Hemiltnův hmat ještě před termínem. Lze to udělat?

luciela97
16. bře 2020

Dobrý večer,
Mám na Vás neobvyklou otázku. Udělal někomu z vás gynekolog hemiltna dřív než po termínu?
Zítra začínám 39TT což o to do termínu bych i možná vydržela kdyby všechno bylo v pořádku. Před měsícem a půl jsem byla hospitalizována pro předčasné otevírání s kontrakcemi (naštěstí se to gynekologům povedlo zastavit. Ale od té doby se neustále pomalu otevírám a malá se hodně tlačí hlavičkou dolů.. před 14 dny mi bylo sděleno, že určitě do týdne porodím, minulý týden to samé.Ale teď k věci, každý den mám šílené poslíčky, nemůžu už sedět, stát ani ležet. Spodek mám šíleně nateklý, už mi dělá problém se otřít i po malé. Napadlo mě tedy, požádat o hemiltnův hmat. Myslíte si, že by to teoreticky šlo udělat i v tomto týdnu nebo budu muset ještě počkat do termínu a dýl? Nechci aby na mě na gynekologii koukali jak na blba, když se na to budu ptát. Děkuji za odpověď

gruyerre
16. bře 2020

@luciela97 požádat můžeš, uvidíš, jak se k tomu postaví lékař, jestli si bude myslet, že je k tomu důvod, a bude li to proveditelné, tak ti ho asi udělá. Mně byl v prvním těhotenství nabidnut před termínem a v druhém jsem si o něj před termínem požádala, já jsem ale "musela" porodit do 40+0

cilkat
16. bře 2020

Z důvodu tehu cukrovky jsme se u mě dohodli na vyvolávání v 39 tt... Myslím že v 39 se dá dohodnout na mnohém.

luciela97
autor
16. bře 2020

Moc děkuji za odpovědi, zkusím se zítra domluvit a uvidím

elesse
16. bře 2020

Me ho delala den pred prvnim terminem, ale urcite by nebyl problem i driv, jen zalezi jestli se tam doktor dostanr

lovemusicsun
16. bře 2020

Mě ho udělala doktorka ve 39tt. Čekám druhé dítě a taky jsem měla silné poslíčky. Otevírám se, vše je připraveno. Ale bohužel asi nepomohl, je to už 5 dní a stále se nic neděje.

aneta15
16. bře 2020

@luciela97 mě ho udělal doktor bez mého svolení ve 38+5 ještě večer jsem porodila

verionka
16. bře 2020

Mně ho dělali 39+2, protože jsem uz byla otevřena na 2 cm a malý naléhal hlavičkou. Narodil se pak 39+5 po trech dnech slabých a nepravidelných kontrakci, kdy jsem byla už na 5 cm, takže pak ještě jeden Hamilton, za dve hodiny mi pichli vodu a za další hodinu bylo mimco venku 😊

blahoska
18. bře 2020
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Většina maminek měla opačný problém, že jim gynekolog provedl tento zákrok bez toho aniž by je o tom informoval. Být tebou tak nespěchám, vím, že už se těšíš, ale účinnost Hamiltonova hmatu není 100% a funguje pouze pokud je tělo připravené - info tady - https://www.kojenecke-obleceni.eu/hamiltonuv-hmat-x31321

lani1
14. kvě 2020

@luciela97 mne ho doktor udelal urcite driv nez v 39, protoze sem do porodu dost litala a pracovala a on porad, ze uz jsem vic a vic otevrena a ze uz se ani neuvidime za tyden a ja zas prisla a reklamu, ze me zbytecne vystesoval, ze porad cekam kdy uz, on ze koukne a udelal ho bez sloveni, byla sem nastvana, kdyby to bylo naspadnuti porodim udajne do24h ale jeste cca tyden necely nez mi praskla voda, coz me upozornoval, ze mi totak asi zacne

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru