Hamiltonův hmat - za jak dlouho zabere?

eliesch1
6. lis 2018

Ahoj holky, chci se zeptat, vím ze to je individuální ale i tak mě to zajímá 😊 za jak dlouho vám zabral hamiltonuv hmat? A jak jste se citily po něm? Já mám dnes 7 dni po TP a konečně mi ho doktorka udelala, hned jsem zacla špinit, bolesti do břicha a do zad sice nepravidelně ale něco se už začíná dít tak se modlím ze to přijde co nejdřív když už mám týden po termínu 😔 dekuji za různé útěchy či rady a názory 😊

gruyerre
6. lis 2018

@eliesch1 mně s prvním miminkem nezabral. S druhým miminkem jsem si ho nechala udělat dvakrát, poprvé nic a podruhé v den, kdy jsem měla jít na indukci jsem si ho vyžádala v naději, že se díky němu snad vyhnu tabletkám a taky že jo, zabral okamžitě a za 3 hodiny se malý narodil. Hooodně záleží jednak na připravenosti porodních cest a za druhé na šikovnosti doktora, musí to udělat pořádně 😀.

vladusa85
6. lis 2018

Mě ho dělali ráno, potom během dne jsem měla nepravidelné kontrakce, od 20:00 pravidelné, ve 23:30 jsme vyjeli směr porodnice a ve 2:54 byl malý venku. Přenášela jsem 5 dní.

jitulka89
6. lis 2018

@eliesch1 doktorka mi ho udělala ve čtvrtek ráno a v sobotu se narodila Adrianka, od zákroku jsem špinila a odešla mi i zátka. Jinak mi po něm bylo docela nevolno a osobně to pro mě bylo bolestivý

elher
6. lis 2018

ahoj, já si ho nechala udělat včera ve 40+1. Celý den mi tvrdlo břicho, malý se mlel (asi jsme ho tím naštvali). V noci jsem nespala, nevěděla jsem, jak ležet - buď bolelo břicho, nebo se divně napínalo... Usnula jsem asi v 5. Když jsem se vzbudila, tak jsem zjistila, že mi odešla zátka, ale jinak bolesti jsou pryč a celý den se nic neděje.... takže u mě asi neúspěch. V pátek jdu na další kontrolu, tak bude asi pokus č. 2, pokud se do té doby nestane zázrak.

miba10
6. lis 2018

Mě ho doktor udělal v úterý při kontrole a v noci začaly bolesti a ve středu ve 20:53 byla malá na světě

sudylichozrout
6. lis 2018

@eliesch1 ahoj, delali mi ho dvakrat, jednou neudelal nic, za tyden me pak rozrodil. Citila jsem se jako s poslickama. Nejdriv utichly, za ten tyden se rozjely do kontrakci.

sus3nka
7. lis 2018

Nechala jsem si ho udělat dopoledne ve 40+1. Celý den úplně bez příznaků, že bych měla rodit. Brzo ráno vstávání na wc a odkápávání plodovky, tak jsme jeli a dopoledne se nám to naše štěstíčko narodilo. První dítě a do 24 hodin po Hamiltonu. Každá to má prostě jinak.

aviv
7. lis 2018

Já ani nepřenášela, jen mně už doktorka delší dobu strašila, že porod je na spadnutí. No, protože jsem chtěla rodit u ní, byla jsem objednaná na pátek ráno, ona už předem hlásila, ať počítám s tím, že v pátek porodím a v pondělí budu doma 🙂 V 8 poté, co tento hmat provedla napsala do zprávy, že mám pravidelné kontrakce, připadala jsem si jak blbec, protože mi vůbec nic nebylo a že mám jít na přípravu na porod. Své druhé dítě jsem porodila v poledne - tedy 4 hodiny po Hamiltonu ( a cca tří týdny před termínem- ale už jsem opravdu nemohla vydržet déle ) . Vše bez problémů.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru