Jak rychle jste porodily po vysazení hořčíku?

ly1987
28. čer 2017

Ahoj holky, začínám 35. tt a měla bych vysadit hořčík (magnesium lactici) - brala jsem 8 tablet denně a pak 6 tablet denně. Před
měsícem mi dr řekla, že bych mohla předčasně porodit, protože mimčo už je víc dole než má být a ještě je větší, díky čemuž
jsem sledována vlastně každý měsíc na UZ. Má vysazení hořčíku opravdu vliv na rychlejší porod? Jaké máte zkušenosti? Díky moc 🙂

kristynatita
28. čer 2017

ja mela za to, ze horcik naopak muzr mit nepriznivy vliv na kontrakce 😕

luciapaja
28. čer 2017

Ja to pochopila tak,ze horcik zabranuje krecim,proto se ma vysadit cca 36tt,aby pripadne nebrzdil kontrakce. Ja kazdopadne vysadila a kontrakce max 1-2 denne.

kristynatita
28. čer 2017

No právě, ono bohužel na to se nazory lekaru rozchazi. 6 denne je docela maso ale....

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
pikl
28. čer 2017

Mě neuroložka řekla, že mám hořčík vysadit měsíc před porodem, protože to může způsobit, že bude dítě hypotonické. Pro jistotu jsem vysadila už 6 týdnů předem a kromě občasné křeči v nohách se nic neděje 🙂 ale brala jsem jen 1x denně magnet b6

martyina
28. čer 2017

@ly1987 já ho brala pořád mám latentní tetanii. A v nemocnici ho měli snad všichni ten hořčík .

barchen
28. čer 2017

@ly1987
Měla jsem hořčík a vysadila jsem ho asi kolem 35 týdne na doporučení gynekoložky, že ho už nepotřebujeme Malá byla nízko a taky jsem měla za sebou konizaci před lety. Ale čípek byl pevný jak skála, přenášela jsem 7 dní. Takže vysazení hořčíku nic neurychlylo.

zuza01
28. čer 2017

Hořčík jsem brala do 34tt, hrozili mi předčasným porodem, ale dcera byla přenášena a porod mi vyvolávali, takže to vliv nemělo.

barchen
28. čer 2017

@ly1987 Pardon za hrubku - Neurychlilo.

plksv
28. čer 2017

Ležela jsem 3 měsíce v nemocnici, 2 až 3 kapačky hořčíku denně, pustili mě 20 dní před termínem porodu s tím, že určitě hned porodim, rodila jsem den po termínu.

ly1987
autor
29. čer 2017

Díky všem za odpovědi 🙂 Tak koukám, že to asi vliv moc nemá... Dr mi řekla, že mám snížit na 3 tablety denně do příštího týdne a už docela cítím, že mi tvrdne trochu břicho a mám takové zvláštní pocity... Přijde mi, že mám břicho už víc dole, tak jsem na to zvědavá... Ona sama mi řekla, že až ho vysadím, tak klidně můžu porodit do 14-ti dní, ale nevím jestli se to prostě tak říká každému nebo jsem nějaký specifický případ :D Zatím co čtu všude, tak je to dost individuální...

zuza01
29. čer 2017

@ly1987 Právě, těžko říct... Mně tvrdlo břicho celý den už od pátého měsíce, dcera byla hrozně nízko, pořád mě tím předčasným strasili... A ven teda nechtěla ani po termínu 😉

blanka.k
29. čer 2017

jedla jsem Mg. od 18tt do cca 35tt v max.dávce 8tbl.denně, pak se vysadilo, že už porod by byl ok - a nakonec jsem rodila +- v termínu, porod vyvolávaný, zakončený CS :D

ly1987
autor
7. črc 2017

Já zatím ještě nerodím :D ale po zmenšení dávek hořčíku a vysazení teda nic moc :D břicho tvrdne, mám stahy a chodím pořád na wc.. hlavně v noci tedy, takže vůbec nespím.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru