Ahojky mam mozna hloupy dotaz ale zkousim. Dnes dvakrat kdyz jsem si sedla ze me vytekla cira tekutina bez zapachu.Sla jsem na zachod a tam znovu. Muze to byt plodova voda nebo jsem se tak hodne trikrat za sebou po...😒 od te doby zatim nic jsou to tak dve hodiny. Diky za odpoved
Nepodcenovala bych situaci a řešila bych to raději s porodnici. Popsat situaci a poradit se jak dál postupovat. Oni jsou zvyklý určitě se nebát a nestydet. Mě když praskla voda tak odcházela pomalu a vypadalo to prave jako kdybych se '' pocuravala''.
@klaarusa takze to muze byt jako odtece trochu pak nic a pak zase trochu? Nebo by tekla porad. Vsude se pise kde co nechci byt zase uplne plasan
@martikmacik může odtekat postupně. Jdi i s vložkou do porodnice, oni ji poliji roztokem a zjisti, zda se jedná o plodovou vodu. Nebo zda máš doma lakmusove papírky, tak můžeš zkusit PH.
@preiba a ty se daji sehnat v lekarne? A jaka by byla barva kdyby slo o plodovku dekuji.
@martikmacik musíš si najít hodnotu pH plodové vody, já si to nepamatuji... Dají, ale většinou jen na objednání... Já bych nečekala zbytečně 🙂
@preiba dekuji za info ted sem koukala a nikde v mb je nemaji. Tak uvidim zda se jeste neco bude dit kdyztak zajedem do porodky.
@martikmacik byt tebou bych jela hned. Oni jsou na to zvykli, neukousnou te. Budes mit jistotu. V jakem jsi tydnu?
@sudylichozrout no ono od odpoledne uz nic vlozka sucha. Malo 30+5tt 😒 vaham protoze od toho posledniho odtoku nic jsem z toho zmatena.
@martikmacik může i pomalu odchazet. Já měla právě celou dobu za to, že jakmile praskne voda tak pak je to ficak... Ale u mě fakt pomalu, že jsem ani nevěděla že to je plodovka, ale v porodnici mě vyvedli rychle z omylu...
V tvém případě samozřejmě nemusí jít o plodovku, ale chtělo by to mit tu jistotu, že je vše v pořádku. Jiné '' problemy ''nemáš?
@klaarusa jen me obcas popichne v podbrisku a u pupiku .
@martikmacik opravdu těžko radit. Každý to má jinak. Neboj se aspoň zavolat, poradit se s nimi po telefonu...ať ses v klidu.
Taky mi odtékala pomalu, začalo to v 11 v noci a až druhý den ve dvě mi zbytek praskli. Určitě bych to nepodcenovala a vyrazila do porodnice.
Vím o případu, kdy takto odtekla plodovka tak, že si toho maminka ani nevšimla kdy. Do nemocnice jela pak v sobotu s tím, že cítí slabě pohyby. Jenže v UK jaksi o víkendu v porodnicích ultrazvuky nedělají a poslali ji domů s tím, že má přijít v pondělí. No, dítě to naštěstí přežilo.
Takže ano, plodovka může odtéct i tak, že si vůbec nevšimneš kdy a jak a raději plašit 3x zbytečně než přijít o dítě. V porodnicích mají ty spec. vložky, takže tam to zjistí okamžitě, o co jde.
Ahoj @martikmacik a ostatní těhotné maminky. Už nějakou dobu máme na koníkovi Online poradny s odborníky - nyní se tedy můžeš optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...
Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.
Věřím, že Ti naše porodní asistentka dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Může a nemusí. To zkontroluji v porodnici.