Hubnutí v 36. tt, je to normální?

evuli123
10. led 2015

Ahoj, jsem poprvé těhotná tak bych se ráda zeptala zkušenějších maminek. Jak jste to měly s přibíráním v posledním měsíci? Já mám za to že bych měla dost přibírat,ale kupodivu jsem začala trochu hubnout. Tak nevím jestli je to normální? Poslední 3 dny jsem měla nějaké zažívací potíže,tak možná je to následkem toho,ale trochu mě to polekalo. Do ted jsem jen nabírala.

v82
10. led 2015

Ahoj. V prvním těhotenství jsem ke konci přibírala kilo za týden a při druhém jsem byla poslední měsíc na stejné váze až do porodu. Byla jsem z toho taky nervozní, ale doktorka mi řekla, že je to normální. Pokud jsi do teď nabírala, tak to nejspíš opravdu bude následkem zažívacích potíží.

acacia
10. led 2015

Neřeš nedůležité věci. Každé tělo je jiné. Pokud je mimi v pořádku, tím spíš. Z krve by něco poznali, kdybys nebyla OK zase Ty.

evuli123
autor
10. led 2015

@v82
@acacia díky moc za odpověd. Já vím že asi plaším zbytečně. Jen jsem se lekla jak je to možné když mimi by ted mělo nejvíc přibírat a já hubnu. Ale docela jste mě uklidnily,asi to bylo opravdu tím zažíváním 🙂. Díky 🙂

alboo
10. led 2015

@evuli123 já teda fakt nevím, kde se vzala tahle myšlenka, že poslední 2měsíce těhotenství musí každý nabrat nejvíc ze všech měsíců těhotenství. Ve 36tt má většina dětí kolem 2kg a tudíž do konce přiberou průměrně 1,5kg, tak nevím, co by chtěl někdo furt nabírat... ale vetšina fakt přibere, ale ne kulu dítěti, ale kuli tomu, že se válí a žere 😎 . Já ke konci nabírala cca 1kg za měsíc, celkem 11 do termínu, za 10dní přenášení 3kg, ale to nebylo dítětem,a le mnou, ze stresu z vyvolání jsem žrala a žrala 😎 a pak sem teda byla i dost oteklá... takže byych v tom neviděla nějakej problém

evuli123
autor
10. led 2015

@alboo No to je asi ono. Furt clovek slysi jak posledni mesice se hodne nabira a pak kdyz se to drzi na stejne vaze nebo trosicku zhubne tak uz plasi,ze neco neni v poradku 😀

akmitaf
11. led 2015

Tak mě třeba Dr. říkal v prvním těhu, že poslední měsíc - od toho 36 tt už se právě moc nepřibírá. Byla jsem nadšená do té doby jsem přibrala krásných 8 kg a byla spokojená. No nakonec jsem za poslední měsíc nabrala 7 kg. Nic jsem skoro nejedla - byla jsem z toho dost zoufalá - mám veliký základ. Navíc v porodnici jsem narazila na Dr., který mě za to hrozně peskoval - bylo to hrozný. Nakonec se ukázalo, že jsem poslední měsíc strašně zadržovala vodu a když jsem jela z porodnice měla jsem navíc jen 2 kg. Každá maminka je jiná

akrimka_2009
21. led 2015

Stejně jako každé miminko.

svetlanap
22. led 2015

Já jsem taky poslední měsíc trochu zhubla, ne moc, asi kilo. Jak říkají holky, nestresuj se. Pokud se bojíš, tak brnkni doktorce, nebo jí to řekni, až půjdeš na kontrolu. pokud je mimčo ok a nezhubla jsi nějak moc markantně, tak bych neřešila.

v2e2rka
22. led 2015

Já jsem za celé těhotenství přibrala 6 kilo (měla jsem vytvořený dobrý základ, na konci šestinedělí jsem měla -9 kilo, takže spíš 9) a za CELÝ třetí trimestr jsem přibrala asi jen 1,5-2 kila, malý měl po porodu 3,5 kila a dle dr. jsem měla tak 2 litry plodovky. Takže pokud není hubnutí nijak velké (1-2 kila), nestresovala bych se zbytečně, může to být i zadržovaná voda, víc vyprázněná střeva, různý čas vážení, i teď to vidím, že rozdíly vah během dne jsou klidně i 1,5 kila.

sisinka74
28. únor 2015

Ja jsem v 8.mesici zhubla 2kg a to zeru jak kyselina, hlavne sladke. Neresim to. Predpokladam, ze to doktor vidi v TP.

markhrabe
3. led 2017

@sisinka74 a jak ti to dopadlo? Řešim teď stejný problém.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru