Hlenová zátka nebo planý poplach. Co myslíte?

solnicka_sol
14. kvě 2020

Ahoj holky !
Včera 36+6tt som bola prvý krát na poradni v porodnici. Po vyšetrení “ na koľko som otvorená “ - poriadne ani na 1cm, som doma vyšpinila krv (cca hodinu po vyšetrení po čúraní). Prvé špinenie boli tmavšie hrudky krvi a papier som mala tmavo červený- fialový . Až do včera som mala takto vínový papier po čúraní a až pred spaním bol čistý. Dnes ráno asi tri hodiny po zobudení som si na kalhotkách našla hnedý flek ( presnú farbu neviem , pretože kalhotky boli same o sebe rúžové) . Tak som si dala vložku a asi po hodine s vložkou som tam našla hnedý hlien .
Myslíte že je to hlenová zátka ? Dnes mám teda 37tt. Bolesti (okrem únavy a nechutenstva) nemám , poslíčkov som mala ešte v dubnu (ak to boli vubec oni, pretože to trvalo asi 5 minút..) . Alebo som vyšpinila nejaký iný hlen? Na dotyk bol (s prepáčením) soplovej konzistencie. 🤷🏼‍♀️
Pridávam fotku, dúfam že nikoho nepohorší 😢

Za rady vopred ďakujem. ❤️

guliii
14. kvě 2020

Může být, je možné že bude odcházet i několik dní. Já rodila až 14 dní po tom co mi odešla zatka. Takže to že odchází nemusí ještě vůbec nic znamenat.

cysticka
14. kvě 2020

Takhle vypadala moje hlenova zatka a druhy den jsem rodila, ale uz tu je psano, rodit muzes klidne az za dva tydny.

solnicka_sol
autor
14. kvě 2020

@cysticka no, my sme práve cez víkend chceli ísť ešte na chatu k Liberci, ale bývame v Prahe , takze výlet asi nechávame na podzim/zimu. Ak by ale chcelo prísť malinké na svet už zajtra, vôbec by som nebola proti 😅😂

cysticka
14. kvě 2020

@solnicka_sol klidne bych jela. Ve Vrchlabi je skvela porodnice 😀 drzim palce 🍀

miba10
14. kvě 2020

@solnicka_sol také jsem Takhle měla hlednovou zatku. Může odcházet najednou nebo i týden. Mě odcházela asi 5 dni a rodila jsem týden po tom co odešla a 9 dní před termínem.

krista25
14. kvě 2020

Začala mi odcházet v pondělí a ve středu odpoledne jsem porodila. Ale kamarádkám odcházel X týdnu před porodem. 🙂

krupka3
18. kvě 2020

@solnicka_sol Nebyla bys proti rodit 37+0? A nevadi ti, ze dite jeste neni donosene? Ze by ti ho v porodnici kvuli tomu nejspis automaticky vzali nekam na vyhrivani a nebyla bys po porodu s nim? Ja si nekdy rikam, jestli si zeny vidi do pusy, kdyz takove veci pisou. Zatka muze odchazet dlouhodobe, a muze to byt i tydny pred porodem. Priste bych do sebe predevsim nenechala hrabat, odpustis si pak podobne problemy a riziko zavleceni infekce do porodnich cest a k diteti.

solnicka_sol
autor
19. kvě 2020

@krupka3 ahoj. Nie nemyslím si že by bolo dieťa v 37+ tt nedonosene . Mám v okoli veľa mamičiek ktoré takto porodili a deti nemuseli ísť na žiadne “špeciálne “ miesta . Neviem čo je zle na tom že sa matka teší na vlastne dieťa, nevie sa ho dočkať a tak sa teší snáď už od 30tt že porodí .... ale pozri , už mám takmer 38tt a stále nie je von , takze bude všetko ok 😉 a ako do seba nemám nechať hrabať ? Akože povedať lekárke že vyšetrenie nechcem pretože mi hrozí infekcia ? Alebo ako ? :D prepáč ale tento tvoj komentár vôbec nedáva zmysel :D takéto agresívne a nezmyselne rady nepotrebujem, ale ďakujem ❤️

krupka3
19. kvě 2020

@solnicka_sol Dite je povazovano za donosene od 38+0. Jen aby ses nedivila, kdyby pak v porodnici meli jiny nazor nez ty. Jiste, ja se na dite tesim uz od 0+0tt, a stejne si moc preji, aby zustalo v deloze tak dlouho, dokud nebude plne donosene. V tom neni zadna agresivita. A ano, presne tak jsem to s tim hrabanim myslela, ze lekari oznamis, ze si z duvodu rizika zaneseni infekce neprejes vnitrni vysetreni. Nebyla bys prvni ani posledni, pokud mas ten pocit. Rozhodne je to lepsi pocit, nez kdyz do tveho ditete po porodu zacnou cpat nekolik tydnu na JIPce ATB, protoze ti ho sami nakazili. Ale kazdy jsme strujcem sveho stesti, nekdo si mysli, ze jej dosahne tim, ze se podda rukam lekarum, pak hodne stesti. Nenalezi mi to soudit, dala jsem ti jen radu, jak s ni nalozis je na tobe.

vladienka
19. kvě 2020

@krupka3 nechcem sa zapajat do debaty ci niekto chce alebo nechce porod ale dieta je donosene od 37+0 👍

lencamat
19. kvě 2020

Ahoj me hlenova zatka odesla na ráz 36+4 .Na kontrole jsem byla 37+2 dr uz my psala dalsi kontrolu uz do porodnice.A druhy den 37+3 vecer se mala narodila vahu mela dobrou 3200g na.to.ze sla na svět tak brzo.Plodova voda my neodtekla zacalo to bolestma a pak kontrakcemu 3x po 9minutach.A jak jsem byla u doktora i na kontrole byla jsem 36+1 tak my rekl ze jsem otevrena na 1 cm a ze vidí hlavicku docela jsem byla stoho v šoku.Tak držím palce.

leymea
19. kvě 2020

Ja teda v obou priparech mela uplne jinou hlenovou zatku, kazdopadne u prvniho jsem do 24 hodin porodila a u druhyho mi pri odchodu zacal porod. Kazda to ma jinak, ale kdybych takhle spinila dal tak si radeji zajedu na kontrolu. Jelikoz jsem u obou tehotenstvi ani jednou nezaspinila tak by me to docela vydesilo, i presto, ze je to po vysetreni "normalni".

dekubo
19. kvě 2020

@krupka3 dítě se bere za donošené od 37+0... v porodnici rozhodně jiný názor mít nebudou...

solnicka_sol
autor
19. kvě 2020

@lencamat trošku závidím 🙂 my sa doma už nevieme dočkať . 🙂 za ten týždeň od kedy sa mi spustil hlen tak sa nič nestalo, okrem jedných malinkých poslíčkov. Zajtra mám kontrolu tak uvidíme . Skôr si už ale začínam myslieť že budem prenášať , tak snáď je to iba blby pocit :D

solnicka_sol
autor
19. kvě 2020

@leymea ahoj! Tak mne prešiel týždeň a špiniť som prestala po jednom dni (asi ako som sa vyčistila) 🤷🏼‍♀️ Ináč som problémy nemala , pohyby stále klasika . Tiež som si ale hovorila že ak by spinenie pokračovalo tak by som ihneď šla za lekárkou. Ale tak týždeň som vydržalo keďže problémy neboli. Zajtra mám ráno kontrolu tak smäd to bude ok 🙂

leymea
19. kvě 2020

@solnicka_sol ja si nevsimla, ze to je diskuze uz z minuleho tydne 😊 tak to je dobre, ze to prestalo 😉 urcite zitra bude vse v poradku 😉

lencamat
19. kvě 2020

@solnocka_sol ono uvidíš me třeba každý říkal že když odejde hlenova zatka tak porod může být kdykoliv.Tak popravdě jsem se bála.Byla jsem i právě v té době nachlazena a chtela jsem se do porodu vykuryrovat ale bohužel mala se drala dříve a rodit když ma člověk rýmu nepřeji nikomu.A říká se ze každé těhotenství i porod je jiný.Tohle bylo moje druhé těhotenství syn se my narodil pres na den v terminu a u nej jsem neměla ani poslicky a neodtekla my hlenova zatka.Tak uvidis.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru