodpustila tomu svému, že v dobe šestinedělí, kdy jsem mela opravdu krušné dny se proste pravidelne sebral a odjel na sportovní krouzek i pres mou vyslovenou prosbu aby zustal doma. (Neslo mi o zruseni jeho pravidelne zabavy, ale o par vynechanych treninků)

ladyhacek
23. dub 2016

a když to na tebe příjde jak se dostaneš do nemocnice? Manžel teda ke konci těhu nepil a to sám od sebe. nevím od jaké doby? rodila jsem nakonec vyvolávaným porodem 10 dní před termínem a to už nepil nějakou dobu. Občas se podíval a skoro se mě zeptal jestli si může dát pivo (doma) řekla jsem že se nechystám rodit a i kdyby tak to jedno vyprchá než se kontrakce rozjedou. > víc si nedal.
Sobecká podle mě nejsi - to spíš on - má snad rodinu né? Držím palce ať to dopadne dobře 🙂

@eldrag to bych asi také neodpustila ☹.
já si stěžuji na manžela teď co je na neschopence 2 měsíce tak fakt ponorka - doma sjem už nějakou dobu na vše sama a teď i na to málo co dělal on (kotel, psi - ještě že bydlíme na jedné zahradě s tchýní a ta seká jinak nevím kdybych to dělala) Ale před porodem byl zodpovědný a v šestinedělí pomáhal první týden měl dovolenou tak to jsem jen ležela a kojila a to více méně trvalo tři týdny pak jsem se začala o vše starat a zvládat a od té doby neumyl ani nádobí ☹ >ale to mimo téma

slunicqqo
23. dub 2016

Ja bych ho taky nepremlouvala,melo by mu.to dojit samotnemu.pokud se teda nic dit nebude.akorat by se tvaril kysele celej vecer ze musel byt doma.asi se s tim nic delat nedá,vetsina chlapu je ve smeru tehotenstvi uplne nemoznych a proste se nedokazi vcitit do toho jak se citis ty.ja mam taky ruzne nalady,dost me boliva bricho,nejradsi bych byla doma.i kdyz me to samozrejme strasne stve,protoze jsme byli zvyklý chodit kazdej vikend nekam.ted kdyz nekam jdeme tak jsem stejne v 10unavena,nevydrzim dlouho stat ani sedet.proste to stoji za prd a manzelovi to taky vadi.kdyz mu rikam at jde sam tak to se.mu ale moc nechce jsme zvykly byt furt spolu.ale proste se do toho taky nedokaze vžít.mysli si snad ze i do porodu pojedu ve starych kolejich

kika_21
23. dub 2016

Prostě bych maximálně řekla, že mě mrzí, že pojedu sanitkou a že on u toho nebude, víc bych to už nerozebírala.Rady jsou nanic, dospělého těžko předěláš-ale třeba mu to časem dojde. Já někdy říkám muži, ať si nemyslí, že je někde zbytečný, že potřebuju psychickou oporu-třeba u malého před operací- má pocit, že musí živit rodinu a tady čekáme na chodbě na prohlídku. Jinak u porodu byl z 5ti dětí jednou a bylo to pro mne dobré.

ivetka7686
23. dub 2016

@auverka urcite nejsi sobecka 😉 jako kazda zena,chces mit partnera,otce ditete vedle sebe.Vim,jak se citis a to mam jeste cca 14 tydnu do terminu.Snad se partner umoudri a Bude s Tebou doma,byla by Skoda ujit si ten uzasny zazitek jak jeho miminko prijde Na svet...

lichtakova
23. dub 2016

Nevim,jestli bych se v tom pripade neodstehovala do porodu ka mame,kamaradce...nekomu,kdo mi bude na blizku a kdyz tak by me odvezl. Porod samozrejme zvladnes,neboj, a z vlastni zkusenosti ve finale ani nebudes vnimat,kdo tam je nebo neni...ale nez to nastane,bud s nekym hodnym a empatickym 🙂.

terezapetrova
23. dub 2016

@japona a když to zvazi tak, ze ne tak co?

zuzkamed
23. dub 2016

Manžel, když byl kolem termínu porodu na nějaké akci, vždycky jsme zařídili někoho z rodiny, kdo byl v pohotovosti, kdyby to přišlo. Dokonce přes den, když byl v práci, jsem já byla u rodičů, protože to od nich bylo do porodnice blíž. Asi jsme to zbytečně moc hrotili, protože jsem stejně nakonec desátý den po termínu šla na vyvolání porodu, malé se ven prostě nechtělo 🙂

iveta93
23. dub 2016

Je to sobeckost spíše z jeho strany. Tebe uklidním. Já celé těhotenství říkala jak chci aby u toho byl se mnou, když byl u začátku ať je i u konce atd. Měla jsem zařízené odvozy kdyby náhodou (nejbližší porodnice 40 km), věci zbalené. Nakonec jsem šla na vyvolání. Tvrdili mi, že zabere až 2-3 tabletka. Neřešila jsem to s přítelem jsem se dohodla, že mě přijede navštívit odpoledne po doktorech. Jenže, jak se jí nechtělo ven tak se je sí najednou chtělo. Zabrala první tableta a já měla nepravidelné kontrakce co 5-10 minut. Funěla jsem si na míči, ležela na pásech, říkala si že to není tak hrozný, ale tři dny to se poto.... Najednou mi píchali vodu. Já ležela na sále a šlo se tlačit. Ani mě nenapadlo, že bych mu zavolala ať přijede že už. Nakonec u toho byl jen díky tomu, že kvůli své vnitřní intuici (asi) dorazil zrovna když jsem šla tlačit. Chci tím říct, že chápu že tě to mrzí. Obzvlášť teď když máš splašené hormony. Ale u toho porodu už je ti jedno jestli je tam přítel, doktor nebo celé divadlo. 🙂

kabul
24. dub 2016

Ahoj,ja měla úplně stejně pocity a přání, rozdíl byl v tom, ze mi zorganizovali sluzebku na Slovensko na 5 dní. V práci jsou hrozně netolerantní a nejsem si jistá, zda si tovubev snažil i sám prosadit. Jak jsem si od začátku ptala aby byl u porodu, on ještě v osmém měsíci nevěděl jestli sám chce být přítomen tak ho pak velmi mrzelo, ze to nestihl. Měla jsem tušení, ze to bude dřív. A to se mě večer ještě ptal zda jsem Ok jestli si může dát sklenku. Byla jsem-ale za pár hodin byli vše jinak. Dle mého se picnul, nešlo se mi dovolat jak tvrdě spal a propásl to. Byli jsme domluveni, ze nebude pít než odjížděl, už tak jsem byla nervózní, ze je 6 hodin cesty ode me.

japona
24. dub 2016

@terezapetrova Pokud to zvazi a dojde k tomu, že to není jeho první kiks, kdy je alkohol přednější než rodina, zaridila bych se podle toho.. v případě, že není manžel bych stopro nedala diteti jeho příjmení a zvažovala bych, zda ho napsat do rl například..
Pokud se nejsou schopni domluvit, jak bude probihat odvoz k porodu, nevěřím, že pece o mimino partnera zmeni..

terezapetrova
24. dub 2016

@japona me tedy zase prijde, ze kvůli tomu, ze nechce odvézt hned vyskrtavat z RL jako poměrně přehnané gesto a delat jiná veliká rozhodnuti mozna par dnu pred porodem kdy na obou stranách jsou asi nervy no nevim, tak je to pro ni blby, ze tam s ni nechce jit ale tak jednou spolu čekají dite tak holt se musi oba snazit

terezapetrova
24. dub 2016

Situaci k řešení teprve prijdou

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru