Ahoj, brala jste některá hořčík po celou dobu těhotenství? Jaky jste měly potom porod? Vím, že by se mě vysazovat cca ve 36. tt, ale po vysazení mám šílené křeče pod prsy a po stranách bricha,že jsem ráda,že dojdu na WC,v takovém stavu bych nebyla schopná porodit....
Já jsem brala horčík nejprve kvůli děložní činnosti od cca 23. tt a pak jsem v 30.tt prodělala akutní zánět slinivky, tak mi ten hořčík nechali. V cca 35tt mi doktor říkal, že bych ho měla vysadit, ale pak říkal, když mi ho vyloženě předepsali ve VFN v Praze, tak že ho teda mám brát... Protože jinak přesně, jsem měla šílený křeče v celém břiše (a to už nebylo tou slinivkou).
No a já jsem porodila přesně v 36.tt i s hořčíkem... a v 17 hodin jsem přijela do porodnice s kontrakcemi po 6 minutách. Doktor mě chtěl poslat domů, že to ještě není k tomu... Já jsem si ale vyhysterčila, že tam prostě chci zůstat (byla jsem hrozně zeslábná kvůli té léčbě slinivky) no a v půl sedmé už jsem měla kontrakce po 3 minutách... Vystřídali se služby a porodila jsem v půl deváté (a to bych porodila mnohem dřív, ale ještě mi na poslední chvíli dávali kapačku s ATB, tak jsem musela čekat... :-/ )
Takže já v pohodě porodila i s hořčíkem a byl to docela fofr. Ale fakt to může být náhoda, protože se mrňouskovi už u mně nelíbilo, že jsem měla takový šílený komplikace...
A nešlo by to třebas jen snížit dávku?
@anguly možná je to dost individuální,děkuji za zkušenost,během cca 14 dnů jsem snižovala ze 6 tablet denně jen na 2,ale asi po týdnu užívání jen těch 2 tablet se mi začaly křeče v mírnější forme vracet,takže jsem se zase "naladovala",aby se mi křeče nerozjely naplno...příští týden to chci probrat s doktorkou,ale jelikož to je casto co lékař to názor,tak se ptám i tady na MK...
@radkan91 to nevim, ale ptali se me na to. Kazdopadne ted jsem cetla studii, ze kdyz se vezke obcasne i ve 3.trim.a nebere se cele tehu, je naopak ku prospechu, avsak kdyz se bere dlouhodobe a pak se vysadi, tak jak je doporuceno, zpusobuje dlouhy porod. Kamaradka brala taky horcik behem obou tehu a nadavala, ze je blba, ze diky tomu mela 2x dlouhatansky porod. Jspu o tom clanky, mrkni spis na ne 😉
Ja jsem brala horcik po celou dobu tehotenstvi, porad stejnou davku i v den porodu jsem si ho rano dala. Ve 4 rano zacly mirne kontrakce, ve 13:00 uz jsme jeli do porodnice, to bylo po 5 minutach a od 16:00 uz to bylo silne dost, ve 20:00 se mala narodila ve 38 tydnu.... Tak nevim. Vse bylo ok.
Brala jsem ho az v prvni a posledni fazi tehotenstvi, dle doporuceni lekare jiz v mensi mire. Porod byl planovany cisar. Chce to poradit se s lekarem.
@vzkazyzuniverza děkuji za zkusenost🙂
Podle studií, které jsem četla (jsem z oboru) vede k zdlouhavému porodu nebo přenášení jeho dlouhodobé užívání. Když se užívá třeba od 20tt až do konce, děloha je pak až moc relaxovaná a nedělá kvalitní kontrakce. Nedostatek hořčíku je ale pro její činnost také špatný. Ideální je začít užívat ho 6-8 týdnu před porodem a užívat ho až do konce, to je tak ta optimální doba, aby jeho hodnota byla ok a naopak pak děloha pracuje velmi dobře. Taková je , laicky, teorie 🙂 Problém je, že spoustě maminek tvrdne břicho nebo je třeba zlobí žlučník a potřebují ho dřív...
@ester34 a hlavne je si treba uvedomit, ze neni horcik jako horcik, jsou vstrebatelne a nevstrebatelne formy a to take hraje roli.
Brala jsem horcik od cca 28tt do 36tt, dr.rikal brat dal, 36+6 jsem porodila a tuk,tuk horcik vliv na porod nemel...
@vzkazyzuniverza já beru tablety magnesii lactici ..
@pucmelinka to ráda slyším,asi to má každý jinak,děkuji....
@radkan91 a co doktor to jiny nazor...na genetice rekli do 36 tt, muj dr,at ho beru dal, ze to vliv stejne nema
@pucmelinka právě že člověku řekne každý doktor něco jiného....tak jsem se chtěla zeptat i tady na zkušenosti...
@pucmelinka 8 týdnů užívání je totiž ještě v pohodě 🙂
Magnezko jsem brala celý druhý trimestr v tabletách, třetí trimestr jsem celý ležela v nemocnici, každý den kapačka. Pustili mě 14 dnů před termínem porodu. Rodila jsem v termínu, v noci mě probudilo vlhko a holka byla na světě za hodinu a půl po mém probuzení. Tak nevím 🙂.
Holky, jaký hořčík jste prosím braly? Já nejdřív magnosolv, teď mám laktát a přijde mi slabý. Včera jsem objevila tento: http://www.chytre-miminko.cz/produkty/chytre-mi... Nemáte někdo zkušenost? Trpím na migrény, teď ještě silnější než před těhotenstvím😞 takže ho beru od 1. trimestru - a brala jsem i před otěhotněním.
Hořčík jsem jedla po tunách od 20 tt až snad skoro do porodu, nějak jsem ho zapomněla vysadit. Vysadila jsem snad týden před porodem. Pořád jsem se bála, že porodím dřív. Tvrdlo mi břicho 20x za den , i víc. Porod jsem měla indukovaný ve 38 tt kvůli preeklampsii a od tablety po finále se vším všudy 3 hodiny a šest minut, byl to hukot. A to jsem byla jen na jeden prst při příchodu do porodnice.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@radkan91 ja brala na zacatku kvuli tetanii, pak mi to dr.stopnul a od 28.tt jsem brala.z ovu kvuli tvrdnuti bricha a zkracovani se cipku. Ukoncila jsem uzivani okolo 35tt, mozna driv a pri porodu jsem byla zasekana docela pekne dlouho, porod nakonec ukoncen po 30 hodinach manualnim otviranim branky. Nevim, zda to bylo horcikem nebo jsem proste mela smulu