Maminky,prosím Vás jak dlouhý jste měly děložní čípek okolo toho 31tt.Já jsem byla 28.11.na kontrole(jsem 31tt) a tam mi dr.řek že se mi pomalinku zkracuje čípek,mám ho 28mm.Před 4 týdny jsem ho měla 33mm.Prý to není ještě tak hrozné,ale mám odpočívat s nohama nahoře.Jelikož jsem první dítě rodila v 35+6tt tak jsem nějaká nervózní z toho,že budu rodit ještě dřív.Jinak je všechno v naprostém pořádku,miminko má 1665g.Tvrdnutí bříška mám,ale beru magnesko v nejvyšší dávce.Děkuji za odpovědi 😀 😀 😀 😎 😎 😎 😉 😉 😉
já jsem byla v poradně ve 30+5 a pani doktorka žádnej čípek nenahmatala. Naštěstí při utz naměřila 35mm. Sice tomu moc nerozumim, ale asi tak. 😉
ahojky ja jsem ve 30 tt mela cipek na 7mm a utvorila se mi i nalevka..poslal me doktor do porodnice, tam delaly male maturaci plic kdych nahodou porodila. tedka jsem 36tt a jsem stale 2v1 🙂 taky beru velky davky magnezia, ale uz ho pomalu vysazuju 🙂
v 31tt jsem měla čípek 30mm, taky mě položil s nohama nahoru i když modernější gynekologové říkají, že do 25mm je to v normě a pokud nemáš jiné potíže není ležení nutné...teď jsem skoro 34tt a čípek je pořád 30mm a ležení moc nepřeháním 🙂
Já jsem u druhého těhotenství ležela i měsíc na rizikáči, když se mi v 28tt zkrátil během 14 dnů na 15mm. V nemocnici za týden na 0.6, tak mi řekli, že tam asi budu až do porodu. Nakonec jsem šla po měsíci domů. Porodila jsem 38+2 s váhou 3.6kg 🙂 Takže mít v 31tt skoro 3 cenťáky je paráda, to bych byla úplně v klidu 😉
Ja uz lezim tyden v nemocnici ted jsem 29tt a cipek ve 28tt byl 24mm a to se zkratil prez noc.do toho mam silne bolesti takze udrzujem tehu
35 mm
Ja, prosim pekne, 5cm ve 33t... Velka rezerva pry. Snad nebudu prenaset...
2 - 2,5 cm, celé těhu.
Dámy,tak já jsem ve 27tt a bylo mi sděleno,že tak dlouhé děložní hrdlo ještě neviděli. 94 mm 🙂 🙂 🙂
Dobry den, jsem dnes ve 34+1 cipek mam 1cm jsem otevrena, a doktorka nahmatala hlavicku, mala vazi 2050g, rikala ze mam mit klid a lezet. A musim vydrzet aspon 2 tydny jeste. Myslite ze se to da vydrzet kdyz budu jenom lezet.
4,2 cm až do porodu (vyvolavacky), teď jsem 38tt a čípek už tak velký určitě nemám, ale zavřený tvrdý a nějaký ten správný tvar. Co jsem četla, tak čípek již není ukazatelem, jestli se blíží /hrozí porod, pokud není teda hodně otevřený, ale co se délky týče
Já měla v druhém těhotenství podobný průběh. Ve 25 tt jsem trochu krvácela a tak jsem šla k doktorovi. Čípek jsem měla 22 mm. Tak mi doktor nakázal do další kontroly za měsíc ležet v posteli, odpočívat a kvůli tvrdnutí břicha brát magnesium. Na kontrole po měsíci jsem měla čípek 28 mm. Na další kontrole také. A pak se zase začal pozvolna zkracovat. Ale to už bylo, s ohledem na pokročilé těhotenství, v normě.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@barusinecka Tak já byla u dr 26.11. a říkal že čipek drží a vše je uzavřené a v prukajdě mám CS3 takže počítám okolo 30mm akorát říkal že mám hodně zvolnit,protože mně občas berou křeče do břicha a magnezko beru 3x1 Byla jsem v den poradny 30+2