Ahoj holky,
dnes mi na kontrole v porodnici udělali Hamiltonův hmat. Jsem aktuálně 40+3 a za 4 dny mě čeká vyvolání pokud neporodím kvůli těhotenské cukrovce. Souhlasila jsem tedy dnes s Hamiltonem, cca hodinu po něm mi začalo tvrdnout břicho s bolestmi jako při ms, je to hodně nepravidelné. Zkusila jsem vanu i procházku ale stále přetrvávají stejné "bolesti". Četla jsem, že při poslíčcích vana nebo procházka bolesti rozežene a kontrakce naopak podpoří ale u mě je to stále na stejné vlně.
Máte některá podobnou zkušenost a jak se to u vás případně vyvíjelo?
Moc děkuju 😊
@ivkasolavova já měla cukrovku jen na dietě a mimčo zatím prosperovalo a co se týká velikosti tak je taky ok, proto mě asi nechávají takto dlouho
Jo tak to máš dobrý , mě vyvolávali 14 dní před termínem právě kvůli cukrovce , a kolik máte odhad miminka?
@ivkasolavova dnes byl odhad 3500g 🙂
Tak to je hezký ,ba co bolesti stále ?
No mně Hamiltony nezabraly, max. trochu zvyraznily poslicky, pokaždé (2 porody) jsem se vyvolání nakonec nevyhnula (ale porody lehké, nekomplikovane).
Mě po hamiltonu začaly bolesti, které cca za 3 hodiny ustaly ale ještě ten večer mi rupla voda. Pak bez bolestí, ale stejně sme jeli do porodnice, kde si mě už nechali.
Mě zabral až druhý Hamilton 40+6 a udělali mi ho ráno, a celý den taky neprevidelne a až večer se začali zpravidelnovat po vaně jsme ve 22 jsme jeli. Ve 3:19 malá na světě
Ahoj. Já měla HAM ve 13:00. Také bolesti jako při MS. Procházka 7km, vana asi 3x. Stále stejné. Ve 22h jsem šla spát a chvíli po půlnoci mě vzbudily kontrakce po 4 minutách a jela jsem. Malá byla na světě ve 13:00 odpoledne, takže po 24h od HAM. Vypadá to u tebe nadějně😊
Mně Hamilton 40+1 celý den poslíčky, celkem časté a pravidelné. Vana procházka nic. No večer ustaly, ráno odešlo kus hlenové zátky. Další Hamilton 40+3 ráno. Večer po sexu odešel další kus zátky. O půlnoci prdla voda, 0.30 začaly kontrakce, 2.18 malý na světě. Takže já mám super zkušenost! Přeju ať vše vyjde podle plánu a máte brzo miminko u sebe ❤️
Na kontrole hamilton, jela jsem nakoupit, prijela domu a lehce me pobolivala zada, tak jsem si lehla a v tu chvili mi praskla voda. Syn se narodil za 12 hodin.
Jak to vypadá autorko🥰?
Celé odpoledne po hamiltonu kontrakce cca po 2-3 minutach, ale zvladla jsem u toho chodit i mluvit, coz po prvnim prekotnem porodu chapu jako "to nic neni". Po sprse a lehnuti si do postele to ustalo. Pak se den nic nedelo a ten dalsi den (behem dne) take ne, ani jeden poslicek. Vecer mi zacaly kontrakce po minute a za hodinu byla malá venku❤ vyjeli jsme hned, bylo jasny, ze uz jde do tuheho, protoze uz jsem nemohla pri kontrakci ani chodit a musela jsem uz prodychavat🙂
Jak to dopadlo?🙂
Hamilton proveden v 11, poslíčci cca od 12, už se mi to nezdálo, příjezd do porodnice v 17.30, v 18.00 se narodila dcerka.
Ahoj, mě dělali ve středu HH 39+0, do soboty postupný odchod hlenové zátky, od středy až do teď což je pondělí (5 dnů po HH) stále nepravidelné kontrakce a stále nic, asi holt příroda si nenechá do ničeho zasahovat 😊 A to bude už třetí porod, předešlé dva bez pomoci týden před termínem.
Hamilton 2x a nezabral, nakonec jsem šla na vyvolani také kvůli cukrovce 🙂 ale bolesti po to lehce byli. Jako při MS ale nic z toho a když jsem měla poslicky tak mi nepomohla ani vana.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A kolik máš cukrovku že tě nechávají tak dlouho ? Jinak si myslím že když vana nepomohla tak se pomalu rozjíždí porod