Jak vás bolely kontrakce?

16. srp 2022

Ahoj ženy.
Včera mi dr delal hamiltnuv hmat s tim ze jsem uz skoro 42tt. Od vcerejska mam bolesti v zadech v krizi takovy tupy a pri pohybu takovy pichlavy jak kdybych tam mela noze. A kazdych cca 15-20 minut mam "kontrakci" jenze ta kontrakce me strasne desi. Je to uplne jiny druh bolesti nez co jsem mela u predchozich dvou porodu. Proste mi stvrdne bricho a citim hrozne bolestivy tlak na cely spodek a to nemluvim jak to boli do zadku. Zadnej tlak na kakani ale proste fakt bolestivy tlak do konecniku. Dneska jsem byla na pohotovosti protoze jsem krvacela rikaly ze to je po tom hmatu. Ze je vse v poradku. Jsem otevrena na 2cm a hlava sestoupila dolu. Myslite ze to je opravdu porod i kdyz ty kontrakce mam takovy jaky je mam? Dekuji

maxulekapcule
16. srp 2022

Porod bys nejspíš poznala ;) zvlášť pokud na pohotovosti řekli, ze je vše ok

klokanka31
16. srp 2022

Já měla nepravidelný bolesti v kříži, asi jako když tě chytne křeč do lýtka. Nic víc a byl to porod...

treasurka
16. srp 2022

Počkej pár hodin, a uvidíš ;) Mě to bolelo teda strašně od začátku.

jane46
16. srp 2022

@maxulekapcule Me taky PA tvrdila, ze me odrodi az se dalsi vecer vrati na smenu a at poslu chlapa domu, ze rozhodne nerodim... Mala se narodila za 3 hodiny od jejich slov 😆
U prvniho se se mnou primar v porodnici na prohlidce loucil, ze zase za tyden... A syn se ten den od "ja jdu googlit, zda nahodou nerodim" narodil za 4 hodiny. Ti doktori se obcas pletou 😅

jjasmina
16. srp 2022

Já měla strašně křížové bolesti zad 🤣

daasqua
16. srp 2022

Není prcek náhodou v pozici PPHL2, tedy záda k tvým zádům (méně obvyklá pozice, bývají většinou bříško k zádům)? To pak bolí víc vzadu, k zadku a kříži, musí potom i víc rotovat.

autor
16. srp 2022

@daasqua no ja vubec nevim prave dr rikal jen to ze je uz dole ale jakym smeren nic nerikal

maxulekapcule
17. srp 2022

@jane46 tak jasný 🤣 to jak mě ve 14tt řekl, ze tutove je to holka, to bylo zklamání na genetice 🙈

limali
17. srp 2022

Stiahni sa appku na kontrakcie a pozoruj bolesti. Toto môžu byť len poslíčky. A pokiaľ sú to bolesti u ktorých môžeš normálne fungovať, chodiť, rozprávať a pod, pôrod ako taký to ešte určite nie je 😊

klokanka31
17. srp 2022

@limali Na to bych nespoléhala...

limali
17. srp 2022

@klokanka31 pôrod má niekoľko fází, toto môže byť otváracia, preto by som si to kontrolovala v aplikácii - frekvenciu aj dĺžku bolesti. Nič to nemení na tom že pani môže ísť kedykoľvek na kontrolu. Ale očividne to až tak bolestivé nie je keď sa pýta na verejnom fóre a nie je si sama istá či to je pôrod 😉

klokanka31
17. srp 2022

@limali Hele já rodila, a netušila jsem to. Kontrakce nepravidelný, byla jsem schopná normálně fungovat, v první fázi jsem lítala po ZOO, žehlila jsem...kdybych nezačala blinkat tak bych do porodnice ani nejela, a na příjmu jsem byla na 8 cm. A i tam jsem si myslela že nerodím. Lepší ať se nechá zakladatelka zkontrolovat aby ještě neporodila doma 😃

terkync
17. srp 2022

U každého je práh bolesti jiný, některá ženská má x dní silné bolesti a k porodu to není, a někdo zase neví že vlastně rodí a je těsně před tlačením. Radši bych šla na kontrolu k dr když nevíš, nepoznáš to na sobě. Tady na koňovi je hodně maminek co to vlastně ani nepoznali a fungovali do poslední chvíle jako by nic. 🍀 Přeji hodně štěstí a pěkný porod 🙏

limali
17. srp 2022

@klokanka31 veď to píšem, keď si nie je istá môže ísť na kontrolu 😊

andelka
17. srp 2022

Já jsem byla vždycky překvapená, že rodím. Poprvé jsem si večer do 22h psala s holkama v diskuzi, jak mi je, válela jsem se po míči, a dělala si srandu, že to porod asi nebude, že asi poslíčci..nakonec jsem po 1h v noci jela, a ve 4h se malý narodil. Ráno je čekala na diskuzi fotka. Podruhé mi to taky dlouho nepřišlo, navíc Dr tvrdil, že k porodu to není, že se další úterý uvidíme na ctg, no v pátek jsem rodila. Po 22h jsem volala dule, jestli si myslí, že to je ono a máme jet, malý se narodil pár minut po půlnoci. U třetího jsem měla dopoledne po snídani takové slabší stahy, tvrdnutí, stáhla jsem si apku, a koukala na film. Když to bylo co 5-8 minut, tak jsme jeli, po obědě. 15:30 se narodil. Kontrakce max po 2min jsem měla až do konce, až se AP divila, kolik mám času na oddech. Pokaždé jsem přijela otevřená na 8-10cm a vždycky jsem byla překvapená. Na porodním pokoji jsem se před narozením miminek sotva ohřála.

agneska7
17. srp 2022

( Pokud jsi ještě neporodila) 3 porody a u každého byly bolesti jiné . U prvního snad v celém těle , u druhého tuhnutí a kontrakce v celém břiše a třetí spíš jen takové pobolivani v podbřišku s tlakem na spodek .

lu31nka
3. zář 2022

Já rodila 37+4 a poslíčky jsem měla skoro měsíc předem kdy jsem si jednou říkala že asi už pojedeme...když to pak přišlo tak jsem dlouho přemýšlela jestli už je to vážně ono. Tvrdnutí břicha a silné menstruační bolesti 🙂 dala jsem si sprchu která nepomohla a jen se to zhoršovalo tak jsme jeli 🙂 v 6 zacali bolesti, v 8 jsem dorazila do porodnice s 9cm a v 9 se syn narodil. Říkám si, že jestli druhý porod bude rychlejší...tak jestli se nebude rodit doma 🤔😂 protože já než zavelim že už je opravdu čas tak dítěti bude koukat hlava 🤔😂😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru