Ahoj maminky, ležím v nemocnici už týden pro hrozící předčasný porod. Jsem 31+3, hrdlo měkké, uzavřené, funkční délka 19 mm, hlavička naléhá.
Tři dny jsem dostávala pouze kapačku magnézka, teď už třetí den nic a to mě tady chtějí ještě týden nechat. Dostávám pouze
Magnezium v tabletách 6x denně. To ale snad můžu i doma, ne? Bydlim hned u nemocnice přes cestu. Měla jste to některá taky tak?
Jaká byla funkční délka u vás?
@ddeniska21 upřímně často je hospitalizace pouze z toho důvodu. Že málokterá ženská vydrží doma ležet...
No to asi ano, ale otazka je, jestli tim lezenim necemu zabranis. Ja jsem to doma ale dodrzovala poctive.
@ddeniska21 ahoj, ležela jsem 3 týdny od 32 tg v nemocnici na kapačkách magnézka a syn se narodil ve 37+3 tg, je to o tom aby byli doktoři sichrovaní a doma nevydržíš ležet a odpočívat v klidu
Ja lezela na riziku cca od 31tt do cca 37tt. CS 6 a hodne a často mi tvrdlo bricho. Dostavala jsem 1x denne Magnosolv, jinak nic. Ale domu me nepustili ani za nic, az v tom 37tt.
@ddeniska21 Ahojky, já měla dva předčasné porody, každý jiný.
U první holčičky mi ve 31tt začalo často tvrdnout bříško a skončila jsem také na 14 dní v nemocnici na kapačkách. Také mi píchly kortikoidy na dozrání plic miminka. Dcerka se na rodila ve 33 tt a byla v pořádku. V inkubátoru byla snad jen dva dny.
U druhé to bylo paradoxně horší byť se narodila ve 35tt. Praskla mi doma plodovka a ten den se také narodila, ale tím, že jsem žádné kortikoidy nedostala na dozrání plic miminka, měla dcerka problémy s dýcháním. Je také v pořádku, zaplaťpánbůh. Teď čekáme třetí, tak doufám, že bude vše v pořádku i když jsem smířená s tím, že se narodí také dříve. Naštěstí lékaři už umí zázraky ❤
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, v srpnu jsem skončila v nemocnici v 32+5tt, délka čípku 15mm, volně pro prst, brala jsem magnosolv od 21.tt. Dostala jsem kortikoidy na dozrani plic (předtím jem 2krát rodila předčasně) a jen ležela. Nechali si me tam 3 týdny. Malá se nakonec narodila v 37+3tt