Ahoj holky,odešla mi ráno hlenová zátka..mám nějak plašit? Od té doby normálně poslíčky a tvrdnutí břicha. Jsem 38+3 kdy se vám po odchodu zátky rozjel porod a rozjel se kontrakcemi a nebo odtekla plodovka? Děkuju
Odešla mi hlenová zátka, měla jsem bolesti a pak jak když utne a ani po týdnu nic takže jsem stejně musela na vyvolavacku.
Holky mám stále vlhké kalhotky není to proud ale jako kdybych si “učůrávala”😂😂prominte za takový slovník ale nevěděla jsem jak to napsat😂
Myslíte že mám radši jet do porodnice?🙊
@adela1399 dát si vlozku,dojet do porodnice. Oni jí tam poliji čím si a když to zezelena,tak je to plodovka. Další postup rozhodnou oni 😉
@adela1399 u prvniho syna me to ucuravani probudilo. Ucurla jsem asi 4x, mela jsem mokre stehna, takze jsem si rikala, ze tohle tezko bude vytok. No radeji jsme jeli a hned po prijezdu mi praskla voda, cca 2 hodiny od toho ucurnuti. Vem si poporodni vlozku a mozna radeji zajed (ja ji sice mela, ale pak uz jsem neucurla,takze byla sucha 🤦♀️), oni udelaji test jestli to je plodovka. Opakovalo se mi to i u druheho syna, ale byla jsem vybavena a mela doma ten roztok na rozpoznani plodove vody, samozrejme se to zbarvilo. Jenze vlozka pak opet sucha a oni mi neverili. Radeji bych jela 😉
Teď jsem si ji vzala...tak počkám chvíli. Do toho čekám na policii,přišla jsem k autu a někdo mi celou stranu objel klíčem,tak teď nevím co a jak😂to je šílený..doufám,že to tady ještě není já nějak nejsem připravena ještě😂🙊
Odchod hlenove zatky neni priznak porodu. Ja ani nevim, ze mi odesla a to jsem rodila 2x.
Odešla mi hlenová zátka cca ve 12 a v 18:32 byla malá na světě. 😀 Ale u každého je to dost individuální.
Mne odchazela prubezne tyden, ale nejvetsi cast az pri tlaceni v bazenku.
Taky bych ještě neplasila. Ono ani prasknutí vody není úplně jednoznačným spouštěčem. To až ta kombinace kontrakci,odtoku plodové vody atd. Pořád je lepší být v klidu doma. Počkala bych na pravidelný kontrakce.
Já měla bolesti cca 9h,které jsem ale nebrala,jako porodní. Až když mi doma praskla voda a začaly kontrakce po 5,tak jsme to měli jen tak tak. Nakonec z toho byl překotný porod 🙄😁
No holky já se bála i kvůli té plodovce,že bych to nepoznala...protože mám pozitivního streptokoka a v porodnici mi v poradně řekli,že mi musí dat 3h před porodem ATB a že i kdyby praskla voda a neměla bych kontrakce tak hned do porodnice aby to stihli právě.
@adela1399 tak to potom jo. To bys tím pádem nebyla za hysterickou prvorodicku 😉
U prvni mi odesla par hodin pred porodem, u druhe ve 30.tt porod na den D. Co se tyce streptokoka. Kapacka kapala, ale porod byl tak rychlej, ze rozhodne se nemohlo atb dostat do tela tak rychle. 😀😀😀😀
@adela1399 ja pozitivniho streptokoka nemela a jela jsem. A to mi u druheho rekli,ze nerodim (chteli me poslat domu, nalez 1cm jako rano) a neverili, ze jsem ucuravala plodovku. Za hodinu a pul se malej narodil. Prvni syn se narodil za 3,5 hodiny,ale to mi hned po prijezdu ta plodova voda praskla a byla jsem otevrena na 4cm. Takze ja jsem rada, ze jsem jela, byla jsem v klidu a slo to docela u obou rychle (hlavne ten druhy porod, nez jsme sepsali vsechny papiry tak jsem skoro porodila 😀 ).
Takze jsi nakonec jela? A byla to ta plodova voda? Jak to ted vypada?😊
Ano nakonec jsem jela🙂Vyřešila jsem i auto😂v porodnici mi natočily monitor a zkontrolovali růčo,prý jsem na jeden prst a plodovka to nebyla,prý to byly zbytky té zátky...poslali mě domů abych dala horkou vanu a že pokud má tak se to rozjede. Zítra poradna v porodnici,tak třeba mi řeknou více. Moc Vám děkuji za vaše odpovědi😙Trošku zklamaná už jsem tu malou prdelku chtěla videt🙈
@leymea my u syna ani papíry nedopsali 😂
@amazonkajanik 😀 😀
@amazonkajanik ale urcite Te nechteli posilat domu 😀 😀
@adela1399 Mě začaly kontrakce ve 2 v noci, kolem 4,a 10hodiny odchod zátky, a druhý den v 10 byla malá venku.
@leymea to ne no. Ještě se mě pak sestra ptala,jestli porodim na vyšetřovně,nebo jestli zvládnu přejít na sál. Přešla jsem a ta kontrakce mezi dveřmi byla fakt brutální,že když jsem zařvala,tak mi chlap málem skočil na záda,jak se lekl 😂
Mno,syn se narodil 40min od prasknutí vody,ještě že jsme to do porodnice měli jen 6min
@amazonkajanik ty jo, sice mame nemocnici asi tak minutu autem, ale ja nez bych se vyhrabala z bytu tak bych porodila 😀 😀
Mne odcházela hlenova zátka 14 dní před porodem. Neznamená to, že hned rodis
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@adela1399 do 24 hodin. Ale je to individualni. Nekterym odchazi klidne i 14 dnu pred porodem. Mimi je donosene a muze na svet 🙂