Pomoc už sem v 34tt a strie mám snad všude po stehnech ale tedkon se mi dělají další hrozné to Švédi mažu to ale nic proste se stejně udělají mate to někdo stejně ? Nebo to mám zase jen já? 😢
@makky1310 já vím ale sem z toho úplně na prášky je to šílený rudy a fialové no hrůza no :/ Chjo
@lucaaaaaaqa ja vim😔. Ale fakt neboj, ono to hodne vybledne. Mne se teda v tehotenstvi udelalo jen par na brise(uz jsou vybledly) ale mam jich kupa z obdobi kdy jsem mela 25kg navrch. Taky na stehnech atd...ale dneska by si toho uz nikdo nevsiml😉
Na stehnech jsem měla strie vždycky, to jsem neřešila, akorát mi přijde vtipné že se mi tam ještě nějaké vlezou mezi ty staré. :D V podstatě moje nohy jsou jedna taková velká strie. :D
Co jsem začala řešit někdy ve 14tt byly prsa, tam jsem strie nechtěla, ale bohužel se mi z boku nějaké udělaly, co se dá dělat. Od té doby se mazu skoro denně ElastiQ a dlouhou dobu to bylo super. Asi i proto, že jsem kůži měla lehce natáhnutou špeky, takže na růst miminka byl prostor. :D Pak mi vylezl pupík a potrhala jsem se kolem něj, z ničeho nic, asi tři týdny zpátky. Strie jsou malé, tenké, nijak výrazné. Na bocích je to ok, tam se kůže zdá pořád pružná a s vůlí, ale vepředu prostě ne. 🙂
Už to neřeším.
Mažu se dál, jestli to pomáhá nebo ne těžko říct, podle mě by to mohlo vypadat mnohem hůř bez toho mazání, ale kdo ví.
Taky je mám totálně všude - prsa, boky, bříško, stehna pěkně kolem dokola. Začala jsem se radovat, že žádné mít nebudu a rozjelo se mi to pěkně po půlce těhu. Zesvětlalo to, ne že ne 🙂
Bohužel s tím asi nic neuděláš, já se mažu i třikrát denně a stejně se mi udělaly a vypadá to hrozně. Ale časem to zesvětlá a bude to maličko lepší.
Mne se na konci 1.trimestru udelaly na prsou a mazala a masirovala jsem kazdy den po sprchovani bi-oilem (elastiQ krem byl na to moc tuhy).Bi-oil je docela drahy,ale myslim,ze fakt pomohl a bez nej by to bylo mnohem vic videt. Taky byly tmave fialove,ale ted uz skoro nejdou poznat. V 9. mesici se mi udelaly i na brisku a tam uz bi-iol nestacil a mazala jsem Leniensem (dala mi ho ma PA,ze je to pry zazrak,je to myslim nake sadlo a v lekarne ho normalne sezenes) a stridave i ElastiQ (ale spis proto,ze jsem dostala vzorecky a chtela zkusit vsechno). Ted uz nejsou fialove a pomalu blednou,ale takovy uspech jako s prsama to bohuzel nemelo ☹ Zas jsem nasadila Bi-oil a doufam,ze se to jeste zlepsi,az se brisko stahne.
Zkusila bych urcite ten leniens,je hodne mastny a za hubicku a kdyz tak kombinovat s necim jinym,ale hlavne mazat mazat a mazat nekolikrat denne (olej jen po sprchovani,jinak pry vysusuje).
Drzim palce, at je to lepsi a dalsi se uz nedelaji! 😉
Zkus modrou Indulonu. Ja se mazala cele tehotenstvi pouze tim a strii nemam ani jednu. A to jsem pribrala 25 kg a byl mne vazne kus.
Moc vám všem dekuju aspoň vidím ze v tom nejsem sama :D mám je právě všude prsa boky a stehna šílený :o už Toho mám dost jen se těším až to bude světle a budu mít klid
Me strie na brise vyskakaly behem jedine noci uz ve 4 mesici a to jsem az do 6 mesice nemela vubec bricho. Proste asi hormony. Mazala jsem 2x denne jak blazen, ale nepomohlo to. Je to holt o genetice i kdyz ma matka nema ani jednu na pamatku. Jizvy mam tak dlouhe a cetne, ze uz asi ani verejne koupaliste nehrozi. Mozna v jednodilnych plavkach
Ahoj, ja mazala olejickem od Saloos a strii na brise nemam ani jednu. A to mam strie z puberty, tak jsem je v tehu ocekavala a ono nic.
Ahoj tak mi se začaly dělat strie už od 26tt a jelikož vím že to mam i dědičné tak jsem rezignovala na bi-oil a podobně drahé krémy protože by to byly vyhozené peníze ..... koupila jsem si v lékárně dr.max krem co se jmenuje Lady max a můžu říct za sebe ze čim víc mažu tim světlejší ty strije jsou 🙂 samozřejmě se mi dělají strie dal ale když je mažu jsou světlejší a vypadají mnohem lépe 🙂
Mě se tak cca před třemi lety začli taky dělat strie a ani jsem si toho nevšimla a ze dne na den byly :D 😖 A to jsem těhotná teprve teď 🙂 Mám je nejvíc na bocích, stehnech, zadku a trošku i prsa. A víš co? Manžel je má taky, stehna, boky, zadek. Prď na to :* Vem si, že někdo si ty jizvy dělá sám a dobrovolně (dozvěděla jsem se, že se kámoška řeže - nohy, ruce prostě všude).. Co ale můžu doporučit na strie jsou určitě vymačkané brambory, cibule, Elasti-q Exclusive nebo olej, ricinový olej a hlavně, dermaroller!!! ❤👏 A pokud chceš zainvestovat do něčeho, co vážně zabírá, tak třeba Trillastin nebo laser.. 🙂
@katerinaf27 ahoooj moc dekuju o tom laseru přemýšlím ale nevím jestli to pomůže :D doufám ze ano protože já to fakt nemůžu nějak prekousnout kdyby byly málo ale tohle je móc :2
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Neboj, urcite nejsi jedina. Ja vim ze je to neprijemne ale bohuzel to k tomu patri. Nekdo maze a stejne se udelaji, nekdo nemaze a nic. Zalezi na elasticite. A nejaky cas po porodu dost vyblednou. To mimi za to stoji😉