ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda jste nějak poznaly, že je mimi otočené? Někdy mám pocit, že mi šlape po močáku, za moment mi počítá žebra, pak se mi zdá že má hlavu napasovanou až na stydké kosti..... jsem v půlce 30TT a co si pamatuju tak prvorozená byla od 27TT otočená už hlavou dolu a teď se mi zdá, že druhorozená si tam plave jak blázen sem tam a tam a sem a kope a rube kde se jí to zrovna líbí? Dá se to nějak poznat????? 🙂
Někdo to cítí, někdo si to nahmatá, dost napoví, kde kope - pokud nahoře o žebra, nad pupíkem ap., tak má hlavu dole. Pokud má zadeček dole, tak nekope a u žeber.
Hlava je větší a kulatější, zadeček špičatější, menší a měkčí, ale mně se udělá blbě na zádech, než to nahmatám...
Jinak Ti řekne Ti každá normální PA, řekne Ti doktor - naposled neříkal nic? Pokud už jsou hlavou dolů, tak se většinou už neotáčí jen rotujou.
Ja to nepoznala. Mala byla od 29.do 32.tydne hlavou dolu, uz se predpokladalo, ze tak zustane a pak se zacala tocit, chodila jsem na kontroly 2-3x tydne a byla pokazde jinak. Ale nikdy jsem to nepoznala, ze se cela prevalila.Od 35.tydne je opet dolu a uz se nehne.
Nepoznala. Řekl mi to vždycky doktor. A většinou bylo mimi úplně jinak,než jsem si myslela.
já to nepoznala ani u jednoho a to drhý byl v 39tt hlavou už v porodních cestách, když jsem do porodnice přijela,že asi mám kontrakce,kontrakce byly slabé, ale malý už lezl ven.
mně se totiž zdá že mě mydlí naprosto všude 😀 nechápu jak to dělá, jak kdyby byla chobotnice 😀 tak jsem teda zvědavá co se dozvím za dva týdny.... 🙂
Já to taky nepoznala. Syn byl dlouho otočeny hlavou nahoru a už jsem se bála,ze to ani nestihne se otočit a při dalším kontrolním utz říkal doktor,ze už mužů byt klidna,ze mimi je otočení hlavičkou dolu
Nepoznala. Malá byla dle dr 32tt příčně, v 37tt hlavičkou dolů a na kontrole v 39tt natlačená zadečkem v porodních cestách. Zpětně si ale vybavuji, že okolo toho 38-39tt jsem špatně snášela sezení v autě kvůli tlačení pod žebry - bylo to strašný - tak to mě tam asi tlačila její hlavička 😉
Já to poznala naprosto bezpečně, hlava tlačila do žeber celou poslední fázi těhotenství a kopance byly cítit a levém boku. Otočit se malý nehodlal, ale porod KP se nepovedl a skončil císařem. Na každou kontrolu kterou jsem šla vždy dr zasedla k ultrazvuku, že se podíváme jestli už je otočený, vždycky sem jí říkala, že určitě ne, že bych to poznala. Jsem drobnější a měla sem i míň plodovky, takže jsem lehce nahmatala hlavičku i zadeček.
ja to citila hned jak se otocil hlavou dolu.. strasne sebou mlel v tu noc, a najednou jsem rano citila kopance do oblasti pupiku misto dole.. (to bylo v 25tt).. od te doby je porad v te same poloze.. Dr. mi to vzdycky na UZ potvrdi.. a ted jak je velkej tak uz kope do zeber a hlavicku citim dole.. a obcas mi da pesti do mocovych cest, to je vzdycky super pocit 🙂 Ale mam hodne kratke telo a hodne vystouple bricho, tak to mozna citim vic nez kdyz ma nekdo delsi telo... moje mimco tam ma malo mista.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já to nepoznala, a to se točila několikrát, až do 34tz myslim