Je to blížící se porod?

nikyiy
22. pro 2018

Krásný večer přeji, chci se optat jsem 37 tt. V noci mám už tak třetí den šílene bolesti břicha jako při menstruaci, vždy tak kolem šesté večer chvíli bolesti zad, v noci při otáčení slyším jak mi lupou kyčle, otočit se vůbec nejde,jak je bříško těžké a teď u TV se miminko dost hýbe, a bolesti mě střílí až do stehen, a občas to v podbřišku jak kdyby pichne, chodím pomaleji než slimak a bříško taky občas tvrdne .. Snad poznam blížící se porod, navíc tam máme být včas jelikož mám
pozitivního streptokoka.. Ale aspoň po tom stedrem dnu by to mohlo vydržet 😁

kittyy17
22. pro 2018

@nikyiy No stress. Já měla taky pozitivního streptokoka. Než mi začali vyvolávat porod, měla jsem obavy, že by se to rozjelo moc rychle a tu kapacku nestihli. Prý by se nic strašného nestalo, že si s tím nemám dělat starosti....
Až budeš mít pravidelné střídání bolesti a úlevy, nebo praskne voda, začneš rodit 😉

adinka19
22. pro 2018

@nikyiy Ahoj, presne tohle, co pises prozivam ja... jsem 38+2. Gynekolog rikal, ze to jsou poslicci a podle vysetreni se sice telo na porod pripravuje, ale zatim se neoteviram, ani nic zadadnejsiho se nedeje.

adinka19
22. pro 2018

@nikyiy jo a odjezd, resp.spravne nacasovani odjezdu do porodnice se take bojim, mame ji cca hodinu daleko (bez snehu a naledi). To zvladneme 🙂

urtica
22. pro 2018

@adinka19 To neotvírání se nic neznamená, mně bylo takto řečeno - dokonce dvěma lékaři - že se ještě minimálně tři týdny nic dít nebude, že budu pravděpodobně přenášet, a že se absolutně nic neděje...no a dva dny nato jsem porodila (38+0). V tomto ohledu bych spíš věřila vlastnímu tělu a pocitu - měla jsem to přesně jako vy, tři dny před porodem začaly "menstruační" bolesti.
@nikyiy Jinak - s tím streptokokem je to tak, že i kdybys to nestihla - což je u prvního porodu, pokud nemáte v rodině překotné porody, hodně nepravděpodobné, tak i bez atb. je to riziko ohrožení miminka velmi malé.

priefi
22. pro 2018

@nikyiy vitej v klubu 😅 tohle je kouzlo poslicku 😉

adinka19
22. pro 2018

@urtica jejda, tak dekuju za info 🙂

makronka222
23. pro 2018

Ja tohle mela 2-3 dny. Dite se mlelo, ja myslela, ze to jsou fal. poslicci a do tobo se dite hybe a ono to bylo pritom sileny tvrdnuti bricha. Bala jsem se, ze male neco bude, tak jsem jela do porodky na utz. Vse ok. Ten 3. den jsem myslela, ze poslicky vyzenu teplou vanou ve 2 rano... pak jsem zjistila, ze celou dobu od 10rano do 2rano to byly asi prave kontrakce, ale dalo se to vydrzet, nebylo to tak casto :D tak jsem po te horke vane jela s kufrikem... streprokoka test doktor udelal ve spatnem terminu, takze se nevedelo zda ho mam, v porodnici mi tesne pred porodem dali kapacku s atb.

urtica
23. pro 2018

@makronka222 Toto se mi stalo taky - všichni měli neustále dost času, s tím, že výtěr na streptokoka ještě počká, že jen tak neporodím a nakonec se to málem nestihlo (u mě tedy přišly výsledky v den porodu) :-/.

konik4525
23. pro 2018

me zacalo bolet tyden pred porodem druheho ditete podbrisek jako natazene svaly, ale fakt hodne, nez jsem si stoupla tak to trvalo, na kontrole mi rekli ze telo se pripravuje na porod ale nic vic protoze me to zrovna jak na potvoru v tu chvili nebolelo, kdyz uz tyto bolesti trvali 5-6 dnu cosi mi reklo, ze bych si mela konecne nachystat tasku do porodnice, na druhy den rano jsme jeli do porodnice jen na kontrolu a pry ze mam kontrakce po 10 minutach a ze jsem otevrena (ja nic necitila, jen me prestal bolet ten podbrisek)...no nechapala jsem a zdesila jsem se ;), ten den vecer po prasknuti plodové vody jsem do hodiny porodila v 38+3 (silné kontratce az opravdu tu hodinu pred porodem, jinak skoro nic) a to jsem si myslela ze budu prenaset jak u prvniho ditete, co jsem tim chtela rict: dej na svuj vnitrni pocit, ja to podvedome tusila ze se neco deje i kdyz jsem tomu nechtela pak verit

bartakova_veronika
27. pro 2018

@urtica to jste ještě měla dobré .. sestře vyšetření na streptokoka bohužel nestihli a tak jí hned nasadili v porodnici kapačky s antibiotiky pro jistotu ... rodila mezi 34-35 týdnem .. také jí nic nebylo .. ohla se pro něco, praskla plodová voda a sestře stále vysmátá že jí nic není a že rodit nebude ... no a hned druhý den ráno se jí malý narodil 🙂

urtica
27. pro 2018

@bartakova_veronika Jj, tak tam šlo o předčasný porod, tak chápu, že to dr. nestihli...ale po 36. týdnu už dle mě není nač čekat a odkládat to jen kvůli stavu čípku je mimo... na to bych už víckrát nespoléhala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru