Ahoj maminky. Snad budete nektera vedet 🙂 Jsem mesic pred porodem a chtela bych zacit brat homeopatika, Arnica Montana samozrejme. Ale nechapu, ze vlastne udaje kdy zacit brat a jake redeni se strasne ruzni. Nekde pisou mesic pred porodem 30ch, nekde 15ch. Nekde zase ze az 14 dni pred 9ch. Ja zila v domneni, ze je to mesic pred porodem 30ch (vzdy je to 5gr jednou denne). Tak co si mam tedy vybrat? 😀
Já jsem začala brát Arnicu cca měsíc před porodem, ředění 9CH(doporučeno lékařkou homeopatkou), 5 kuliček 1 x denně. Po porodu jsem brala stejné ředění 3 x denně, na hojení je opravdu výborná, k tomu Chinu 5CH také tak(je dobrá na krevní ztráty po porodu, celkové vyčerpání atd, tu jsem brala týden) a Staphysagrii, taky 5CH, protože jsem rodila akutním císařským řezem a je výborná na hojení řezných ran. Vše se mi krásně zahojilo, jizva vypadá dobře 😉
Ja tedy nevim, Arnicu jsem brala az po porodu na podporu hojeni. Nazor jedne homeopatky je, ze se homeopatiky leci nasledky a neberou se jako prevence. Nespravne zvolene homeopatikum muze naopak uskodit.
taky si chci koupit arnicu,koupím to normálně v lékárně?Ty kuličky se nechají rozpustit ve vodě nebo se polykají?
o.k.díky
Tak já jsem nakonec dostala od mojí PA předepsánu Arnicu 15ch, Caulophylum 15ch, Gelsemium 30ch a Acteu 15ch. Docela jsem koukala, že je toho tolik 😀 A do toho mi gynekoložka doporučila Graphites 30ch 🙂
Kdyby někdo chtěl, mám arnicu 9 ch a staphysahgria 9 ch, ještě tam hodně zbylo, stačilo mi pár kuliček po porodu a už je mi úúplně dobře a teď už nevyužiji
dobře napíšu Vám zprávu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Záleží jak ti to doporučí homeopat 🙂 Já brala nejen před porodem, ale i během porodu a po porodu různá homeopatika, ale už bohužel nemám napsáno která a v jakém ředění a jak často. Porody jsem měla pohodové a skoro bych řekla bezbolestné, druhý i superrychlý a hojení ukázkové. Navštívila bych dobrého homeopata a s tím se poradila.