Zdravím maminky,mate nějaký tip, jak přežít poslední týdny těhotenství? Co Vám pomohlo? Čekám třetí miminko, nicméně teď je mi už 35 a ten rozdíl je fakt znát. Jsem silene unavena, v noci blbě spím, bolí mě nohy..zada..spodek..a štve mě, ze jsem tak “nehybna”. Do porodu mám ještě necelých 5 týdnu..Miminko navíc nebude žádný drobecek, oba dva synové měli kolem 4kg. Konec těhotenství je fakt děs…
@baja8 já tedy měla zatím jedno, v 31letech. Ke konci děs, ale jelikož jsme měli psy a hlavně jeden vyžadoval pravidelně pohyb, tak se to tak nějak dalo. I přes některá omezení jsem se snažila fungovat, jakoby nic. Dokonce ještě v den porodu jsem řídila. Ale fakt pomáhal pohyb. Pomalu, nepřepínat se, ale jít. Pak ta záda nebyla tak hrozná...
@baja8 normalne,neni cesty zpet s prezila jsme to kazda i nekolikrat,prezijes to taky...nejak nechspu jakou radu jsi tady chtela slyset...🐸
@marcicek84 Jakoukoliv, asi jen trochu povzbuzení 🙂. Vím, ze přežít to proste musim
@baja8 úplně jako bych viděla sebe. Pocit, že jsem jak tank, těšila jsem se na porod a malý si dal na čas, na co spěchat, že 😂 ale pozitivní je, že porod prostě určitě přijde. Já věřím, že ten konec je takový, aby se na porod těšila každá žena 😅 nepomohlo mi nic moc. Aktivní jsem byla až do porodu, ale byl to mazec...
@baja8 Já jsem se snažila furt něco dělat, na začátku 9.měsíce jsem malovala byt, furt jsem něco dělala, někde chodila...když už jsem byla do porodu cca 2 týdny a mrtě mě to štvalo, tak mě manžel vozil na výlety a nákupy abych byla aspoň trochu v klidu 😊
@baja8 naprosto s tebou soucítím. Já rodila třetí v 39 letech loni v červenci a byť jsem měla bezproblémové těhotenství, tak poslední měsíc byl očistec. Jak fyzicky, tak psychicky. Doktor mě furt strašil, že bude předčasný porod, nakonec jsem rodila ve 41 t. 😂 Všechno mne bolelo, nic mnw nebavilo, štvalo mě, že nemůžu nikam jet, nic podnikat s dětma, seděla jsem na zahradě a cumela na ptáky 😁 vydrž, den za dnem jsi blíž a blíž k porodu 🤗
@baja8 hele nezní to nijak nevděčně...
U prvních dvou jsem se v tomto týdnu cítila ještě fajn...
U třetího už jsem nevěděla od 36+0 jak se hýbat.
A teď?? Téměř 9 let od třetího porodu a je mi hrozně od 30tt...
Taky jsem v 35tt, ráno vstávám z postele unavená, rozbitá a se slzami v očích. Náběh na preeklampsii, otoky, tlak nahoře, těhotenská cukrovka, malá leží příčně a má už teď váhu cca 2500g. Rozestup stydké spony 3,5... Prostě užívám si to se vším všudy. Chyběl mi jen omikron a ten potvrzen včera... Takže jo, klidně už bych porodila. Ale já měla všechny porody vyvolávané,myslím že jinak by tam byli dodnes všichni 🤣
Radu asi nemám, možná brát to tak, že to k těhotenství patří (nebo vyhledat fyzioterapeutku, která s některými obtížemi dokáže pomoci), užívat si času na starší děti, udělat různé vylepšováky na bydlení, na které pak nebude čas a energie, nebo na sobě (kadeřník, pedikůra, atd.), zkusit odpočívat při meditační hudbě a napojovat se u toho na miminko. Zkusit změnit pohled na věc a vytěžit z toho to dobré. Já jsem si i přes klasické těhotenské obtíže konec těhotenství užívala, každý měl na mě ohled, stačilo naznačit a každý rád s čímkoliv pomohl, muž mě opečovával, slušelo mi to a na obří břicho jsem byla pyšná.
@rendulik82 🙂 jo tak asi jen na to čumeni na ptáky na zahradě, mám energie dost 🙂))
@baja8 každá to zvládáme jinak 😊 já byla poprvé celé těhotenství na PN kvůli krvácení, placenta byla špatně položena... Takže doba covidová a vycházky mi taly nepřidalo, musela jsem hlavně ležet a moje tělo hodně zlenivělo 😊
Mě už pomáhá jen kalendář... Každý den jsme blíž a blíž 😊 kdy přesně máte termín?
@baja8 pred vic jak rokem jsem na tom bylo podobne, treti dite na ceste, doma uz dva starsi. Prvni polovinu posledniho tehotenstvi jsem prolezela a myslelajsem, ze umru, druhou polovinu jsem profunela. Kupodivu se mi ke konci trochu ulevilo, i otoky trochu polevily, ja chodila i na 1 km prochazky 😅 nakonec se princezna narodila 2 dny po terminu 54 cm a 4150 g. Porod teda nic moc, radeji zapomenout, ale ted je to zlaticko cele rodiny 🙂
@baja8 úplně ti rozumím. Jsem sice mladší, ale čekám 4. chlapečka. V tuto chvíli jsem 38+6 a každý den si říkám, že ten další už nezvládnu. Být těhotná a starat se o celou domácnost a 3 děti k tomu, už je teď ke konci tak strašně náročné... Kolíbám se, sotva lezu, na malou chodím snad 20 krát za den, funim. V noci taky nespím... Už si říkám, že se mu mezi ty 3 rošťáky co mám doma moc nechce.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Prostě den za dnem. První dítě jsem porodila ve 35, druhé v necelých 37. Byl to mazec u obou. Ale moc možností není. A druhým to bylo o to horší, že první byl velmi neposedný a nedal mi moc možností si odpočinout. Držím palce ať to doklepete co nejpohodlněji