Ahoj, začínám 33tt a lékař me objednal na kontrolu zase až za měsíc. Přitom vylehavam( doma) a řekl, že do porodu asi nevydržím, že budu rodit tak za měsíc. Když jsem byla těhotná naposledy, je to už 7 let, tak jsem ke konci chodila snad každý týden. Ale třeba je to teď jinak. Mohu poprosit o Vaše názory a zkušenosti? Děkuji Lucka
Chodila jsem po týdnu až od 37tt. Do té doby taky jen jednou za měsíc. Do porodnice jsem šla ve 39tt kvůli těhotenské cukrovce. Jinak objednávají až okolo termínu porodu.
Po týdnu až od 37.tt, jinak klasický co měsíc. I když jsem byla hlídaná na rizikovce.
33+, 38+, 40+. Od 1.1.2020 pojistovna hradi mnohem mene kontrol.
Já byla 30 tt a teď jdu až 36tt k lékaři na kontrolu, a pak asi každý týden.. Mám tehu cukrovku a picham už i inzulín.
Co jsem byla těhotná od června do února loňského roku. Tak jsem do 28tt měla kontrolu co 4 týdny. Plus screeningy, OGTT, od 28tt to bylo jednou za 3 týdny pak od 32 tt do 36tt co 2 týdny. A pokaždé ultrazvuk. A od 36tt co týden v porodnici do 39tt kdy sem šla na vyvolání.
Ale vím, ze tehdy se řešilo. Ze od roku 2020 se nějak jako omezí ta pece a ozvy jsem třeba už pak neměla vůbec, až u porodu.
Děkuji moc za odpovědi. 🙂Uklidnila jsem se
35tt, pak v 37tt, 39tt, všechny 3 poslední kontroly jen ozvy, tlak a moc, vyšetření čípku. A pak už mi jen popřál,ať se daří a kdyby se do 42tt nic nehnulo, mám jít do porodnice.
Je to dost obmedzene ted, ja som rodila v kvetnu a ani raz som nebola na monitore, len pri porode 🤷🏻♀️ A inak normalne po mesiaci az do 37tt
Můj doktor naštěstí dělá monitory u sebe. Takže je budu mít klasicky, od 37.tt. Trošku to omezení nechápu 🤦♀️ u takových věcí..
@mzacikova chtej ušetřit o tom to je.
@95newmommy2020 klasika. Na dětech 🤦♀️ vždyť i pojišťovny platí 3 utz během těhotenství.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ke konci jsem byla co 14dni a do porodnice se dostaval papir az ve 40t, ale ja mela vysoky tlak tak uz me predali ve cca 33t :D. Jen kazdy doktor to ma jinak.