Ahoj, zajímali by mě vaše zkušenosti, co tento HH prodělali, jak to probíhalo potom.
Jestli jste špinili, měli třeba bolesti , které odezněli a přesto se to potom rozjelo?
Mě ho udělala dr.včera odpoledne... CS mám 8, volná pro prst.
Po hmatu mě pobolívalo břicho, a sem tam jsem měla bolestivé tvrdnutí břicha.
po večerním doporučeném tulení jsem asi na hodinku usnula a potom se probudila a tvrdnutí bylo celkem pravidelný, a bolestivý.
Proběhla jsem během těch pár hodin dvěma horkýma vanami, a šla v půl druhé spát.
Přidalo se špinění, na které mě dr. upozorňovala, že může být dva-tři dny po tom HH..
No ráno jsem se vzbudila, a ticho po pěšině:-/
Špinění ustalo, občas sem tam ztvrdne bolestivě břicho
Myslíte, že můžu čekat, že se to ještě třeba rozjede? Nebo to mám brát, jako že se to nepovedlo a nic z toho nebude?
děkuju moc
@lnk84 děkuju...já právě nevím, jestli ještě mám doufat, že se to rozjede, když je ticho po pěšině..malá je KP, tak asi ani tolik nenaléhá, jako kdyby byla hlavičkou no...
@snezenka123 Měla jsem stejný průběh jako ty jen s tím rozdílem, že jsme ráno jeli do porodnice, protože bolesti neustavaly a byly pravidelne. Tam najednou vše odeznelo, tak jsme zas jeli domů a většinu dne jsem strávila na procházce, v noci jsem se vyspala tak skvěle jako X měsíců ne a ráno se to rozjelo a ještě ten den jsem porodila.
S Hamiltonem mám teď čerstvou zkušenost..23.10 me hospitalizovali v porodnici pro vysoký tlak a zkoušeli vyvolat porod HH...to mi doktor řekl, že to tam je ještě dost slepený, takže znova to už pak nezkoušeli..ale nejspíš po tom mi trochu začalo tvrdnout břicho... ráno mi zavedli vyvolávací tabletu a okamžitě mi nastoupily bolesti a miminko se narodilo zs 5hodin... nevím, zda tomu pomohl i ten HH....
A třeba u třetího mi ho dr.dělal ráno v 10.00, od cca 12 začaly celkem pravidelné kontrakce a ve 20.58 se malý narodil😊
@snezenka123 Zkuste být hodně v pohybu, třeba nějakou procházku,nebo úklid, třeba se to ještě rozjede..
V úterý Hh a ve ctvrtek miminko. Jednou se to stejně rozjede 🍀
@lnk84 jj snažím se, už jsem byla dvakrát na procházce, vysála, uvařila, prostě funguju jako by nic. Cítím, jak mi malá tlačí na ten čípek, to je teda nepříjemný, kéž by se to rozjelo. Chlap už zítra potřebuje jít do práce, a nechce propásnout porod, kdyby náhodou..proto by to právě zajímalo, když jestli to ustane, jestli to odezní úplně, nebo začne druhá vlna, ale už "NAOSTRO"
@cuuza DĚKUJU, moc
@snezenka123 A jak to dopadlo?
@lnk84 nijak😒 vůbec nic z toho nebylo...krom těch bolestivých poslíčků v noci po HH, druhý den ticho po pěšině..
takže si myslím, že u mě nezabral😠
Dělali mi ho v pondělí a je čtvrtek. V pondělí jdu znova do poradny a myslím, že ho bude dělat znova, tak tentokrát snad zabere...nemůžu rodit v termínu a vyvolávat taky nemůžou, kvůli KP..
Tak si říkám, že to snad příjde samo, ale malé se evidentně u mě líbí🙂
@snezenka123 Tak uvidíte, ono do pondělka můžete porodit i sama od sebe..🙂 Držím palce, ať je to co nejdřív 🙂
@snezenka123 Taky mam celkem cerstvou zkusenost s HH ze zari.
V utery dopoledne mi ho Dr. udelala, jela jsem normalne domu a vubec nic se nedelo. Jen jsem odpocivala a proste nic, ani naznak bolesti. Pak jsem zacla malicko spinit, zacala odchazet zatka, ale ne nejak ve velkym. Ve stredu cely den porad nic, to uz jsem zas byla aktivni, uklizela jsem a myla okna 😆 a pak ze si dam vecer vanu (jeste jsem do toho jedla nejaky hodne koreneny orisky) no a v te vane prvni naznaky bolesti v urcitym intervale asi co pul hodiny. Pak pres noc jsem se i vyspala, ty bolesti nebyly velke. No ale trosku prituhovalo a v poledne ve ctvrtek jsme jeli do porodnice. Spis chlap ze uz pojedeme, mne se to moc nezdalo, ale jeli jsme. V porodnici teda ze uz si me tam nechaji, ale otevrena jsem byla asi jen na 1 cm. Takze pul dne a pak celou noc na pokoji uz s celkem velkyma bolestma. V patek rano ze uz to teda vypada na porod, sla jsem na sal a maly se po poledni narodil. Tot muj pribeh, co se stalo po Hamiltonu. Uz me taky strasili vyvolanim, tak jsem rada, ze se to nakonec rozjelo jakoze samo.
Preju vam rychly a co nejvic v pohode porod, snad uz to brzy prijde 🙂
@lnk84 děkuju, no kéž by..chlap si bere volno, aby stihl porod, tak nechodí do práce, ale malé se evidentně prostě nechce, snad to do pondělka dáme🙂
@tinie moc děkuji, třeba se to ještě spustí, ale u mě už to asi bude jako že samo od sebe, než po tom hamiltnu...mě ani neodešla zátka, prostě nic. Na prst volně jsem už od pondělka, jestli se teda nález za tu dobu nezměnil...každopádně, pokud neporodím, čeká mě v pondělí znova, a tentokrát už by mohl pomoci...taky nechci vyvolávat(mám špatnou zkušenost☹)a u KP porodů se to ani moc nedoporučuje(vyvolávání)
Pani, tak ja to tu ma rada zen stesti ze jim fungoval. U me prd a dva bobky. V cervenci 2017 me prijali na hospitalizaci uz, prenasela jsem 41+4 tt. Cesty vubec nepripraveny, byla jsem zanzdena. Hned na prijmu mi doktorka udelala hamiltona, aniz by me upozornila, jen to hrozne zabolelo. Pak jsem sla na pokoj na prijem. Vysledek byl takovy, ze me prisla takova bolest hlavy jak nildy, myslela jsem ze okousu nemocnicni kachlicky. Davali mi prasky na bolest, nic. Pak jsem i blila a pak uz celou noc bloumala po chodbe nemocnice. Rano zjistili ze nic, tak mi dali vyvolavaci tabletu, ktera me na 1cm otevirala 6 hodin, porod priserny, trval celkem 13 hodin (prubeh popisovat nebudu), vim moc dlouho to neni, ale u vyvolavanyho to uplne staci. Takze Hamilton u me nic. Jen mi to zpusobilo to, ze jsem byla na porod vysilena, protoze jsem se na nej nevyspala. Pak jsem nespala cely tyden v porodnici, ale to uz je jina pisnicka.
@biedronka10 no, já mám za sebou vyvolávaný porod a taky katastrofa, teda rychlý, oproti tobě, ráno tbl, a v 13,23 byla malá venku, ale nedá se to srovnat s normálním porodem:-/
fakt ty bolesti jsou nesrovnatelně horší😠
@snezenka123 jsou, je to strasny. Me to i primar potvrdil, kdyz jsem jim tam uz kolabovala. Smilovali se a dostala jsem 2x epidural
Také mám čerstvou zkušenost s HH, udělali mi ho v srpnu v pátek na příjmu už jsem také přenášela. Po prvním odešla jen zátka tak druhý den dělali dalšího a v neděli v 6:59 se nám naše princezna narodila
Hamilton a mi udělali při příjmu na rizikové, 3 dny po termínu, druhý den ráno už jen praskliny vodu a syn byl za 4 hodiny na světě🙂
Zdravím mě dělala HH 18.10.2018 ráno v 9:00 celej den byl docela v pohodě,ale na večer to přišlo špinila jsem a to bylo asi tak vše..Šla jsem spát a kolem 5 hodiny ráno bolest břicha jako při Menstruaci a ještě mě postupně začala odtékat plodovka....No do porodnice jsme dojeli v 8:00 a ve 12:08 byla malá na světě takže mě pomohl
@snezenka123 ono je to asi jak kdy, mě když vyvolávali poprvé, tak jsem bolesti skoro neměla a po druhý taky hrůza..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Při prvním porodu, jsem po HH začala špinit a druhý den jsem porodila, při druhém mi druhý den praskla voda, ale porod se nerozjel, takže jsem musela na vyvolání a při třetím mi tvrdlo první den břicho a druhý den se nic nedělo. Tak to taky skončilo vyvoláním..