Ahoj holky, jsem teď 36tt, prvorodička. Mám větší váhový odhad miminka a určitě půjde na svět dřív.
Včera mě asi 4x během dne na delší dobu (ne v intervalech) bolelo v kříži/bedra a do toho mi tvrdlo břicho. Dala jsem si vanu a přešlo to.
Asi 3 dny zpět mi odešla hlenová zátka.
No a dnes opět poslední hodinku bederní bolesti - sem tam to jde trošku do břicha. Přichází to cca co 20 minut.
Myslíte že by se to mohlo schylovat k porodu?
@klokanka31 no nevím proč, ale nechce se mi jezdit “zbytečně” ještě takhle v noci. Ale asi je hloupost takhle uvažovat..
@marketav94 Já taky myslela že jedu zbytečně...navíc ty máš do porodu ještě nějaký čas, tak by bylo asi jistější aby na tebe koukli. Ale musíš vědět ty jak se cítíš...Každopádně za mě - já nepoznala že rodím, a kdybych čekala na zaručené příznaky tak porodím doma 😄
@klokanka31 Tak teď jsem měla první asi minutovou bolest do břicha, tak zkusím změřit a uvidím. Je to strašný, když člověk neví co má čekat. Vlastně ani nevím, jak má taková kontrakce bolet!
Tak ona kontrakce bolet vůbec nemusí, já si u druhého myslela, že se malá jen víc vrtí, vůbec mi to nebylo nepříjemné. Z prvního a třetího porodu bych to popsala spíš jako lehké křeče v břiše jako při ms.
@marketav94 pokud se to bude zkracovat tak to bude porod
@marketav94 Jak na tom jsi?
Jak jsi na tom?
Kazdej porod je uplne jinej, takze i vicerodicka kolikrat nepozna, ze rodi/neni si jista 😂😁 ale ja bych rekla, podle tvych priznaku, ze to bylo ono a ted nam neodepisujes, protoze rodis 😃 Drzim palce!
(Taky jsem rodila ve 36tt - vsechno bylo cajk! 😉🍀)
@exbordelar a kdo ví jestli náhodou neměla cs proto možná tak dlouho nepíše 🤔
@melek5 Hlavně aby bylo vše v pořádku
Holky vůbec nic, jen jsem skoro nebyla na mobilu cely den. Měla jsem asi 5 kontrakcí do břicha i zad asi po 11 minutách. A po poslední jsem usnula a nic. Teď mě zase bolí záda…
@marketav94 Můžou to být poslíčci. Já je teda měla u prvního celý den, v noci klid a druhý den od rána už to byly pravidelně kontrakce se zkracujícím se intervalem a večer jsem porodila.
@marketav94 Mohlo by se to blížit, si pamatuji jak jsem u staršího nevěděla jestli rodím nebo ne, poslíčky jsem neměla, kontrakce teda po 5minutach, jeli jsme nakonec do podnice pro jistotu protože byla noc a já ani tu sbalenou tašku nechtěla brát z auta, jsem si říkala že mě beztak pošlou domů, že tam otravuju😅 a nad ránem se malý narodil♥️ Držím moc palce!!🍀
No uvidíme. Dneska během dne nic, teď večer zase cítím trošku břicho, ale ne v intervalech. Zase to jde lehce do zad, ale oproti včerejšku je to nic. No ještě má prcek čas 🙂
Mě ty bolesti třeba nešli vůbec do zad ale když mi ztvrdlo břicho v tu ránu sem si myslela že se poseru😂😂😂promiň..strašně mě to tlačilo na konečník od samého začátku..🙈🙈🙈taky sem byla prvorodička nevěděla sem co a jak bude nebo je takže sem litala pokaždý na záchod a ještě tlačila protože sem si fakt myslela že se mi fakt chce...a když to takhle bylo potom každých 20minut tak sem si říkala že to asi není normální..zátka mi odešla ten den asi hoďku před těma bolestma...taky sem to tady řešila a ptala se holek😂🙈🙈 teď to úplně cítím jako bych rodila včera..je to uz ,20 měsíců...Držím palce ať všechno dobře dopadne i když má prcek ještě čas💪💪některé ženský tady jsou fakt skvělý a podpoří..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@marketav94 Mohlo by, mě jeden den odešla zátka a začaly bolesti v kříži, ale všelijak, chvíli po 20 minutách, pak po 7, pak zas po 15... Nic pravidelnýho a bolesti žádná hrůza, normálně jsem s tím fungovala. Další den jsem začala blinkat tak jsme radši jeli do porodnice aby mě zkontrolovali, a už jsem na příjmu byla na 8 cm. Takže kdyby se ti cokoliv nezdálo, radši se nech zkontrolovat ať neporodíš doma.