Hamilton nezabral. Jak podpořit?

helena1033
12. črc 2024

Zdravím třeba někdo má podobnou zkušenost a poradi.
Minulý pátek sem byla u gynekoložky všecko 39tt otevřena na prstech malá dole vše v pohodě, ptala se jestli tomu trochu pomoct, já proč ne. Udělala mi Hemiltna nebolelo to bylo to úplně v pohodě......
Doma dopedne posličci po 1h , si říkám paráda zabralo to..... No dala sem si oběd usnula a...... Nic vše se uklidnilo. Druhý den ráno po 30 minutách celé dopoledne, super si říkám to pojedem..... Do odpoledne zas klid 🤦‍♀️
Dnes na kontrole že to zkusíme znova, než sem dojela domu tak po 4 minutách délka 30s ...... Si říkám super, ještě chvíli a mužem vyrazit...... No po obědě zas klid 🤦‍♀️ . Nic. Úplně to odeznělo. Pokud do pondělka neporodim tak v pondělí 7:30 nástup v porodnici na vyvolání. .... Proč to nezabírá? Vždycky se to uklidní 🤷‍♀️

petrapschlova
12. črc 2024

@helena1033 Ahoj, já zažila Hamiltna u dvou dětí. U první dcery mi zabral. U syna mi ho udělal doktor ve středu cestou domů se tonpekně rozjíždělo, manžel měl jít na odpolední tak jsem si ještě chvíli po příjezdu dávala vanu. Přešlo to. Pak se mi to rozjelo zas v noci tak jsem začala chodit a do rána to zas přešlo nejvíc se to rozjelo v pátek odpo a to už se nepřestalo. Co mě pomohlo tak hodně chodit, střídat to s teplou vodou.
Co se vyvolávání porodu týče ještě doporučují bylinou začátku a kromě ostrého jídla mi doktor doporučoval datle. Ale tohle nemám vyzkoušené.
Držím palce ať jde vše hladce 🙂

petrapschlova
12. črc 2024

@helena1033 ještě mě napadlo odešla Ti po tom Hamiltonu hlenová zátka?

lti
12. črc 2024

Me pomohl treti Hamilton.

helena1033
autor
12. črc 2024

@petrapschlova ano až teď odpoledne

jittuli
12. črc 2024

@helena1033 ale ono to funguje i když to vypadá že ne. Měla jsem hamilton ve čtvrtek když byl čípek pro prst, byly z toho velmi slabé kontrakce pátek sobota (určitě ne takové jak píšeš ty, žádná pravidelnost, spíš slabé ms bolesti), v neděli nástup na vyvolání a už to bylo na 3-4 prsty, pichli vodu a než začaly kontrakce bylo to už na 5cm. Takže za mě ten průběh máš super a i když to nerozejde samo tak v rámci vyvolání bude stačit jen malinko tomu pomoct 💪 držím palce 👍

strom14
12. črc 2024

Ja mela tri a ani jeden nezabral. 😆
Nebo jako to je otazka - porodila jsem, tak je mozne, ze jo, nicmene s hodne velkym casovym odstupem.
Hlenova zatka mi odesla po prvnim a rodila jsem az za dva tydny.

Jinak ja od 30tt pila caj z maliniku, jedla datle, hodne chodila, louhovala se ve vane, oddavala se sexu - vsechny babsky rady, aby to slo vcas a rychle a rodila jsem stejne az po terminu.
Kdyz se miminku nechce, tak se nechce.
A taky jsem dva tydny poslouchala, jak je vsechno pripravene, branka zasla a prd 🤷‍♀️

hennrietta
13. črc 2024

Proč ti chtějí vyvolávat porod v 39/40tt, když je všechno v pořádku? Mimčo očividně ještě není připravené a přijde mi to zbytečné, dokud nejsou špatné ozvy nebo průtoky, tak hnát na vyvolávání... Může to nadělat mnohem víc škody než užitku.

helena1033
autor
13. črc 2024

@hennrietta mám problémy se srážlivosti krve a výsledky nejsou úplně co by měly, v pondělí už budu 41+0, tak doktorka nech moc riskovat.

hennrietta
13. črc 2024

@helena1033 Chápu. Hodně štěstí.🍀

eviicka
13. črc 2024

Nezabral mi nikdy žádný Hamilton (u jednoho syna dva a druhého tři). Oba jsem rodila nakonec vyvolávaně 41 a 42tt.
(Oba porody rychlé, nekomplikované)

helena1033
autor
13. črc 2024

@eviicka a jak probíhalo vyvolání, já mám trochu obavy v mém okolí mám dvě kamarádky co jim vyvolávaly ( ale teda ani jedna to tam neměla nachystané obě úplně zavřené) .... A celkem peklo, jedna 12h druhá 18h ....

eviicka
13. črc 2024

@helena1033 já teda nachystaná byla už někdy od 38tt, poslíčky a všechno bylo, jen ten porod ne.
U obou jsem po ránu dostala tabletu, pak asi za hodinu druhou a hned se to rozjelo.
První syn se narodil za šest hodin, bolesti se stupňovaly tak nějak pozvolně, otevírání také.

Druhý syn, první dvě hodiny totéž, pak jsem si nechala napustit teplou vanu a ta mě strašně uvolnila, kontrakce se prodlužovaly a zmirňovaly až jsem se bála, že z toho nic nebude. Po třech hodinách jsem byla na 4 cm, a doktor že píchne vodu... (u prvního to bylo také tak a OK). Jenže teď už to píchnutí bylo dost nepříjemné a pak teda začala jízda-za cca 20 minut jsem se otevřela na 10cm a syn šel tak rychle, že doktor byl rád že přiběhnul (3800g a bez poranění).

Takže tak, každý byl trochu jiný, ani já neumím říct, který byl "lepší", hlavně ale že oba byly bez nějakých komplikací. Držím palce.

skarol
14. črc 2024

Bylinná nápařka je skvělá

strom14
14. črc 2024

@helena1033 Ja byla "nachystana" a porod byl i tak 13 h 😉😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru