Gynekolog mě nechce předat do porodnice. Máte stejnou zkušenost?

9. únor 2022

Dobrý večer, měl tu někdo problém s tím, že chtěl chodit do porodnice do poradny a gynekolog chtěl ať chodíte k němu až do porodu? Já chci dobové porodnice standardně od 36tt, nechci chodit na monitory ke svému, ale on to vidí jinak. 🤷🏻‍♀️

ekou
9. únor 2022

Tak u mého dr je to normální, že se chodí až do porodu k němu. Do porodnice předává dříve v případě nějakého problému

hezz17
9. únor 2022

Od 1.1.2020 ma nemocnice prebirat fyfziologicke tehotne od 40+0, takze tvuj gynekolog postupuje spravne.

pampeliska1313
9. únor 2022

Mně dal na vybranou, ale sám rikal, že techniku na to, aby všechno kontroloval má a kdyby nebyl tak daleko, do porodnice nejdu.

marselina
9. únor 2022

Do terminu také můj gynekolog, pak porodnice. Ozvy se už prý od 36 tt jako to bylo dřív nedělají

jako_mala_holka
9. únor 2022

Mě předával gynekolog do porodnice cca v tom 36tt, ale měla jsem mít plánovanou sekci, takže jsem chodila do rizikové poradny, aspoň myslím, že se to tak jmenovalo... Jinak by mě asi nepředával

veroniqess
9. únor 2022

Do termínu gynekolog, pak porodnice. Normální, nic mě na tom neudivuje.

marcicek84
9. únor 2022

Nove zpusoby,je treba si zvyknout...takze do porodnice nehdriv 38 tt u cisaru a 39-40 tt u normalnich porodu...

mdch91
9. únor 2022

@marselina ano, taky mi rikala PA, ze se ted ozvy maji delat az od 40. tt. Taky ale rikala, ze od noveho roku ma byt nove jakysi check-in v porodnici (ale neznamena to, ze pak zena prestava chodit ke svemu lekari). Aby se zena seznamila s prostredim a porodnice s prubehem tehotenstvi driv nez prijede zena k porodu. Ja mam teda jit ke svemu lekari na monitor nekdy ve 35. Nebo 6. Tt, rikal.

veruuu_kubesovic
9. únor 2022

ale co bylo "kdysi" už neplatí v roce 2022 😉
já třeba už v roce 2018 nebyla ani na jednom monitoru v porodnici, vše u mého gynekologa, když už jsem měla mít první monitor v porodnici tak jsem rodila...

rozitta
9. únor 2022

Mně říkala moje gynekoložka, že od Nového roku se až do porodu chodí na kontroly jen ženskému lékaři. Že do nemocnice do poradny se už nechodí. Sama je naštvaná, že je to nezodpovědnost a samozřejmě je to pro ni komplikace, že má rodičku tak dlouho u sebe. Navíc ani nemá tak dobrý ultrazvuk jako v nemocnici.

nikivm
9. únor 2022

Já jsem začala chodit do porodnice plus mínus od 33 týdne. Ale jen proto, že jsem byla s PA domluvená, abych si to tam omrkla a seznámila se s doktory a oni se mnou. Za doktorem jsem fakt jezdila daleko a neměli jsme moc dobrý vztah, tak to bylo asi ku prospěchu všech

mdch91
9. únor 2022

@rozitta a co by na tom lepsim ultrazvuku po 36.tydnu chtela vykoukat? Rodila jsem 2019 a normalne jsem chodila ke svemu lekari az do porodu

mdch91
9. únor 2022

@rozitta a uz vubec nechapu, v cem by to mela byt nezodpovednost...

lenka3p
9. únor 2022

Jé, novinky neznám, ale mně se to líbí moc. Já chodila ke svému gynekologovi do 38.tt i na monitory, a bylo to super, nečekala jsem hodiny v porodnici s tisícem dalších ženských. Největší problém s tím tenkrát měli v Podolí (10 let zpět), že mě nebudou mít v evidenci!

berta3
9. únor 2022

Rodila jsem v roce 2021, do 40.tt kontroly u své gynekoložky bez monitorů, poté předána do péče gynekologa v nemocnici. Myslím, že postup vašeho lékaře je správný.

autor
9. únor 2022

Já jsem z Prahy a stále naše porodnice má, že si přebírá pacientky od 36tt.

autor
9. únor 2022

@hezz17, rodila jsem první na konci roku 2020 a na monitory chodila už před 40tt. 🤷🏻‍♀️

autor
9. únor 2022

do porodnice. Vypadlo mi to spojení z věty.

j.a.n.i
9. únor 2022

No a kfe je problém, pokud si te porodnice prebere, tak proste chod tam, písemne svolení doktora k tomu nepotrebujes, nebo co čekáš, ze ti da.

j.a.n.i
9. únor 2022

@rozitta A k cemu je lepší utz v porodnici, když ho nebudou delat 🧐

autor
9. únor 2022

@j.a.n.i, první mi dal žádanku, tak já nevím jestli ji potřebuji i teď nebo ne. U prvního těhotenství jsem měla jiného lékaře a ten mi řekl, ze si mam zavolat do porodnice a dal mi žádanku a nějaký dokumenty.

autor
9. únor 2022

@j.a.n.i, mně třeba u prvního těhotenství dělali ultrazvuk každou prohlídku v překážkami poradně. Očividně se to všechno mění.

autor
9. únor 2022

V prenatální

malanoha
9. únor 2022

Rodila jsem 2017 a 2020. K mému gynekologovi se mohlo docházet až do 40tt, i na monitory. Ale stačilo mi říct, děkuji, nechci, raději bych docházela do porodnice. Vyřešeno, nikdo s tím neměl nejmenší problém 🤷 Ne, že bych ke konci těhotenství nechtěla ke svému Dr, ale do porodnice jsem to měla o hodně blíž a už se mi nechtělo nikam dojíždět...

katebk
9. únor 2022

Moje dr říkala, že se to změnilo teď až do termínu k budu chodit k ní, zítra jen registrace a jeden monitor (36tt)

hezz17
9. únor 2022

Je to doporuceni. Ma se… jasne ze ne vsichni se tim ridi. Treba jako jsou nekteri, co toci monitory od 34.tt proste protoze chteji.

marselina
9. únor 2022

@mdch91 mě poslali do porodnice ve 36tt akorát kvůli registraci ať se nemusi nic vyplňovat a řešit při porodu

mdch91
9. únor 2022

@marselina jojo, to jsem si presne rikala, ze v Cechach neco, co pusobi jako vstricny krok a snaha zlepsit porodnictvi, bude jen dalsi priblbly papirovani

pexi
9. únor 2022

Já jsem si mohla vybrat, a tak jsem do termínu chodila ke svému a v porodnici byla před termínem jen na registraci.

korin
9. únor 2022

Všechna tři těhotenství jsem chodila ke své lékařce až do konce, do porodnice jsem jela až rodit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru