Ahoj maminky včera jsem byla na kontrolu a paní doktorka mi řekla ze se začínám otevírat a zmenšuje se mi cipek. ... jen by mě zajímalo jak rychle se tehotna otevírá když minulý týden ještě nic.... termin za mesic....
Neznamená to vůbec nic, po 25.-30.tt může čípek vypadat velmi různě a žádnou souvislost s tím, kdy porodíš to nemá. Vnitřní vyšetření je proto zbytečné až škodlivé (zanesení infekce, podráždění čípku, "onylem" odchlípnutý vak blan a v důsledku toho umělé předčasné rozjetí porodu).
Děkuju... 😊 příští středu jdu na kontrolu tak uvidíme... 😊😊
My dnes kontrola a oproti minula ziadna změna takže cakame dalej.
Tak a máme Lauru po žádných změnách je beruska na svete🙂
Jee tak to gratuluju... 😊😊 at ste zdraví a malá dela jen radost mamince a tatínkovi.... my termín az 25. Tak malá ještě čeká na vhodný okamzik
@nikolisek Při třetím těhotenství ( bráno jako rizikové ) mi v pondělí bylo řečeno, že jsem na špičku prstu otevřená a vše na spadnutí. V sobotu mi začala odtékat voda, já natěšená, jak to tedy bude rychlé, když je vše na spadnutí a na příjmu MUDr. : Dítě vysoko, cesty nepřipravené, čípek dlouhý a zavřený...Záleží tedy i na doktorovi.
U prvního dítěte mě nikdo ke konci čípek v poradně nekontroloval a prostě jednoho dne to přišlo a holka byla na světě.
Uvidím co mi řekne doktorka zítra... 😊 máme ještě čas pár dní... hodně lidí říká, že těhotná žena prožívá to nejkrásnější období svého života... do teď jsem si to užívala , teď už se nemůžu dočkat až bude prdolinka mezi náma.... chuděra tam má málo mista a me boli kazdou chvili neco jineho..nekdy se to ani nedá vydrzet..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Minulý tyzden čípek skrateny na polovičku a malej siahala na hlavičku 37+3 a tyzden predtym ani náznak na porod.zajtra kontrola 38+3 tak som zvedava 🙂