Ahoj holky mám takovou trapnou otázku, jsem prvorodicka a jsem ve 34tt,, chtěla bych se zeptat od včera mám pocit, že země něco vytéká, ale nechci hystercit a jezdit do porodnice.. Myslite si, že by to mohla být plodovka? Ze by mohla pomalinku unikát? Myslím, že moc bych poznala a co se výtoku týče tak ty jsem celé těhu neměla.. Budu velmi ráda, když mi poradíte.. Děkuji moc..
@listopadka1 děkuji no já se třeba vycuram a pak sedím ještě deset minut protože při každém jakoby pohybu tak země neustále něco teče, je to jen voda co jsem zatím zjistila.. My už tam byli tolikrát kvůli problémům, že už bych se nedivil a, kdyby si myslela je hysterka přijela.. Teď jsem to trochu zlehcila. Úplně si jista nejsem no,, včera malý měl neskutečnou diskotéku a dneska úplný opak jak kdyby se nechtěl ani hýbat.. Tak mě trochu děsí.. Každopádně moc děkuji..
@ucianek uprimne bych radsi stokrat jela do porodnice, at si myslej co chtej, pokud budou chtit znat i muj nazor na ne, rada jim ho reknu, pokud se mi budou zdat nejak protivni, nez abych ohrozila sebe, nebo dite. V tomhle mam dost jasno a co si budeme povidat. V porodnici jsou od toho, aby nam poradili a pomohli.
@ucianek já mám ke konci těhu opravdu hodně silný výtok..bez intimky ani ránu..a zatím vždycky poznám že je to o něco hustejsi a není to tak průhledné.. A to jsem dřív tak silný výtok neměla. Plodovka jde doma zjistit i lambusovym papírkem na pH, šel by do modra.. Ale opravdu radši víckrát zajet do porodnice zbytečně než něco podcenit..
@ucianek jak pises o tom delsim sezeni na zachode, nemuze to byt preci jen moc? Svaly ke konci tehotentvi slabnou, uz tolik neudrzi, kolikrat ani nemusis vedet ze sis "ucurkla" ja ted travim taky na zachode mraky casu a mohla bych tam sedet skoro porad, protoze bych curala porad. Ale pokud chces mit 100% jistotu, jed do nemocnice.
@rejni výtok to není to vím 100% protože tohle je vyloženě průhledná voda,, moč nevím a nebo ta plodovka. Nevím jak to poznat,, nejsem si 100% jistá a nechci něco zanedbat,, je to první a vytoužené Mimi a myslím, že potom všem jsem ráda, že se nám to povedlo,, jsem totiž po konizaci děložního čípku,, takže prostě mám i strach,, Ale to je v těhu asi normální..
Asi bude lepší dojet do porodnice,, Nebo ty pásky se kupují kde?
Taky sem to resila ke konci. Opravdu mokro. Plodovka by mela byt nasladla vune. Ale teda nestalo se mi jak říkáš, že bych musela dyl sedět na wc. To bych asi radeji opravdu jela. Hod si porodnickou vložku a raději 100x zbytečne.
@ucianek koupíš je v lékárně nebo přes internet.. Ale pokud máš fakt pochyby zajet do nemocnice nebo se objednej ke svému Dr.. Budeš klidnější ☺️ já můžu říct, že jsem po 30tt už vždycky po malé když jsem odcházel z wc ještě trochu "ucrkla"..a ten výtok je jak kdy někdy s bílým nádechem ale kolikrát i docela vodový..a plodovky máme stále dost nic neuniká.. Taky jsem měla hodně obavy když mi to takhle začalo dělat..Ale kontroly u doktora mě uklidnily ☺️
@ucianek Lakmusové papírky nejsou 100% spolehlivé, řekli mi to v porodnici a píšou to např. i tady:
http://www.porodnice.cz/poradny/ph-plodove-vody
Sice tam píšou, že to bývá spíš falešně pozitivní než negativní, ale v tomhle bych radši jela do porodnice rovnou.
Jediný 100% způsob je Temešváryho test, roztok na něj se nedá koupit, je jen v porodnici. Pokud si nejsi jistá, dojeď tam, ale vezmi si doma porodnickou vložku, ne normální. Já takhle taky jela, plodovka to nebyla, jen vodnatý výtok.
@fallingstars muzu se zeptat proc je nutne vzit si porodnickou vlozku (myslis tim prosim tu co se pouziva napr. po porodu?) a ne narmalni?
Dekuji
@bru_cka Jj, myslím tu po porodu. Protože intimky nebo normální vložky (typu Always) v sobě mají něco (asi ten vstřebávací gel?), co zkresluje výsledky, myslím. Já jsem takhle jela k doktorovi i v 18tt, měla jsem jen intimku, a na pohotovosti mi dali tu porodnickou “fošnu” a musela jsem sedět 30 mimut v čekárně, než ji mohli polít tím roztokem. Takže pak v 37tt jsem už věděla a jela rovnou s ní z domova, abych si ukrátía čekání (ani v jednom případě to plodovka nebyla) 😊
@ucianek Jeď určitě do porodnice, jak už psaly holky, předtím si vezmi porodnickou vložku, kdyby opět něco teklo, ať to tam mohou hned zkontrolovat. Podle UTZ i zjistí množství plodové vody. Takto mi odtékalo jen malinko, raději jsme jeli a plodová voda to byla. Byla jsem však už ve 40 tt, takže se už jen čekalo na porod, který se rozjel sám od sebe 2. den. Ve 34 tt by po odtoku vody postupovali asi jinak.
@mikcolina dobrý den nakonec to byla nejspíš moč jelikož to bylo jen chvilkami a trvalo to tři dny a to by u plodové vody tak dlouho netrvalo co mi bylo řečeno a z vložky podle barvy jsem usoudila sama, že to je moč,, u doktora jsem s tím nebyla byla jsem nakonec úplně s jiným problémem a to s otekanim bály se jestli nemám trombózu..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Může to být výtok, ke konci těhotenství se může objevit i když jsi ho doteď neměla, ale pokud si nejsi jistá, radši zajeď do porodnice, tam na to mají indikační papírky a řeknou ti. Jinak je to hodně podobný pocit, jako když máš silnou menses a dlouho sedíš, vstaneš a najednou toho z tebe hodně vyteče. Akorát je to úplně bezbarvý, průhledný, prostě jako voda, výtok bývá hustší. Nicméně kontrolou v nemocnici nic nezkazíš, vždycky je lepší přijet stokrát zbytečně než jednou pozdě.