Ahoj holky, předně bych chtěla říct, že jsem objednaná ke svému dr. za 5 dní takže samozřejmě svoje obavy pak budu sdělovat hlavně jemu. Nicméně tady bych se ráda zeptala alespoň zkušenějších zda se mám znepokojovat nebo být v klidu. Čekám první dítě a pozítří začínám 31. týden. Od cca konce 29. týdne cítím bolesti jakoby stydkých kostí (popsala bych to jako kdyby mi je někdo roztahoval) a od 30. týdne se k tomu přidaly i bolesti v úplně nejspodnější části podbřišku, je to jakoby takový silný tlak a cítím to nejvíc při pohybu, např. při zvednutí z křesla nebo z postele, když měním polohu při usínání nebo pro chůzi. Vím, že se vše napíná a připravuje na porod, ale ta intenzita mi přijde až moc výrazná. Myslíte, že by mohl hrozit předčasný porod nebo jste to tak měly také a vše bylo ok a v termínu?
Měla jsem taky takové bolesti, ale asi méně intenzivně, od 30tt jsem byla hospitalizována kvůli hrozícímu porodu a souvislost to nemělo..
Podle mě normální, ale samozřejmě na stopro to neví nikdo, ani doktor 🙂 držím palce
Ahoj, u prvního jsem tyhle bolesti měla cca od 25. tt a až do konce. Rodila jsem 39+1. U druhého skoro vůbec. Vůbec nic to nemusí znamenat, zbytečně se nestresuj.
V té oblasti stydkých kostí to může být bolest z rozvolňování stydké spony -pod vlivem hormonů, to s předčasným porodem nesouvisí. Riziko předčasného porodu je když se zkracuje čípek, máš děložní kontrakce...víc ti k tomu řekne gynekolog
Jela jsem kvuli tomu radeji do porodnice u obou tehotenstvi,pro jistotu.vubec nic mi nebylo.a obe deti jsem prenasela.hold se to takhle chysta.pokud budete hodne nejista radeji se nechte zkontrolovat.na me byli vzdycky mili a netvarili se ze plasim😉
Děkuji všem za rady a uklidnění ☺️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hasara33 Asi takhle, teoreticky hrozí předčasný porod vždycky, prakticky je to co popisuješ celkem normální a o ničem to nemusí vypovídat. A jinak mě třeba u prvního tvrdili, že porod bude určitě před termínem, byl hodně dole a tlačil a dítko je 40+6, oproti tomu u druhého nic a vykulilo se z hodiny na hodinu ve 38+2.