Ahojte holky, ted jsem se dozvedela ze ke konci tehotenstvi by se mel vysadit horcik. Jsem ted 40+6 a vubec jsem to nevedela. Muze to byt i tim horcikem ze se nic nedeje..?
Jo ale nevím jestli ho nemáš třeba na něco jiného... Nevím proč ho bereš, to bys měla probrat se svým lékařem.
Já ho brala hodně, 6tbl denně, do 36tt, pak už ne, nanmožná doporučení lékaře, možná ti práci/stahy dělohy opravdu tlumí.
taky beru magnosol, ale teď mi dr. říkal do 36.t a pak už vysadit
Taky jsem brala magnosolv a doktorka říkala, ať ho pomalu vysadím, říkala mi to, jak jsem byla 36+2.
Hmm tak to jsem asi v kasi...
@denisamaz v kaši ne, určitě ráno zavolej lékaři. Já teda měla silné dávky hořčíku a vyvolaný předčasný porod, takže ve čtvrtek jsem ještě měla plný hořčík, v pátek rozhodli rodit, praskli vodu, dali tabletu na vyvolání ale až v sobotu oxitocin a Hamilton těm stahum pomohl. Ale nejspíš to bylo tím extrémně předčasným porodem. Ty máš myslím do vyvolání ještě týden 😉 určitě to dáš i dřív 😉
Já taky jedla hořčík až do konce... 🙂 porod sice vyvolávaný, ale šlo to...
@verunka_korunka no ja se divall ze jsem brala pomerne nizke davky horciku. U dospeleho cloveka se bere denne 300 az 400 mg na den a u tehotnych 450 mg a ja brala jen 240 mg na den. Takze to snad bude ok..
Ja brala kvuli tlaku magnesko az do konce. Jeste i v porodnici mi ho davali v infuzi, aby mi srazli tlak a zaroven vyvolavali porod. Myslim, ze to az takovy vliv na kontrakce nema. Ale samozrejme, pokud jsi ho mela kvuli tvrdnuti bricha, tak by se mel vysadit ve 36.tt.
beru 6tabl denně od 16tt co mám velmi časté tvrdnutí. Vysazuje se měsíc před termínem, aby dělha u porodu nebyla líná❤
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@denisamaz asi může, hořčík se dává aby zastavoval kontrakce a děložní stahy