Jak jste poznaly porodní kontrakce od klasického tvrdnutí dělohy?

europa00
25. črc 2022

Holky zní to jako úplně debilni dotaz 😂😂😂 nejsem úplně blbá a dokonce už mám jeden porod za sebou, když jsem přišla do porodnice ve 38 týdnu na 8 Cm otevřená a nevěděla jsem to a vzhledem k tomu ze jsem neměla žádné kontrakce tak mi porod vyvolavali oxytocinem a prasknutim Poldovky takže jsem šla z 0 tqk na 200 a zs 5 kontrakci byl syn venku. Teď je to jiné přesto ze mě všichni desili ať dojdu alespoň do 35 týdne, jsem ve 40 týdnu a niiiic. Nález je ted ze čípek už nemám s propustnost na prst Ake to už více jak 14 dni… malý je hlavou úplně v porodnich cestách ale to už je od 20 týdne takto brutálně dole. A mě zajímá jak jste to měly … jestli tomu dopředu něco nasvědčovalo ze teď se spustí ty prave porodní kontrakce, nebo proste nic nic a najednou se vše spustí ? U mě je tedy malý extra dole, břicho též už dole, čípek nemám už ale kontrakce žádné sem tam mi třeba při něčem ztvrdne deloha ale to už se mi děje od 18 týdne intenzita není větší. Bojím se přenášet jsem - byla jsem😂😂 štíhlé postavy ani nevím jestli by mě nechali rodit 4 kilové dítě. Malý už teď má odhad 3600. Už Si dávám víno a skorici, sex fakt nechci kvůli tomu jak už má hlavu fakt dole úplně v porodnich cestách a cekqaam. Říkám si jestli to funguje tqk ze proste budu ležet A přijdou ničeho nic bolesti nebo tomu musí i něco předcházet třeba hlenovs zátka atd. Už jsem nervózní otekla a nedockava. Děkuji za zkušenosti

ekou
25. črc 2022

@europa00 u me to zacalo jako krece pri menstruaci a kdyz jsem vstala, tak trosku odteklo plodove vody (myslim si). A to jsem pozadala i o hamiltna, aby se uspisil porod skrz velke dite (a stejne jsem cca 5 dni prenasela)

vikysek0987
25. črc 2022

@europa00 Silnější menstruační křeče....
Také jsem byla štíhlá-malá se narodila vyvolávaně 41+3, 3700g,potrhaná jsem byla,šitá zevnitř, zvenku, zepředu, zezadu....Ale kupodivu jsem mohla dva dny po porodu tančit, vše se krásně zhojilo....
Moc držím palečky, ať se přenášení nedočkáš 😊Jsem těhotná podruhé a doufám v to samé.....

inah91
25. črc 2022

Mě praskla na termín voda a zároveň s tím první kontrakce, takže bylo jasno… porod prekotny, předem žádné varování, i když teď zpetne si říkám, ze mi ten den bylo “jinak”… teď jsem těhotná podruhé a taky doufám v nějaké takové fakt lehce poznatelne znamení, ať stiheneme odevzdat syna rodičům 😂🙏

anyyyn
25. črc 2022

V noci 41tt mě probudili slabé kontrakce a věděla jsem, že už to nejsou jen poslíčky. Přesto jsem byla na poradně v porodnici, tam řekli že mozná jo, možná ne. No do porodky jsem s tim pak šla ještě dvakrát😅, a hodinu po druhém příjmu byla malá na světě na jednu kontrakci. Ale to, že to poznáš (dřív než doktoři) u tebe platit asi nemusí🤷‍♀️

kosi_cek
26. črc 2022

Asi jako hlavní rozdíl jsem vysledovala takový, že porodní kontrakce je ohraničená, tzn. neodezní doztracena a je taková jiná, taková hlubší, prostě člověk při každém stahu dělohy x. dní po termínu doufal, že už se něco začíná dít, ať už rodil před tím x*, ale když to přišlo, tak věděl, -věděl od první rozpoznatelné kontrakce, třeba úplně bezbolestné, že to je ono 😉

grelen
26. črc 2022

@europa00 Ja mam deti tri, u prvni mi teda praskla voda tak tam to bylo jasny, ale u druheho a tretiho porodu jsem taky vahala 😀 jednou uz mi dokonce tvrdlo bricho v pravidelnych intervalech ale byly to stejne jen bolestivejsi poslicci... Stahla jsem si apku na mereni kontrakci a kdyz jsem si nebyla jista tak to hazela ze zacatku tam. U me vetsinou opravdovy kontrakce trvaly tak tech pul minuty az 40s nejvys, poslicci (to tvrdnuti bricha) klidne i minutu. A taky u poslicku i bolestivejsich clovek zvlada normalne fungovat aniz by si okoli vsimlo; kdyz mi zacal druhy porod tak to bylo vecer a sla jsem ukladat starsi dceru a zpivala ji ukolebavku a to uz jsem teda mela co delat abych na sobe nedala nic znat. A malem jsme nedojeli do porodnice, protoze jsem mela v hlave takove ty poucky o rozestupu mezi kontrakcemi a zkracovani intervalu a ja je mela nepravidelny a i treba 4-7 minut intervaly ale nastesti jsem vedela po prvnim porodu ze takhle by to uplne hned na zacatku bolet nemelo 🙈 takze je to fakt tezky dat nejakou obecnou radu jak to poznat. Ja bych radila radsi zbytecne jet nez pak rodit v aute...

zuzita15
26. črc 2022

@europa00 mne u obou porodu praskla voda a 10min nic, po 10 min kontrakce jak krava po ani ne 2min, to se fakt s nicim zamenit nedalo, sla jsem do kolen 😅 Ale ja preskakuju prvni dobu porodni a jdu rovnou do druhy, proto uz nikdy rodit nechci 🤣🤣

europa00
autor
26. črc 2022

@grelen
@kosi_cek
@anyyyn
@inah91
@vikysek0987 holky díky u mě se nic neděje cele tehu je jedno velké prekvapko s změna malý je extra dole už od 20 týdne a tvrdlo mi břicho od 18 ve 34 mi ještě nasadili utogestan ať se mi nezkracuje čípek Bo byl 24 mm a první jsem rodila ve 38 týdnu. Tak jsem absolutně nepocitala se 40 týdnem, opravdu každé tehu jineee a já tomu nevěřila ještě když mám po konizaci čípku a už jsem jednou rodila tak jsem myslela ze 38 bude strop. Mám jen takový ten strach už chci mít maleho u sebe jak bych blbě řekla pod dohledem, vůbec už to nechci protahovat zbytečně váhu už má solidní a vše vyvinuté … bojím de Psk komplikaci spojené s vahou Nebo starší placentou atd. Plus vo si budeme povídat už si přijdu nechutna hrozné otekla… obuji jediné žabky nohou bych dinosaury mohla zabijet. Večer mě trosku pobolivsla deloha rano zase nic 🙈denně mi píšou lidi ještě jsem ještě pohromadě 🙏

europa00
autor
26. črc 2022

@zuzita15 tohle znám u vyvolavacky otevřená bez kontrakci takže oxytocin a psarknuti vody Psk hned kontrakce brutální jsko by mi rvaly kosti z těls 5 kontrakci a malý venku za ne celhem pohodovy porod… asi lepší než 12 hodin s kontakcemi

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru