Hubnutí v těhotenství. Měla některá z Vás podobný problém?

sarahsimona
11. únor 2021

Ahoj,
před 4 týdny jsem byla na schůzce u gynekologa a vážila jsem 85 kg. Teď jsem ve 31. týdny a za ty 4 týdny jsem zhubla 2 kila. Nemocná jsem nebyla, jím pořád stejně. Jsem z toho docela špatná. Doktor mi řekl, že bych teď měla přibírat nejvíc.

Měla některá z Vás podobný problém? Děkuju

gbp
11. únor 2021

@sarahsimona ja za cele tehotenstvi pribrala jen 5 kg. 🤷🏼‍♀️a jedna moje kamaradka rika, ze se v tehotenstvi vzdy dostane na idealni vahu. pokud pribira miminko, podle me to neni problem, vezme si co potrebuje 👍🍀

sarahsimona
autor
11. únor 2021

@gbp Fakt? Tak to mě uklidnilo. Já přibrala už 10 kilo, ale moje kamarádka přibrala za celé těhotenství 40 kilo, proto mě to trochu rozhodilo :D Každá z nás to má asi jinak 🙂

terezz29
11. únor 2021

Pokud mimčo přibírá a vše ostaní je v pořádku, tak bych byla v klidu. Naopak...já ke konci, co týden to snad kilo nahoru. Takže za 2 dolů bych byla tehdy vděčná.

meronym
11. únor 2021

@sarahsimona 40kg je opravdu extrem. Navrat do normalu pak musi byt dost tezky.

sarahsimona
autor
11. únor 2021

@meronym To je pravda :D Porodila před 2 měsíci a pořád vypadá jak těhotná....

gbp
11. únor 2021

@sarahsimona a jako doktor te nejak strasil? nebo jen oznamil, ze ted bys mela pribirat nejvic? tak ani, ten konec se pribira nejvic. ale on umi miminko zvazit a mel by poznat jestli se mu tam dari dobre. navic jako dve kila? ja teda nevim jak vazi tebe, ale me jen bez bot 🤷🏼‍♀️ takze dve kila ti udelaji i rifle, jina mikina, to ze se pred tim najis a napijes a nejsi po zachode 😅🙈

prezdivka
11. únor 2021

No nevim, já za celý druhý těhotenství přibrala asi 6 kg s tim, že jsem měla tu kilo plus, tu mínus... Dr. neřešil, protože dítě se jevilo v pořádku.

hezz17
11. únor 2021

Ja pribrala 6 kilo, dite melo skoro 4. Důležitý je, jestli pribira dite 🙂
To vazeni je stejne hrozne nepresne, podle novych výzkumu se od nej ma upoustet, kvuli velkym chybam v mereni. Jednou příjdeš v kozachach a riflich, jednou v leginach a teniskach...

sarahsimona
autor
11. únor 2021

@gbp Doktor mi řekl, že za poslední tři měsíce bych měla přibrat nejvíc kilo. Že je divný, že najednou hubnu. Mám si sledovat váhu a kdybych ještě hubla, tak to mám řešit na prenatální poradně v porodnici. Mě váží taky bez bot a jde o to, že od minulé návštěvy jsem zhubla dvě kila, místo toho, abych něco přibrala. Uvidíme, snad to bude vše dobrý 🙂

sarahsimona
autor
11. únor 2021

@hezz17 To je pravda :D Já se budu ted vážit doma, snad už nebudu hubnout :D

mourovatakocka
11. únor 2021

@sarahsimona Pokud miminko prospívá, brala bych to být tebou jako fajn bonus 😄 Já jsem teď taky šla s váhou dolů, kvůli dietě a neřeším to. Ona si od nás miminka vezmou, co potřebují, příroda to dobře zařídila.

kmarie81
11. únor 2021

Sem 38+5 a po dnešní kontrole mám za celé těhotenství nahoře 1,3 kg. Nejvíc sem měla nahoře cca v 7 měsíci 2,5 kg a od ty doby lehce hubnu. Doktorku to nechává v klidu malá se jí zda akorát, tak snad to tak i je. Je fakt že že mě má rozhodně co brát - začínala sem na 86,9 a teď teda mám 88,2 kg

malinkaelinka
11. únor 2021

Já pribirala cca do 20 tt a pak už skoro vůbec. Přestala jsem chodit do práce, chodila jsem po horách a tak jsem všechno vyběhala 😅😅

plksv
11. únor 2021

Vážím 48 kg. Při všech těhotenstvích jsem přibrala okolo 5 kg. Z porodnice jsem odcházela jak oblečená kostra s cca 42 kg. Děti v pohodě, všechny přes 3 kg.

mourovatakocka
11. únor 2021

@plksv Tak ti pěkně děkuju, to jsem si říkala, jaká jsem štíhlá figura :D

markyxx
11. únor 2021

Já jsem na začátku těhotenství zhubla 4kg a teď jsem na konci 8. měsíce a nabrala jsem jen 3kg celkem. Pokud dobře roste miminko, nejsi vysloveně hodně hubená (já třeba mám nějaké svoje tukové zásoby 😁) a nedržíš úmyslně nějakou dietu, tak bych se tím netrápila. Lepší než nabrat těch 40kg.

sarahsimona
autor
11. únor 2021

@markyxx Asi máš pravdu. Já byla jen vystrašená, protože mi doktor řekl, že v posledním trimestru bych rozhodně neměla hubnout :D

drep
11. únor 2021

Přibrala jsem celkem 5 kilo a nikdy to nijak nikoho neznervózňovalo, možná kromě mojí mamky 😂

petronilkaa
11. únor 2021

U prvního jsem přibrala 5 kg a u druhého 7 kg. Obě děti si vzaly, co potřebovaly.. Taky, jako @drep jsem znervózňovala maminku a ještě teda tchýni..😄 Vážila jsem se teda vždy doma. Ráno před kontrolou, po záchodě a vyslečená, takže jsem to měla přesně ten přírůstek/úbytek. S doktorovým přístupem by mě asi vážil i v zimním kabátě.. 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru